Dodaj do ulubionych

dretwienia

24.04.07, 16:14
dziewczyny czy macie dretwienia(mrowki) np rak, nog??
ostatnio obudzily mnie w nocy, zastanawiam sie czy to normalne, wizyte u gina
mam za 2 tygodnie, a troche mnie to martwi..
dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • monikapaulina Re: dretwienia 24.04.07, 16:16
      witaj
      okropne uczucie ja biore magnez z wit.b6 i jest troche lepiej
      pozdrawiam
    • gesta Re: dretwienia 24.04.07, 16:25
      też odczuwam, dziś rano np. zdrętwiały mi obie ręce od dłoni do łokcia, ale tak
      czasami bywa nie ma co sie martwic.moga to byc objawy braku potasu i
      magnezu.zaserwuj sobie sok pomidorowysmile
      pozdrawiam.
      • uczula Re: dretwienia 24.04.07, 16:49
        nie wiem ile by go trzeba bylo wypic, zeby odczuc skutek.
        Magnez - napewno.

Brak magnezu albo jakies uciski na nerwy - bo to tez sie podobnie objawia...
        no a lekarzowi napewno powiedziec przy wizycie.
        • gesta Re: dretwienia 24.04.07, 16:54
          masz racje ,to najlepiej w ogóle nie pić lepiej łykac sztuczne witaminy
          • monikapaulina Re: dretwienia 24.04.07, 17:10
            akurat co do magnezu to warto go brac bo nawet pijac kawe go wyplukujemy
            • justek20 Re: dretwienia 24.04.07, 19:58
              "Ból i drętwienie palców lub całej dłoni najczęściej są objawami tzw. zespołu
              cieśni nadgarstka, który w czasie ciąży występuje dość często. Zespół ten
              pojawia się u kobiet ciężarnych na skutek zmian hormonalnych powodujących
              zatrzymanie wody w organizmie. Zastój płynów może wywołać obrzęk torebki
              stawowej nadgarstka, w której przebiegają nerwy odpowiadające za unerwienie
              kończyny górnej. Miejscowy wzrost ciśnienia w torebce oraz obrzęk tkanek może
              uciskać nerwy i wywołać mrowienie, drętwienie oraz ból palców i nadgarstka,
              który w sporadycznych przypadkach może również promieniować do ramienia. Objawy
              mogą być znacznie bardziej nasilone w nocy, jak również po dniu, w trakcie
              którego nadgarstek był znacznie obciążony poprzez wykonywanie czynności
              wymagających wielokrotnego powtarzania jak np. pisanie, robótki ręczne,
              krojenie. Objawy najczęściej mijają samoistnie i nie wymagają specjalnego leczenia."

pozdrawiam

też drętwiejąca ale nie drętwa! smile))
              • marzenes Re: dretwienia 25.04.07, 15:44
                dziekuje za odpowiedzi jestem troche spokojniejszasmile
    • monika7920 Re: dretwienia 25.04.07, 16:43
      też miałam dretwienie, różnie mówią, że to brak Magnezu lub Potasu
      mi przeszło jak zaczęłam pić soki pomidorowe (Tymbark classic polecam pycha)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka