IP: *.* 25.01.03, 16:22
jestem w 9 tygodniu i mam cly czas mdlosci i straszna zgage. Co bym nie zjadla mam wzdecia i twardy brzuch. Czy sa na to lekarstwa czy moze ja sie odzywam nie tak... dodam ze musze lezec i moje jelita raczej nie pracuja pewnie za dobrzesad
Obserwuj wątek
    • Gość: magdasmorag Re: Zgaga IP: *.* 25.01.03, 20:02
      Mi pomagało na początku żucie gumy Orbit dla dzieci - różowej. Pomaga też picie mleka, jedzenie migdałów. Poza tym w aptece możesz spytać o środek na zgagę i Ci doradzą. Ja jak już nic nie pomagało to brałam połówkę Renni.Życzę zdrówka!PozdrawiamMagda z Martynką (12 tygodni)
    • Gość: Lidek Re: Zgaga IP: *.* 26.01.03, 16:15
      Ma mdłości polecam Magne B6 chyba bez recepty, na zgagę Rennie /bezpieczne w ciąży/ Na torsję Torecan w czopkach, ale to chyba na receptę.pozdrawiam
      • Gość: sugar Re: Zgaga IP: *.* 26.01.03, 20:57
        Miałam okropną zgagę w ciąży - żucie migdałków bardzo mi pomogło.Magda
        • Gość: monia Re: Zgaga IP: *.* 27.01.03, 17:57
          ja mialam straszna zgage. moja pani dr powiedziala mi, ze przed tabletkami( Reni, Malox, Manti)mam zmienic diete, tzn. nie za dużo cytrusow (szczególnie wieczorem), łącznie z cytryną w herbacie, nie jeść bardzo wysmażonych potraw, kapusty i wszystkich ciężko strawnych potraw (szczególnie późnym popołudniem i wieczorem). jem zgodnie z "dietą" i jak na dotąd (a my mamy 33 tydzień)problem zniknął. powodzenia! monia
    • Gość: BasiaE Re: Zgaga IP: *.* 29.01.03, 10:49
      Cześć! :hello:Ja tez mam zgagę już 5 miesiąc ciązy i doprowadza mnie ona do szału. Faktycznie trzymanie lekkostrawnej diety dużo daje ale ja na przykład nie mogę pić mleka bo mnie odrzuciło, a nawet wydaje mi sie , że mam po nim zgagę. Zażywam Rennie lecz również mam dosyć tego lekarstwa, które faktycznie na mnie już teżnie działa. Próbowałam migdały ale trzeba z nimi uważać bo mają kwas pruski więc bez przesady. Spróbuj również fig i suszonych moreli mnie pomogły mimo, że na krótko.:hello:
    • Gość: Augusta Re: Zgaga IP: *.* 02.02.03, 12:22
      zapytaj lekarza czy wolno zażywac ci Rennie - moj ginekolog mi pozwolil i wrocilam do zywych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka