02.01.07, 12:29
Jestem w 5 tygodniu ciazy i mam ogromne mdlosci, i to nie tylko. Napiszcie
jak sobie z tym radzicie lub radzilyscie, please
Obserwuj wątek
    • aguska10 Re: Mdlosci 02.01.07, 13:05
      Raczej nic mi nie pomogło, trzeba było przetrwać. Wiem, ciężko ale uda Ci się.
      Piłam herbatę imbirową - podobno ma pomagać, ale na mnie nie dzialała, podobno
      pomaga jedzenie przed wstaniem z łóżka, ale to tez było na nic.
      • ada833 Re: Mdlosci 02.01.07, 13:24
        Mi poradziła ten sposób starsza koleżanka, która też cierpiała z tego powodu i
        choć trochę się obawiałam to spróbowałam i nie żałuję gdyż żadne ziołowe
        herbatki ani ssanie migdałów nie pomogło jak to. Otóż piłam małymi łyczkami
        gazowaną, zimną coca colę i dosłownie po kilku minutach przechodziło.
        Wystarczyła niecała szklanka, ja zawsze pod ręką miałam puszkę. A było mi tak
        niedobrze, że nawet na widok ruszających ludzi mnie brało i na wszystkie
        zapachy. Nie wspomnę już o jeżdzie samochodem. Spróbowałam choć bałam się, że
        wtedy to dopiero się porzygam, ale i tak nie miałam nic do stracenia, a
        naprawdę pomagało więc szczerze polecam.
        • twojahanus Cola tak- ale bez gazu 03.01.07, 09:01
          Pomaga, ale bez gazu jest bardziej wskazana dla kobiet ciąży. Moja siostra
          dzięki Coli jakoś funkcjonuje. Może to niezbyt zdrowy napój, ale pomaga. Jest
          to również stary sposób na mdłości dla dzieci szczególnie. Powiedizałam o tym
          kiedyś mojej nauczycielce od pierwszej pomocy i strasznie się z tego uśmiała...
          Nie douczona. Przed 100 laty zanim wymyślono Colę, był syrop na mdłości o smaku
          Coli w USA. Był bardzo skuteczny i smaczny, dlatego tez na tej podstawie
          opatetowano Colę. W każdym razie w tym napoju jest jakiś składnik, który
          przenika przez łożysko, dlatego jej nie piję. Chyba, ze już mnie strasznie cofa
          i nie mogę sobie poradzić. Jestem w 10 tygodniu
    • hera21 Re: Mdlosci 02.01.07, 13:28
      Ja miałam prawie do 5 mca mdłości, a przeszły po tym jak zaczęłam brać witaminy wieczorem bo brałam różnie raz wieczorem raz rano-w zależności jak mi się przypomniałosmile, ale każdemu pomaga coś innego może poprostu zapytaj lekarza.Powodzeniasmile)
    • intuicja77 Re: Mdlosci 02.01.07, 15:21
      przeszło mi jak urodziłam , wymiotowałam jeszcze w drodze na porodówkę , serio.
      Zyczę Ci krótszych sensacji.
    • lee_a Re: Mdlosci 02.01.07, 15:31
      sprobuj z herbatnikiem i herbatką rano przy lozku. jeszcze przed wstaniem z
      lozka na lezaco zjedz kawałek herbatnika (wiem, wiem, mdli na samą mysl...) i
      popij. Moze sie uda, ja nie mialam az tak strasznie ale najwazniejsze to unikac
      uczucia glodu.
    • ewelina27670 Re: Mdlosci 02.01.07, 15:39
      Mi też na mdłości nic nie pomagało. Po tej herbacie imbirowej było mi jeszcze
      gorzejsad Najgorsza była dla mnie pizza, zupa pomidorowa, papryka. Ale z końcem
      3 miesiąca wszystko przeszło na szczęscie. Pamiętaj tylko, że lekarz powinien
      skierowac Cię do szpitala na kroplówke, gdyby mdłości i wymioty były bardzo
      uporczywe. Muszą podac kroplówke m.in. żebyś się nie odwodniła.
      • dorotkazuzia Re: Mdlosci 02.01.07, 19:38
        Dzieki dziewczyny, chyba bede musiala poprostu przetrwac z nadzieja ze za kilka
        tygodni to ustapi. Ale milo,ze jestescie ze mna
    • elza78 dorotko.... 02.01.07, 20:30
      idz do ginekologa po czopki ktore nazywaja sie torecan, zazwyczaj pomagaja w
      takich przypadkach a sa przeznaczone dla ciezarnych, nie ma sensu sie meczyc
      dla idei a i kwas foliowy i witaminy z roznych preparatow sie zle wchlaniaja
      jesli ma sie mdlosci...
      mi nie pomagalo nic, dziennie od 1-3 rozmow z wielkim uchem mialam, teraz juz
      lepiej jest bo to 10 tydzien ale pomogl na prawde tylko torecan co i tobie
      polecam
    • aga_n20 Re: Mdlosci 02.01.07, 20:38
      witam również polecam czopki mi przy pierwszej ciąży bardzo pomogły bo dopóki
      moja lekarka mi ich nie przepisała to leżałam w szpitalu 2 razy. teraz przy
      drugiej ciąży obecnie 10 tydzień też nie najlepiej ale w krytycznych momentach
      też zażywam czopki nie ma nic lepszego a przetestowałam już sporo diphergan,
      ciasteczka, migdały, imbir i nie pomagało
      • mysz56 Re: Mdlosci 03.01.07, 09:49
        myśle że po prostu trzeba przeczekać ten okres wiem jakie to koszmarne uczucie
        bo sama tego doświadczyłam 3 razy ,dla pocieszenia nie trwa to wieczność ja w 5
        mieś poczułam że żyję,według mnie cola jest niezdrowa i ma dużo cukru i chemii
        • twojahanus Re: Mdlosci 03.01.07, 10:42
          oczywiście ze jest nie zdrowa, ale pomaga. Spróbuj.
    • mynia0 Re: Mdlosci 03.01.07, 10:46
      niestety, mnie nic nie pomaga. rzygam od 5 tygodnia , jestem w 13 i wciąz
      rzygamsad
    • dorotkazuzia Re: Mdlosci 03.01.07, 14:16
      Dzieki dziewczyny. jestescie wspaniale. Sprobowalam coli i faktycznie dziala.
      Ale wybiore sie do lekarza po czopki, bo coli sie troszke obawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka