jp2004 10.01.07, 12:39 Czy, któraś z Was miała podobny wynik, jestem umówiona z lekarzem na początku lutego, ale zastanawiam się czy nie pójść prywatnie (staramy się o dziecko, odkąd się dowiedziałam, zaczęłam się bardzo martwić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzix88 Re: TSH - 6,43 10.01.07, 13:06 Poszukaj forum o tarczycy. Tam się wszystkiego dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: TSH - 6,43 10.01.07, 13:06 lepiej od razu do endo mała szansa przy takim wysokim , Trzeba zbić poniżej 2 Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 link o hormonkach 10.01.07, 13:12 wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: link o hormonkach 10.01.07, 13:55 stanowczo za wysokie masz tsh, nie tylko do zajścia w ciążę, ale w ogóle.Powyżej normy. Jeśli nie jesteś jeszcze w ciąży, to ja bym chyba poczekała już do tej wizyty w lutym, bo w tydzień i tak tego nie zbijesz. Przed wizytą możesz jeszcze zrobić prywatnie FT4 - z krwi. I tak pewnie dostaniesz na to skierowanie, a tak to juz będziesz miała i na tej podstawie dobierze ci dawkę leku. Kłopoty z tarczycą są też groźne jeśli się jest już w ciąży, dlatego nawet jeśli będziesz miała wyrównany poziom hormonów to trzeba to kontrolować. Ale to juz pewnie powie ci lekarz ) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jp2004 Re: TSH - 6,43 11.01.07, 17:37 Dziękuję, za podpowiedź. W sobotę umówiłam się już na prywatną wizytę u endokrynologa. Jutro zrobię chyba też prywatnie badanie FT4. Jak już pod górkę to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś