Dodaj do ulubionych

ciąża i palenie papierosów

09.03.07, 10:33
Moja koleżanka właśnie się dowiedziała, że jest w ciąży. W jakim czasie
powinna rzucić palenie aby nie zaszkodzić dziecku?
Obserwuj wątek
    • dorota814 Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 10:34
      nie wiedzac, ze jestem w ciazy sama palilam, na szczescie rzucilam papierosy,
      szkoda, ze dopiero w 2 miesiacu
    • ravnn Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 10:36
      ja rzucilam od razu jak mi wyszedl test pozytywny.
      radze nie zwlekac zeby potem nie zalowac
      poza tym dziecko to dobra motywacja by rzucic na stale mam nadzieje ze mi sie udasmile
      pozdr
    • bebe52 Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 10:50
      Natychmiast moja kolezanka jak sie dowiedziała ze jest w ciazy to od razu
      rzuciła palenie pomogły jej przy tym mdłosci na poczatku ciazy bo komu chce sie
      palic skoro ciagle cie mdli smile
    • ulaat Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 10:55
      czytałam, że nie można tak od razu rzucić, bo jak organizm się oczyszcza to
      wszystkie toksyny idą w płód. Trzeba rzucać stopniowo tylko czy zrobić to w
      kilka dni czy ok. 1 miesiąca?
      • malgosiek2 Re:od razu!!!! 09.03.07, 11:06
        a takie tłumaczenie,że od razu źle to nieprawda.
        To nie alkohol czy narkortyki,gdzie uzależnienie jest od innych sybstancji.
        To moim zdaniem jakby rozgrzeszanie się odstawiając na raty,bo jednak mogę
        sobie pozwolioć na 1-2 papierochy.
        Pzdr.Gosia
        • dorota814 Re:od razu!!!! 09.03.07, 11:07
          zgadzam sie, najlepiej odrazu ja tak zrobilam i czuje sie swietnie, tym
          bardziej, ze mdlosci mi w tym pomogly wink
          • anna-laszczak Re:od razu!!!! 09.03.07, 14:55
            NATYCHMIAST!!!!!!!! a co ma jakies watpliwości i oczekuje,ze ktoś tu
            napisze ,ze nie musi???jak mozna byc tak głupim i się jeszcze zastanawiac??
            potępiam palaczy!!!dla mnie osobiscie papierosy mogą kosztowac po 100zł za
            paczke hahahahha
            • grace1982 Re:od razu!!!! 09.03.07, 15:18
              Najlepiej od razu. Ja rzuciłam palenie od razu po tym jak odczytałam dwie kreski
              smile), jeszcze pytałam ginekolog czy to prawda że powinno się rzucać na raty,
              powiedziała że to absolutna bzdura i jak mi się uda to żebym od razu odstawiła.
              Mi się udało bo miałam mdłości no i motywacja duża smile
              Ale nie rozumiem po co od razu tak ostro, potępiam palaczy, paczka powinna
              kosztować 100 zl!!?? Dobrze by było żeby ludzie nie jarali.
              Ale niech każdy ma wybór, plus to aby palacze szanowali tych którzy nie palą.(ja
              zawsze to robiłam, nie paliłam gdzie popadnie, pytałam się ludzi czy mogę
              zapalić, jeżeli były osoby niepalące, uważałam czy nie ma w pobliżu dzieci etc..)
    • chce_bobo Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 15:28
      mi na dwa dni przed zrobieniem testu fajki o dziwo nie smakowały... Potem test:
      II kreski- pożegnalny papieros z przyjaciółką- a właściwie 3-4 maszki (dalej nie
      dałam rady) i koniec palenia. Po prostu mnie odrzuca. I dobrze. Dzidzia będzie
      zdrowa.
      • polpotworek Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 15:32
        Od razu!!!
    • mmagda34 Re: ciąża i palenie papierosów 09.03.07, 17:09
      Powinna to zrobic natychmiast. Uważam, że to i tak wielkie póżno.
    • marble.arch kolezanka? 09.03.07, 17:13
      przyznaj sie ze o ciebie chodzi a nie ko kumpelesmile))))pytasz w imieniu
      kolezanki...bardzo dziwne
      • asidoo Natychmiast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.07, 08:36
        src="https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;0/st/20071020/dt/6/k/b48e/preg.png"></a>
      • ulaat Re: kolezanka! 10.03.07, 09:53
        Chodzi o koleżankę nie o mnie. Jest bardzo zapracowana i jak na razie nie ma
        nawet czasu iść do lekarza sad, za to ja mam małą córeczkę (5 m-cy) i siedzę w
        domu, więc mam czas aby pytać o pewne sprawy dla niej.
        Dziękuję za wszystkie odp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka