fortisa 06.02.07, 13:35 udalo sie wreszcie z tygodniowym opoznieniem 22 stycznia urodzilam Andrzejka teraz chcialabym kupic jakas naprawde fajna i dobra ksiazke o opiece i pielegnacji mojego dzieciatka. mozecie cos polecic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astronia Re: ksiazka o niemowlaku 06.02.07, 13:43 są takie dwie książki i myślę że one są najmądrzejsze ........ pierwsza to " w oczeiwaniu na ..." to jak w ciąży jesteś a druga to " pierwszy rok z życia dziecka " wejdź na allegro to je znajdziesz jak jesteś zainteresowana to pomogę ci w znalezieniu daj tylko znać Odpowiedz Link Zgłoś
dera23 Re: ksiazka o niemowlaku 06.02.07, 15:24 Do tej serii jest jeszcze trzecie, drugi i trzeci rok życia dziecka. Ja osobiście też polecam tą serie. Odpowiedz Link Zgłoś
arvenha_81 Re: ksiazka o niemowlaku 06.02.07, 14:00 Hej Ja dostałam kiedyś od dziewczyny z forum e-booka "Język niemowląt" - może Ci się przyda - całkiem sympatyczna rzecz Wysłałam Ci mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
inga12345 Re: ksiazka o niemowlaku 06.02.07, 18:07 arvenha_81 napisała: > Hej Ja dostałam kiedyś od dziewczyny z forum e-booka "Język niemowląt" - > może Ci się przyda - całkiem sympatyczna rzecz Wysłałam Ci mailem. > hej! ja bym straszliwie chciala te ksiazke!! czy moge bardzo ladnie prosic o przeslanie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
inga12345 Re: ksiazka o niemowlaku 08.02.07, 10:24 do arvenha_81 dziekuje slicznie!!!! zabieram sie do czytania pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy10 Re: ksiazka o niemowlaku 06.02.07, 17:19 "W oczekiwaniu na dzicko" nie przypadła mi do gustu, dlatego nie kupowałam dalszych książek z tej serii. Za to kupiłam książkę "Małe dziecko" Jolanty Zdzienickiej - b. ciekawa i szczegółowa - z niecierpliwością czekam na okazje, żeby wypróbować ją w praktyce : www.merlin.com.pl/frontend/towar/288052 Słyszałam też dużo pochlebnych opinii o "Dziecku" Spocka www.merlin.com.pl/frontend/towar/460311 Ja mam stare wydanie Spocka, na którym moja mama mnie wychowała (wyd. 1979), pewnie bardzo nieaktualne, ale i tak będę raczej korzystać z książki J. Zdzienickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
daemia_10 Re: ksiazka o niemowlaku 06.02.07, 18:27 no właśnie; ja "w oczekiwaniu na dziecko" nie miałam, ale kupiłam "pierwszy rok z życia dziecka" i nie polecam - zbyt "amerykańska" jak na mój gust; zawiera rady w stylu "udaj się do lekarza, gdy temperatura dziecka wynosi 40 stopni" generalnie nie przydała mi się prawie do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia412 Re: ksiazka o niemowlaku 07.02.07, 13:53 Ja polecam "Dziecko" Spocka. Mi polecił ją mój pediatra. To grubaśna biblia. Zaglądałam tam już setki razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mchopka Re: ksiazka o niemowlaku 07.02.07, 21:36 Ja też miałam w "oczekiwaniu na dziecko" i "pierwszy rok... " zgadzam się zprzedmówczynią, że sa to ksiązki nie pasujące wogóle do realiów polskich. Polecam ksiązkę ( e booka )Katarzyny Krzan Szczęśliwe macierzyństwo i jego sekrety macierzynstwo.zlotemysli.pl/kingap.php Odpowiedz Link Zgłoś
metis1 Re: ksiazka o niemowlaku 08.02.07, 10:47 Ja nie polecam "W oczekiwaniu na dziecko " i calej tej amerykanskiej serii. Jest b.malo konkretna, skupia sie na -za przeproszeniem- pie..ch bez znaczenia ("pamietaj, zeby przed porodem wstawic do lodowki szampana! Bedzie jak znalazl, gdy tylko twoje malenstwo pojawi sie na swiecie!" - itp), jest b. amerykanska (w zlym znaczeniu tego slowa), nie przystajaca do naszej rzeczywistosci i upraszczajaca. Przez caly pierwszy rok zycia synka korzystalismy z "Malego dziecka" J.Zdzienickiej, wiele moich kolezanek tez - wszyscy oceniaja te ksaizke jako konkretna, niezwykle fachowa i wyczerpujaca wszystkie tematy, jakie tylko moga interesowac mlodych polskich rodzicow. Bardzo ja polecam! U nas zawsze lezala na wierzchu, czesto z niej korzystalismy. Wielka szkoda, ze ta sama autorka nie napisala kontynuacji "Malego dziecka", bo teraz bardzo mi czegos takiego brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś