Dodaj do ulubionych

kawa i papierosy

30.03.07, 17:37
lubie pić kawe a w dodatku palę. czy muszę rzucić palenie całkowicie i picie
kawy?
Obserwuj wątek
    • asia_blue Re: kawa i papierosy 30.03.07, 17:43
      Myślę, że mała kawa z mlekiem od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi (nie wiem,
      bo sama nie piję nawet cappuccino), ale odstawienie papierosów jest chyba
      oczywiste?
      • marta76 Re: kawa i papierosy 30.03.07, 17:51
        kawę pije z mlekiem do dwóch dziennie,oprócz okresu kiedy miałam
        mdłości.Papierochy wyrzuciłam od razu.
        • mira-75 Re: kawa i papierosy 30.03.07, 17:57
          Kawa-jedna nie zaszkodzi. Palenie trzeba rzucić
    • bebe52 Re: kawa i papierosy 30.03.07, 18:24
      Papierosy powinnas rzucic całkowicie lub przynajmniej postaraj sie je ograniczyc
      do minimum a mała kawka od czasu do czasu nie zaszkodzi.Pozdrawiam
      • marzenes Re: kawa i papierosy 30.03.07, 18:32
        nie musisz rzucac, nikt Ci nie karze dzieci palacych matek tez czasami rodza
        sie zdrowe ale ryzykujac zdrowie własnego malucha i trujac go z powodu tylko
        swojej słąbej woli ???sama pomysl czy warto
        osobiscie, jak widze palaca z brzuchem to noz w kieszeni mi sie
        otwiera ...totalna głupota
        • moniqep Re: kawa i papierosy 30.03.07, 23:56
          Mi sie noz w kieszeni otwiera nawet wdedy jak widze palaca mame pchajaca wozek.
          Dym leci prosto na dziecko. Zgrozo.
          • lolinka2 Re: kawa i papierosy 31.03.07, 19:54
            a mi się nie tylko nóż w kieszeni otwiera.... zdarzyło mi się skląć i palącą
            ciężarówkę i kopcącą mamuśkę z wózkiem, nie mogę się powstrzymać.
    • asidoo Re: kawa i papierosy 31.03.07, 21:36
      Papierosy trzeba odstawić. Nie wiem jak jest z kawą, ale piję 1 dziennie przez 4
      dni w tygodniu. Herbatę odstawiłam, bo po herbacie wymiotowałam. Tylko, że nawet
      bez ciąży po herbacie różnie się czułam i mdliło mnie.
    • kkatarynka Re: kawa i papierosy 31.03.07, 21:39
      papaierosy koniecznie trzeba rzucic. Mala kawusia nie zaszkodzi, zwlaszcza
      jesli nie masz nadcisnienia. Ja dalam sobie pozwolnie na picie kawey w
      weekendy smile)) Uwielbiam celebrowac kawusie z ciachem smile
      • mmalicka21 Re: kawa i papierosy 01.04.07, 18:20
        kawa luz
        fajki lepiej rzuć- wiadomo
        ale sama wiem że różnie to bywa z tym rzuceniem
        jak ci się nie uda staraj się jak najbardziej ograniczyć- chodi o zdrowie
        dziecka-tytoń raczej za zdrowy dla malucha nie jest
    • kropencjaa Re: kawa i papierosy 01.04.07, 23:22
      łatwo się mówi: papierosy rzuć!! jak to tak cholerny nałóg, ze nawet
      swiadomość, ze tam jest małe dziecko nie moze tak odrazu zmobilizować. Ja
      miałam, o tyle szczęścia (w tym wypadku to szczescie), że w 7 tc po prostu od
      fajek mnie odrzuciło totalnie, bycie nawet w towarzystwie osób palacych
      wywoływało u mnie mdłości. Tak było przez jakiś czas, który pozwolił mi oswoić
      się z myślą, ze nie palę dośc długo i już dam radę (nawet gdy przychodzą
      momenty, ze mam ochotę zapalić..trzymam się). Kawa bez papierosa..wiadomo, nie
      smakowała już tak samo i to jeszcze w towarzystwie olezanki z którą tak miło
      było usiaść, wypić filiżankę kawy i zapalić papierosa smile)) ale nie odrzuciłam
      jej całkowicie. Piję jedną dziennie zawsze, teraz coraz czesciej dwie..nie ze
      smietanką, nie cappucino, ale parzoną czarną bez cukru. Gdyby patrzec na to co
      dziecku słuzy a co nie, to nic by się nie jadło, a zachcianki ma się rózne i
      nie z wszystkich się rezygnuje. Tak więc fajki jakby co..ogranicz, ale zycze Ci
      takie odrzucenia jak u mnie big_grinbig_grinbig_grin (sorry ale to jedyny sposób), kawkę wypij
      jak lubisz i stawia Cię na nogi, lepsze to, niż chodzic jak neptyk z bólem
      głowy uncertain
    • beczek2 Re: kawa i papierosy 02.04.07, 08:59
      Jeśli to miała być jedna kawa dziennie to ja osobiście nie widzę nic przeciwko
      (urodziłam we wrześniu 2006). Co do papierosów.... no cóż Ty musisz podzjąć
      decyzję. Ja przyznam się, że zdarzało mi się popalać w ciąży, było mi bardzo
      ciężko rzucić. Żałuję tylko, że nie odzrzucało mnie od nich (tak jak moim
      znajomym). Nie mogę Ci napisać, że możesz palić, bo wiadomo, że to szkodzi nie
      tylko Tobie, ale także dziecku. Jeśli możesz to nie pal, a jeśli jest to dla
      Ciebie bardzo ciężko to poproś fachowców o pomoc. Teraz to musisz nie tylko o
      sobie myśleć......
    • asia19813 Re: kawa i papierosy 02.04.07, 10:08
      wczoraj w sklepie widział kobiete w ciąży, spory brzuszek, mówię do męża, że
      ładnie wygląda, potem patrze a ona pali papierosa, normalnie mnie zatkało,
      brak słów.
      • edzia.79 Re: kawa i papierosy 02.04.07, 10:14
        Ja tez wczoraj widzialam rodzinke;tatus pchal ok roczne dziecko w wozku a mamusia z brzuchem palila fajka BRRRR...
        • vanilla4 Re: kawa i papierosy 02.04.07, 10:36
          najgorszy widok jakiego byłam świadkiem - podczas pobytu w szpitalu - patologia
          ciąży - wiadomo same trudne ciąże, wchodzę do toalety a tam ciężarne z
          papierochami po kątach.... brak słów.
    • nuit4 Re: kawa i papierosy 02.04.07, 10:43
      jak nie masz nadcisnienia to kawe spokojnie mozesz-z reszta mozesz w zasadzie
      wszystko na co masz ochote.mowi sie ze papsi jest niezdrowe a duzy % kobiet w
      ciazy (w tym ja ;P) przehcodziło taki okres ze daloby sie zabic za pepsi!ja tez
      palilam jak zaszlam w ciaze.w drugim miesiacu mnie po prostu odrzucilo.
      ja pilam 1 kawe dziennie przez prawie cala ciaze.czarna.bez cukru.po dwoch mnie
      juz terepało wiec zostalam przy jednej.Ale w jakims poradniku dla matek
      (materny?) przeczytalam ze do TRZECH!! dziennie jest jeszcze ok.wracajac do
      papierosow-podobno (podkreslam podobno) jesli sie pali bedac w ciazy i chce sie
      rzucic to lepiej stopniowo niz z dnia na dzien-bo to moze byc szok dla organizmu
      i latwiej o poronienie..
    • kasiaa40 Re: kawa i papierosy 02.04.07, 10:56
      nic nie musisz, ale
      wg mnie papierosy nie a kawa jak uważasz
    • mapi9 Re: kawa i papierosy 09.04.07, 00:04
      Przepraszam ale nie mogę patrzeć na kobiety w ciąży z papierosem w
      ręku!!!!!!!!!!!!To tak samo jakby dmuchały tym dymem w twarz dziecku jak już
      będzie na świecie.No czy tak nie jest??Jak leżałam w szpitalu po porodzie
      widziałam jak kobiety wychodziły przed szpital na papierosa dodam jeszcze że
      przenosiły ciąże i czekały na poród.Straszny widok
      • id.kulka Re: kawa i papierosy 09.04.07, 14:03
        nuit4 napisała:

> wracajac do
        > papierosow-podobno (podkreslam podobno) jesli sie pali bedac w ciazy i chce
        sie
        > rzucic to lepiej stopniowo niz z dnia na dzien-bo to moze byc szok dla
        organizm
        > u
        > i latwiej o poronienie..

Pytałam o to kilku lekarzy - własnie dlatego, że spotkałam się z paroma paniami
        w ciąży, które się zarzekały, że to prawda i że to ich lekarz prowadzący
        zabronił (!) im rzucać palenie z dnia na dzień.
        Ci lekarze, z którymi ja rozmawiałam, stwierdzili, że to bzdura niestety smile
        Nie ma bezpiecznej dawki nikotyny, jaką może przyjąć kobieta w ciąży. Dlatego
        lepiej rzucić jak najszybciej.
        Niedawno, będąc w szpitalu, poznałam dziewczynę, która była w swojej drugiej
        ciąży. W pierwszej paliła. Opowiadała, jak po porodzie popatrzyła na swoje
        dziecko i się rozbeczała, bo tak jej było głupio i wstyd, że robiła coś takiego
        swojemu dziecku. Na sąsiednim łóżku natomiast leżała dziewczyna -
        również w drugiej ciąży, również paliła w pierwszej. Urodziła dziecko z wadą
        serca. Ale to nie odstraszyło jej od palenia w kolejnej ciąży (bo ona ma tyle
        stresów).
        A jeśli ktoś mówi: ja palę tylko 3 fajki dziennie, proponuję trochę matematyki.
        Trzy fajki dziennie daje 90 w miesiącu. A przez 9 miesięcy?...
        Nie potępiam absolutnie tych dziewczyn, które popalają w ciaży, nie mogą
        zwalczyć nałogu. Ale takie,co w ogóle nie próbują... no cóż, głupie i
        nieodpowiedzialne są po prostu.
        Pozdrawiam,
        Kulka.
        • basiachylinska Re: kawa i papierosy 09.04.07, 14:09
          Dziewczyny ja widzialam jeszcze lepsza akcje z papierosami:
          Bylam w 6 miesiacu i lezalam na patologi ciazy ide sobie ladnie wieczorkiem do
          toalety a toalety byly kolo porodowki a tam mloda dziewczyna (napewno starsza
          odemnie) z papierosem w ustach i wieeelkim brzuchem,
          Ja sie jej pytam zemu tutaj pali no i czemu wogole??
          a ona na to ze wlasnie rodzi i chciala sie troche
          odstresowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Co wy na to????
    • ulinka123 Re: kawa i papierosy 09.04.07, 14:57
      Papierosow absolutnie!
      Gdy zaszlam w ciaze pol roku temu to czytalam wiele badan robionych ostanio na
      swiecie i wychodzi na to, ze niezbyt mocna kawa w ilosciach nawet do 3
      filizanek dziennie, NIE szkodzi dziecku. To dotyczy 2g-go i 3-go trymestru.
      Nalezy jednak uwazac w 1-wszym trymestrze poniewaz kawa moze nieznacznie, ale
      jednak zwiekszyc ryzyko poronienia.
    • maretina papieroski to samo zdrowie, nie wiedzialas?/nt 09.04.07, 18:27

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka