Dodaj do ulubionych

cukrzyca ciazowa

IP: *.* 31.01.03, 09:46
jestem w 28 tygodniu ciazy i wyszko wlasnie, ze mam 162 jednostek glukozy (norma 140) - czeka mnie wizyta w poradni cukrzycowej.Jakie macie rady / doswiadczenia by obronic siebie i dzidziusia przed problemami?Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwiakrol Re: cukrzyca ciazowa IP: *.* 31.01.03, 12:58
      Ewo,ja też niestety miałam cukrzycę ciężarnych.Wyniki miałam podobne do Twoich,przy stężeniu 50-ponad 170 jednostek,a przy 75-161 jedn.Mi powiedziano że właściwie jestem na granicy normy i nie mam się czym martwić.Jedyne co będziesz musiała robić żeby nie zaszkodzić dzidzi to pilnować diety.Jak będziesz u lekarza to dostaniesz takie urządzenie do mierzenia poziomu cukru-glukometr i będziesz sobie mierzyć kilka razy dziennie ten poziom,by potem wiedzieć co możesz a co nie możesz jeść żeby nie przekroczyć normy.Na pewno poinformują Cię jak ma wyglądać twoja dieta,a tak ogólnie to trzeba zrezygnować ze słodyczy,słodzonych napojów,soków,jak najmniej wyrobów pszennych,owoce tylko do posiłków,jeść często ale mało.Ale nie jest tak źle.Mi na przykład cukier w ogóle nie skakał po zjedzeniu jednego wafelka czy wypiciu słodzonego jogurtu,także trochę sobie folgowałam.Życzę dużo zdrówka!Sylwia.
    • Gość: iwo1 Re: cukrzyca ciazowa IP: *.* 03.02.03, 18:00
      Ja miałam cukrzycę ciażową ,musiałam po każdym posiłku badać poziom cukru w krwi i pilnować diety .Jasio urodził się zdrowy i moja choroba w niczym mu nie zaszkodziła ,badż dobrej myślismilePozdrawiam IWQona
    • Gość: 290976 Re: cukrzyca ciazowa IP: *.* 04.02.03, 15:46
      Witajcie "słodkie" dziewczyny! U mnie tez stwierdzono cukrzyce ciążową. i mam w związku z tym pytanie. Czy też dostałyście paski do mierzenia cukru i acetonu w moczu? Jeśli tak, to powiedzcie co robić, jeśli co rano pasek wskazuje zawartość acetonu w moczu. Czy macie ten problem? Pozdrawiam Chmurka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka