Dodaj do ulubionych

czy wy tez macie okropne bole glowy?

16.02.07, 10:21
wczoraj mialam tak niesamowity bol glowy, ze az skonczylo sie na wymiotach
(ciaze znosze bardzo dobrze, nie mam mdlosci), nie moglam oczu otworzyc i
nawet oddychanie sprawialo mi bol, czy to normalne w ciazy? jestem w 15tyg. i
mam wciaz nawracajace bole glowy, choc ten wczorajszy byl najgorszy.
czy ktoras z was tez tak ma?

Obserwuj wątek
    • deafila Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 16.02.07, 11:48
      Witam,
      Jestem w 30tc. Niestety też to przeżywam mniej więcej raz na miesiąc. Zawsze
      łapie mnie w nocy i trzyma mniej więcej 3 godziny. Nie biorę żadnych tabletek
      chociaż mniej więcej w drugiej godzinie bólu zastanawiam się czy nie zadzwonić
      na pogotowie. Próbowałam robić okłady z mrożonek smile ale nie pomagało. Pomagają
      natomiast ręce męża, który łapie mnie za głowę i mocno uciska. Próbuję znaleźć
      jakąś prawidłowość i narazie jedyne co się potwierdza to wysokie zmiany
      ciśnienia w pogodzie. Po przeżyciu takiej koszmarnej nocy, rano za oknem jest
      totalna zmiana pogody w stosunku do dnia poprzedniego (ogromny deszcz, sniezyca
      lub wielkie slonce). Jedyne co mogę zrobić to przesłać wyrazy współczucia bo
      ból jest koszmarny, mimo tego, że gorączki nie ma. Trzymaj się.
      • krropka Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 16.02.07, 13:16
        dzieki smile co do mezowskich rak to sie zgodze, tez mi to wczoraj pomoglo. i
        musze ci przyznac racje co do wplywu pogody na bole glowy - od paru dni padalo
        i bylo chlodno, a dzis mamy sloneczny, cieply dzien (wiem, ze to dziwnie moze
        zabrzmiec, wiec dodam, ze mieszkam na Cyprze).
        podziwiam cie, ze nie bierzesz nic przeciwbolowego, ja lykam Panadol, choc nie
        zawsze pomaga sad hmmm....czyli tak juz bedzie do konca ciazy? sad
        pozdrawiam.
        • aksa00 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 16.02.07, 13:25
          własnie po przeczytaniu tematu postu odkryłam że dziś wyjatkowo wlasnie glowa
          mnei nie boli smile)
          jestem w 13tc i glowa boli mnie od jakis 3 tyg, wczesniej nic nie bylo, dzis
          mnie nie boli, wiec moze to juz koniec tego cierpienia wink
    • mamawojtusia2 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 16.02.07, 13:39
      Jestem w 17 tyg. ciąży i nigdy jeszcze do tej pory nie miałam tak okropnych
      bóli głowy. Zaczyna sie juz w nocy i trwa przez cały dzień, do tego dochodzą
      wymioty. Jedyne co polecił lekarz to zasłoni.c okna i przeczekać. Aha dochodza
      jeszcze bóle kręgosłupa. Zauwazyłam tylko że głowa boli mnie gdy zmienia się
      pogoda.
    • ewelina-e12 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 16.02.07, 13:53
      Ja miałam co tydzień tak do około 22tc. Teraz przeszło.
    • jajofka witaj w klubie 16.02.07, 15:15
      ja też tak mam... sad poprzednią wymiotowałam a teraz boli mnie głowa. Jestem
      albo w 7 albo w 5 tyg ciąży, nie wiem, bo z miesiączki 7 tyg a z usg 5 smile
      • arc-en-ciel Re: witaj w klubie 16.02.07, 23:32
        jeszcze 6 lat temu nie znalam tego stanu, w pierwszej ciazy dopadly mnie migreny
        i mam je od tej pory, w tej ciazy na poczatku osiagnelam stan, w ktorym plakalam
        z bolu i bezsilnosci, bo tzymaly mnie po kilka dni
    • aga415 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 17.02.07, 08:14
      Ja też tak miałam na szczęście jakoś teraz nie mam z tym problemów.
      Mój lekarz kazał mi chodzić na spacery jak tylko zacznie mnie mocno bolieć
      głowa. W pracy nie mogłam nigdzie wychodzić, a jak mnie złapał ból w domu to
      chodziłam dookoła bloku, i pomagało.
      Może więc spacery na świeżym powietrzu też wam pomogą!
    • net79 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 17.02.07, 09:13
      Kochana współczuję. Ja tak miałam po drugiej ciąży, teraz jestem w trzeciej i
      jestem szczęśliwa, że migrena dopadam mnie raz na 1-2 miesiące, za to
      trzydniówka. Okna zasłoniete, wywietrzyć. Ja tez teraz tabl. nie biorę, choć
      ostatnio jak ból osiognoł apogeum skusiłam się, oczywiście nic nie pomogło.
      Tabletka może pomoc tylko we wstępnej fazie bólu. Jka czujesz zwiastuny jego
      nadejścia. ja mam mrowienie w karku i lekki ból nad okiem. Teraz poprostu kłade
      się w zacienionym pokoju po ciepłym prysznicu na głowę i smaryje sie obficie
      Vickiem na czile, skroni, karku - tak żeby piekło. Przykrywam się i udaje mi
      się czasem zasnąć. Co jest znaczną ulgą.
      • id.kulka Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 17.02.07, 16:00
        Przy przedłużających się/bardzo silnych/innych niż przed ciążą bólach głowy
        należy kontrolować ciśnienie krwi, najlepiej mierzyć codziennie. Takie
        dolegliwości mogą świadczyć o nadciśnieniu - a równie dobrze mogą być niczym
        nie usprawiedliwioną upierdliwą dolegliwością ciążowąwink
        U mnie w trzecim miesiącu pojawiły się właśnie takie bóle - bardzo silne,
        doprowadające do wymiotów. Najpierw chciałam przeczekać, potem poszłam do
        lekarza i powiedziałam, że nie mogę tak funkcjonować, pracować, uczyć się. No i
        okazało się, że to było nadciśnienie - niby nie tak duże, do ok 140/80, ale
        przy moim codziennym 115/70 różnicę dało się zauważyć... i odczuć na głowie wink
        Po podaniu leków na nadciśnienie bóle ustały, a i skoki ciśnienia nie odbiły
        się negatywnie na ciąży.
        pozdrawiam i życzę zdrowia.
        • net79 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 18.02.07, 09:25
          Testuję teraz zieloną herbatę, rozszeża ona naczynia krwionośne w obrębie
          mózgu, więc może coś zelży, chociaż pewnie nie jest to oszałamiające i
          natychmiastowe działanie.
          • anetta46 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 19.02.07, 09:47
            amol smaruj skronie i czoło mnie pomaga ,oczywiście zależy jak mocny jest ból .
          • net79 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 19.02.07, 09:55
            Wiecie co, ta zielona cherbata wypita z rana plus chwila spokoju, lekkie
            sniadanie i pionowa pozycja, bez skłonów i energicznych ruchów pomaga, ale to
            narazie w fazie testów.
            • net79 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 19.02.07, 10:28
              EEE z tą zieloną herbatą to nie wolno przesadzać w ciązy, bo jest zwiękrzone
              ryzyko powstania rozszczepu kręgosłupa.Dopiero doczytałam. Co prawda ja już 2
              trymestr, ale nie będe przesadzadzać z testami.
    • incia82 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 19.02.07, 17:18
      to niesamowite bo ja wczoraj przechodzilam dokladnie to samo... dopadla mnie
      migrena... caly dzien w lozku, wymioty, czopki, na szczescie mama zajęła się
      moim 9 miesięcznym synkiem bo inaczej bym odleciała w kosmos... wszystko mnie
      drażniło v, muzyka, światło... poprostu dzień wycięty z życia... Jestem w 9
      tygodniu ciążę przechodzę już drugi raż z wymiotami, ale to co działo się
      wczoraj to poprostu koszmar...
    • julka9939 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 23.02.07, 23:32
      w pierwszej ciąży było koszmarnie oprócz wymiotów non stop były właśnie bóle
      głowy kończące się nieraz utratą przytomności. Wszyscy lekarze do których
      zwracałam się z tym współczuli mi i polecali paracetamol który na mnie działa
      jak witamina C czyli mogłam go wcale nie brać, a w ciąży niestety większości
      badań nie można wykonać. Ataki takie trwały przez 6 dni w tygodniu i tak do
      końca. teraz jestem w 7 tygodniu następnej ciąży i narazie cisza - mam nadzieję
      że tak już zostanie
    • athena27 Re: czy wy tez macie okropne bole glowy? 26.02.07, 09:20
      Praktycznie od 5 tyg. po kilka dni w tygodniu - ból przeciąga się do 5 dni. Był
      taki tydzień lub dwa, kiedy był spokój, myślałam, ze to dlatego ze wskoczyłam w
      4 miesiąc, ale ostatnie dni znów daly mi popalić. Co do ciśnienia, to mam
      niskie, np. 98 na 63, z tym, że u mnie puls jest bardzo wysoki - nie schodzi
      poniżej 97. Już wiem, ze wpływ na to ma na pewno pogoda, ale nie zawsze.
      Dzisiaj jest wstrętny dzień, ale na razie - dzięki Bogu - mam spokój. Lekarze
      niewiele pomogą - ostateczność to tabletka przeciwbólowa (Apap). Ja smaruję
      skronie, czoło i kark Amolem - choć przy takich bólach niewiele to pomaga.
      Chyba już tak musi byćsad
      Pozdrawiam Wszystkie Mamuśki!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka