Dodaj do ulubionych

krem samoopalajajacy a ciąża

13.02.07, 11:42
Cześć
Może macie jakąs wiedzę lub doświadczenia z stosowaniem kremów
samoopalajacych w czasie ciąży (np dove).
To nie tam żadne uzaleznienie - ot tak pomyslałam sobie, że opalanie to
raczej nie wchodzi w rachube tej wiosny, wiec moze dla poprawy kolorytu skóry
i życia smile choc trochę sztucznego koloru...
pozdrawiam serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • nchyb używaj... 13.02.07, 11:49
      kremy brązujące oddzialywują wyłącznie w zewnętrznych warstwach naskórka, do
      krwioobiegu nic się nie dostaje. Wygląda się lepiej, a jest to zdecydwanie
      zdrowsze od solarium...
    • azille Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 12:39
      Uzywalam cala ciaze, tak jak wspomniala moja przedmowczyni, skladniki nie
      przedostaja sie do krwioobiegu. Przez jakiś czas używałam też samoopalacza.

pozdrawiam
      • doral2 Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 13:18
        gdyby krem samoopalający stwarzał jakiekolwiek zagrożenie dla zdrowia, na
        opakowaniu byłaby umieszczona informacja o tym fakcie....proponuję przeczytać
        informacje z opakowania...
    • marlon_f Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 14:21
      dzieki wielkie za uwagi - wyglada na to ze wiosna tuż tuż więc będzie można sie
      pokusić o trochę koloru...
      pozdrawiam smile
    • budzik11 Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 15:15
      Nie, nie ma żadnego zagrożenia.
      A tak nawiasem mówiąc - nie piszę tu bezpośrednio do nikogo, tak mi po prostu
      się nasunęło - że w ciąży dziewczyny takie ostrożne, boją się farbować włosy,
      obcinać paznokcie, jeść truskawki czy inne sery pleśniowe żeby nie
      zaszkodzić "dzidzi" a jak się "dzidzia" urodzi to kilkumiesięczniaka karmia
      parówkami, danonkami i innym syfem i się nie martwią, że to szkodzi bardziej
      niż farbowanie włosów w ciąży...
    • donatella.v Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 15:54
      nie można zdecydowanie NIE!!!!!!!!
    • kamra Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 17:58
      donatella dlaczego nie?masz jakieś info na ten temat?sama się nad ty
      zastanawiałam ostatnio , bo stoi u mnie taki właśnie dove i nie bardzo wiem co
      z nim robić???
      • saha_ra Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 19:41
        próbowałam różnych kremów nawilżających lekko brązujących. Momentalnie dostałam
        uczulenia. Albo na twarzy albo jeszcze dodatkowo na ramionach. Myślę, że może
        zachodzić jakiś konflikt pomiędzy ostrą chemią stosowaną w tych preparatach, a
        hormonami które zmieniają strukturę i pigmentację naszej skóry podczas ciąży. W
        czasie tych prób nie odważyłam się smarować całego ciała, zwłaszcza brzucha.I
        tak skóra na nim jest biedna.... Ale myślę sobie, że bardzo delikatny krem
        tylko do twarzy jeśli nie uczula, to chyba nie szkodzi dziecku. Nie wiem, nie
        jestem specjalistą.
        • saha_ra Re: krem samoopalajajacy a ciąża 13.02.07, 19:54
          sprawdziłam na stronach serwisu kosmetycznego. Twierdzą tam, że kremy
          samoopalające przyciemniają skórę dzięki związkom cukrowym, które prowokują
          reakcje biochemiczne wyłącznie w warstwie rogowej naskórka, a więc tej
          zewnętrznej złuszczającej się. Na stronie www widnieje informacja, że są
          bezpieczne dla kobiet w ciąży. jeśli ktoś ma inne informacje wynikające z badan
          lekarskich, niech napisze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka