aga.l.21 23.02.07, 13:26 Czy picie mleka przez mame w duzych ilosciach moze uczulic dziecko? czy moze byc obciążone skaza białkową? tak podpowiada mi teściowa.. lepiej jogurty.. a ja wole mleko z miodem albo kakao.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaj21 Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 13:33 Co lekarz to teoria. Żadne badania chyba nie potwierdziły, że jest ścisła zalezność między piciem dużej ilości mleka a późniejszą alergią dziecka, ale też nie wykazano że takiej zależności nie ma. Lekarze, których ja spotkałam sugerowali nie picie zbyt dużo mleka w ciąży gdyż może to wpływac na zwiększenie szansy na alergię bądź silniejszą alergię, z tym, że nasze dzieci sa obciążone rodzinnie (mąż ma alergię pokarmową, ja wziewną). Odpowiedz Link Zgłoś
aga.l.21 Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 13:41 Mój mąż też ma alergie.. ale ja jestem zdrowa jak ryba.. przeziębienie.. nie pamietam.. ale kto wie.. jakie dziecko odzidziczy geny.. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
czukczynska Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 14:01 Mnie alergolog zabronił pić mleko,zwłaszcza,że starsza córka jest też alergiczką, ja też.Ponoć lepiej pić kefir. Z drugiej strony nie wiem,czy przeprowadzono jakieś badania w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamade Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 14:02 teściowa ma rację- lepiej jogurtym kefiry , a mleko w małych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 19:07 A ja jadłam tylko jogurty i serki, kefirki, a prawie wcale nie piłam mleka i moje dziecko jest alergikiem z nietolerancją laktozy. Więc chyba nie ma gwarancji Aga Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 20:18 Oczywiście że nie ma gwarancji - w alergii nigdy na nic nie ma gwarancji Można jednak próbować coś robić, albo czekać na rozwój wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: mleko w duzych ilościach 23.02.07, 19:17 nie ma na to absolutnie żadnych dowodów naukowych - to czyste spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: mleko w duzych ilościach 24.02.07, 12:30 Twoja tesciowa ma rację (a ja rzadko uzwazam, ze tesciowa ma rację )) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.knobel Re: mleko w duzych ilościach 24.02.07, 12:43 Ja slyszalam opinie , ze w trakcie karmienia piersia lepiej ograniczyc picie mleka, ale w czasie ciazy mozna pic spokojnie. Ja uwazam, ze nie ma sensu stosowania juz diety eliminacyjnej przed porodem. Ja pije w duzych ilosciach i sie nie przejmuje, bo mleko zdrowe a mnie pomaga na zgage)) Odpowiedz Link Zgłoś