Dodaj do ulubionych

Fenoterol+Isoptin= wymioty

12.01.07, 07:30
Witam!
Byłam w poniedziałek na wizycie u swego gina (jestem w 33 tyg. ciąży). Ze
względu na skurcze dostałam Fenoterol (1/2 tabletki co 6 godz) oraz Isoptin (1
tabletka co 8 godz). We wtorek było wszystko ok, poza normalnymi objawami tzn.
kołatanie serca, itd. W środę wymiotowałam, wczoraj również. Znowu mam
mdłości... Nie wiem czy są to skutki uboczne leków? Nie wiem czy skontaktować
się z lekarzem? Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale gin na wizycie wspominał
coś o przedwczesnym porodzie. Chyba dlatego tak się denerwuję.
Dziewczyny, doradźcie ...
Obserwuj wątek
    • gku25 Re: Fenoterol+Isoptin= wymioty 12.01.07, 07:45
      agniesia1973 napisała:

> Witam!
      > Byłam w poniedziałek na wizycie u swego gina (jestem w 33 tyg. ciąży). Ze
      > względu na skurcze dostałam Fenoterol (1/2 tabletki co 6 godz) oraz Isoptin (1
      > tabletka co 8 godz). We wtorek było wszystko ok, poza normalnymi objawami tzn.
      > kołatanie serca, itd. W środę wymiotowałam, wczoraj również. Znowu mam
      > mdłości... Nie wiem czy są to skutki uboczne leków? Nie wiem czy skontaktować
      > się z lekarzem? Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale gin na wizycie wspominał
      > coś o przedwczesnym porodzie. Chyba dlatego tak się denerwuję.
      > Dziewczyny, doradźcie ...
      • gku25 Re: Fenoterol+Isoptin= wymioty 12.01.07, 07:51
        gku25 napisała:

> agniesia1973 napisała:
        >
        > > Witam!
        > > Byłam w poniedziałek na wizycie u swego gina (jestem w 33 tyg. ciąży). Ze
        > > względu na skurcze dostałam Fenoterol (1/2 tabletki co 6 godz) oraz Isopt
        > in (1
        > > tabletka co 8 godz). We wtorek było wszystko ok, poza normalnymi objawami
        > tzn.
        > > kołatanie serca, itd. W środę wymiotowałam, wczoraj również. Znowu mam
        > > mdłości... Nie wiem czy są to skutki uboczne leków? Nie wiem czy skontakt
        > ować
        > > się z lekarzem? Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale gin na wizycie wspo
        > minał
        > > coś o przedwczesnym porodzie. Chyba dlatego tak się denerwuję.
        > > Dziewczyny, doradźcie ...

Przepraszam, za wcześnie kliknęłam. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza
        prowadzącego lub udałabym się do najbliższego szpitala na patologię ciąży.
        Dzięki temu sama uniknęłam ostatnio pzedwczesnego porodu. No ale ja to panikara
        jestem mimo końcówki ciąży. Oczywiście jest to tylko sugestia. Pozdrawiam
    • evka_e Re: Fenoterol+Isoptin= wymioty 12.01.07, 10:27
      Ja też to brałam ale troszke inaczej (co 6 godz. najpierw Isoptin, a po 20min
      1/2 Fenoterolu) i na początku również czułam sie fatalnie (ale nie wymiotowałam)
      później mi przeszło chyba organizm sie przyzwyczaił, albo pomogło mi
      przyjmowanie razem z Fenoterolem- Magne-B6 podobno łagodzi objawy i u mnie sie
      sprawdziło, a polecił mi tak lekarz w szpitalu bo również zaniepokojona
      pojechałam się skonsultować.
      Najlepiej będzie jak również skontaktujesz się z lekarzem, po co masz się
      męczyć! chociaż na ulotce Fenoterolu w działaniach ubocznych wymienione
      są "wymioty" może Ci pomoże.

Ja go brałem od 27tc i chyba troszke rozleniwiłam moje malenstwo bo mimo tego
      że już nie biore 2tyg nic sie nie dziejecrying
      Pozdrawiam
    • erichdaniken Re: Fenoterol+Isoptin= wymioty 12.01.07, 14:30
      ja na Twoim miejscu pojechałabym do lekarza. Biore fenoterol i isoptin od 22 tygodnia 4x dziennie. Teraz jestem w 36 i ze względu na skurcze muszę go brać 8x na dobę. Już mam dość, ale skurcze ustały.Ogólnie mam tylko denerwujące kołatanie serca. Nie lekceważ żadnych objawów, 33tydz to jeszcze za wcześnie na poród.
      • pannajulianna Re: Fenoterol+Isoptin= wymioty 12.01.07, 14:34
        Nie lekceważ niczego, co Cię niepokoi. Jednak ja przy takim zestawie leków
        wymiotowałam. A do tego drżało mi całe ciało.
    • agniesia1973 Re: Fenoterol+Isoptin= wymioty 12.01.07, 17:38
      Witam! Dzięki za odpowiedź.
      Byłam u swojej położnej, powiedziałam co się dzieje. Położna stwierdziła, że to
      na pewno po Fenoterolu. Doradziła, żebym sobie zmniejszyła dawkę. Sama nie wiem
      co robić. Jeszcze jedno co mnie niepokoi to, że maluszek słabiej się rusza.
      Wydaje mi się, że tak jest od momentu jak zaczęłam brać te leki.
      To jest moja trzecia ciąża, wcześniej dwa razy poroniłam - może dlatego tak się
      denerwuję. Uspokoję się chyba dopiero wtedy jak urodzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka