Dodaj do ulubionych

USG trójwymiarowe

IP: *.* 10.02.03, 19:19
Piszę w imnieniu mojej koleżanki, która jest w 12 tygodniu ciąży i chciałaby dokonać diagnozy stanu zdrowia dzieciaczka. Nie chce robić amniopunkcji (bo po osttnim takim badaniu poroniła :-((( )i niezbyt przekaniuje ją test potrójny z krwi. Z tego co wie, to podobno USG trójwymiarowe ma większe możliwości diagnozy, a na tym jej zależy, bo ma 34 lata i urodziła 2 dzieci, które żadne z nich już nie żyje.Może znacie jakiś inne metody diagnostyczne bardziej zaawansowane niż USG, a mało inwazyjne.PROSIMY O POMOCMysza
Obserwuj wątek
    • Gość: plomyk Re: USG trójwymiarowe IP: *.* 12.02.03, 23:39
      Witaj,ja polecam Ci badanie u dr Roszkowskiego w warszawie. Wszystkie moje kolezanki sie u niego diagnozowaly i zawsze wszystko co mowil sie sprawdzilo. Warto wybrac sie do niego, bo jest swietnym specjalista i ma usg 3dsmile - mam zdjecie swojego dzidziusia u niego w 12 tygodniu i wyglada jak zdjecie z polaroidu. Teraz wybieram sie niedlugo obejrzec malucha w 22 tygodniu, zeby miec pewnosc, ze wszystko jest dobrze. Jelsi potrtzebujesz jakies szczegoly napisz na priva. Trzymam kciuki za kolezankewinkpozwodzenia,Ania
      • Gość: aim Re: USG trójwymiarowe IP: *.* 13.02.03, 10:10
        HejJa tez bylam u dr Roszkowskiego.Jesli chodzi o trojwymiarowe usg to powiedzial mi ze bez potrzeby stara sie go nie uzywac ( u twojej kolezanki moze uznac ze ma powod).Sprzet ktorego uzywa na codzien jest i tak super (tak jak pisze moja poprzedniczka).Ja mam film z 22 tygodnia i jest na nim dzidzius , nosek , raczki- cos pieknego.Opis Pan Doktor tez daje dlugi i wyczerpujacy.Powinna udac sie do niego a on napewno wiecej jej podpowie.Adres Finlandzka9, zapisy od 12-00 telefon 6161387.PowodzeniaAnia
    • Gość: Lomianki1 Re: USG trójwymiarowe IP: *.* 13.02.03, 17:46
      slyszalam, ze jest tez metoda polegajaca na analizie krwi - z tymze trzeba ta krew gdzies do Frankfurtu posylac, bo w Polsce nie ma jeszcze sprzetu. Ta analiza pokazuje ewentulane wady genetyczne itp. Nie mam zadnych namiarow, ale to ciekawa metdoa, bo nie inwazyjna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka