Dodaj do ulubionych

czy któraś z Was tak miała?

12.05.03, 09:27
Witajcie, mam pytanko, dręczy mnie od prawie tygodnia ból krzyża ale tylko z
lewej strony, nie mogę normalnie przewrócić sie z boku na bok, wstawanie z
łóżka to katorga nie wspomnę już o chodzeniu, kuśtykam od mebla do mebla,
lekarz mówi ze to normalne, mama że kości mi się rozstępują przed porodem -
(do terminu zostało 3 tygodnie) czy rzeczywiście??? nadodatek w nocy ogromnie
się pocę, przez dzień też ale mniej, noc jest okropna wink budzę sie kilka
razy i przebieram mokrą koszulkę brrr
czy któraś z Was miała/ma podobne problemy?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ruta8 Re: czy któraś z Was tak miała? 12.05.03, 10:01
      czesc!
      tez w ostatni okresie przed porodem bardzo sie pocilam, w ogole ciagla bylo mi
      strasznie goraco, najbardziej w stopy. tez musialam czasami zmieniac koszulke w
      nocy, przeszlo po porodzie, ale nie od razu, stopniowo.
      nie mialam bolow w krzyzu, za to w kroczu i nerwie kulszowym, tez chodzilam jak
      stara babcia, a wlasciwie to wolalam nie chodzic. po porodzie przeszlo od razu!
      Cierpliwosci, jestes juz na ostatniej prostej! przede mna jeszcze 6 miesiecy....
    • azaporowska Re: czy któraś z Was tak miała? 12.05.03, 10:21
      Cześć! Ja jestem obecnie w 29 tgodniu ciąży. Również mam okropne bóle pleców i
      prawej pachwiny. Lekarz mnie pociesza,że to normalne ja jednak w nocy mam
      straszne problemy ze wstaniem z łóżka (mąż mnie wyciąga). Przewrócenie sie na
      drugi bok jest dla mnie udręką. Więc nie masz się co matrwić widocznie tak to
      juz musi być. Pozdrawiam z Podbeskidzia i życze szczęśliwego rozwiązania.
    • magda6811 Re: czy któraś z Was tak miała? 12.05.03, 10:38
      Mam to od czwartego miesiąca (teraz szósty). Lekarze powiedzieli, że to ucisk
      macicy na nerw. Popularni nazywa się to właśnie "rwą kulszową". Ostry stan (u
      mnie trwał 2 tygodnie) objawia się właśnie tak, że nie można się przekręcić z
      boku na bok, nie można chodzić. Najpierw bolało mnie tylko z jednej strony
      kręgosłupa - jakby "pół-korzonki", potem do tego cała noga - koszmar.
      Próbowałam wszystkiego - akupunktura, homeopatia, masaże, kręgarze... Najgorsze
      minęło - podobno macica "poszła wyżej", ale obolały nerw kulszowy ma prawo
      jeszcze długo dokuczać. To zupełnie normalne - na pewno po porodzie Ci minie,
      wiem, że strasznie cierpisz - współczuję. To potrwa jeszcze tylko trochę - ja
      na dnie rozpaczy w czwartym miesiącu miałam czarną wizję, że tak będzie do
      końca ciąży! Teraz jest dużo lepiej - przynajmniej mogę spać!
      Pozdrawiam. Magda
      • melassaa Re: czy któraś z Was tak miała? 12.05.03, 14:56
        Ja chyba coś takiego mam - od 7 miesiąca. Do tej pory myślałam, że to ucisk na
        pęcherz, ale może to właśnie ta rwa kulszowa? Tak czy inaczej potworny ból
        krocza czasami uniemożliwiający chodzenie. No i te noce, wstawanie z łóżka,
        przewracanie się na drugi bok... wszystko okupione strasznym bólem.
        Mam nadzieję, że po porodzie wszystko minie!
        • magda6811 Re: czy któraś z Was tak miała? 12.05.03, 15:12
          Melasso Droga!!! Często czytam dyskusje "Majówek" w dziale OCZEKIWANIE.
          Świetnie się dobrałyście, pięknie piszecie (wzruszam się przy wszystkich
          opisach porodów - co za pióra!)i wspieracie się w tych niezapomnianych
          chwilach! Bardzo Wam zazdroszcze, że to już końcówka. WIem, że pewnie się
          denerwujesz jak DŁUGA jest to końcówka w Twoim wypadku, Melasko to już musi być
          lada moment! Do kiedy kazali Ci czekać w domu? Nie czuj się osamotniotniona,
          oprócz Majówek jest z Tobą także jedna Wrześniówka! (a może i niejedna).
          Pozdrawiam i trzymam kciuki - w Krakowie przynajmniej lepsza pogoda niz w
          Warszawie, może długi spacer coś przyspieszy? Ja z w pierwszej ciąży nie mogąc
          się doczekać zrobiłam 40 gołąbków - 12 godzin póxniej jechałam do szpitala - na
          to Cie nie namawiam, ale spacer jak najbardziej, Pa, Magda
          • awetom Re: czy któraś z Was tak miała? 13.05.03, 22:38
            Ja miałam bardzo ostrą rwę od połowy ósmego miesiąca, w końcu nie byłam już w
            stanie się ruszać, lekarze się zlitowali i zrobili mi cesarkę przed czasem, bo
            bali się że rehabilitacja potrwa kilka miesięcy i nie będę mogła zając się
            dzieckiem.Przeszło w kilka dni po porodzie-ustępowało stopniowo-po miesiącu
            byłam jak nowa.Trzymaj się cieplutko bidulko-wiem jak cierpisz.Ewa
    • weronikarb Re: czy któraś z Was tak miała? 14.05.03, 13:02
      Być może któraś z was miała bóle po obu stronach brzucha - coś jaby jajniki.
      Tak, że chodzić jest problem. bardzo tym sie martwię to moja pierwsza ciąża i 4
      miesiąc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka