alebama 08.02.07, 15:35 słuchajcie do kiedy dziecko moze sie odwrócić - moje cały czas jest w położeniu poprzecznym i boje sie czy do porodu zdaży fiknać koziołka na główkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Re: ułożenie dziecka w 36tc 08.02.07, 15:40 Podobno po 36tc, sa juz male szanse na to, ze dziecko sie przekreci. Nie mniej jednak moze to zrobic nawet przed samym porodem i bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
alebama Re: ułożenie dziecka w 36tc 08.02.07, 15:55 eyes askad wiesz o tym terminie? ja czytałam ze często sie zdarza, głównei u wieloródek poźny obrót dziecka. To moja druga ciaża, wiec sie pocieszam ze moze faktycznie dzidzia dała sobie jeszcze czas na fikołka Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: ułożenie dziecka w 36tc 08.02.07, 15:59 Tak mi powiedziala moja ginekolog, ale nie powiedziala, ze jest to niemoliwe. Jej zdanie pewnie wynika z doswiadczenia, ale ja sie i tak bym tym nie sugerowala. Moje sie przekrecilo w 36/37tc. Odpowiedz Link Zgłoś
alebama Re: ułożenie dziecka w 36tc 08.02.07, 16:08 uff, no to czekam i przemawiam Maleństwu do rozumku coby sie obróciło - moze akurat sie do tego szykuje (dzis zaczełam 37tc), wczoraj wyszłam ze szpitala bo miałam pewne problemy, lekarze nie komentowali negatywnie tego połozenia (moze nie chcieli mnie straszyc), położne twierdziły prawie zgodnie ze jeszcze ma czas by sie obócic, i juz sama nie wiem w co wierzyc - wiadomo - najlepiej w te pozytywne zdania, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
szpilki Re: ułożenie dziecka w 36tc 09.02.07, 09:56 moja ginm twierdzie, ze w kolejnych ciazach nawet do 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
alebama Re: ułożenie dziecka w 36tc 09.02.07, 13:09 no właśnie - Szpilki, tez tak słyszałam i czytałam, pocieszam sie wiec ze to moja druga ciąża i dziecko odwróci sie jeszcze przed porodem. Jedank wierzcie mi - woalłabym aby zrobiło to juz teraz, miałąbym tzw świety spokój i zero mysli o ewentualnym krojeniu (cc), bo nuż bedzie potem miało za mało miejsca i sobie nie da rady fiknać?(odpukać, puk, puk, puk) Odpowiedz Link Zgłoś
olusia_mala Re: ułożenie dziecka w 36tc 09.02.07, 16:45 A moje się obróciło w 37 tyg - I ciąża. Niestety z główkowego na pośladki. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ułożenie dziecka w 36tc 09.02.07, 16:54 jeszcze moze zdazyc, moja corka przewrocila sie tez kolo tego tygodnia moze nawet pozniej, spokojnie a jak nie no coz cc, najwazniejsze jest dziecko, a nie jak sie urodzi, ale probuj cwiczeniami, na kolana i glowa w dol Odpowiedz Link Zgłoś