marzenes 24.04.07, 16:14 dziewczyny czy macie dretwienia(mrowki) np rak, nog?? ostatnio obudzily mnie w nocy, zastanawiam sie czy to normalne, wizyte u gina mam za 2 tygodnie, a troche mnie to martwi.. dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikapaulina Re: dretwienia 24.04.07, 16:16 witaj okropne uczucie ja biore magnez z wit.b6 i jest troche lepiej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gesta Re: dretwienia 24.04.07, 16:25 też odczuwam, dziś rano np. zdrętwiały mi obie ręce od dłoni do łokcia, ale tak czasami bywa nie ma co sie martwic.moga to byc objawy braku potasu i magnezu.zaserwuj sobie sok pomidorowy pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: dretwienia 24.04.07, 16:49 nie wiem ile by go trzeba bylo wypic, zeby odczuc skutek. Magnez - napewno. Brak magnezu albo jakies uciski na nerwy - bo to tez sie podobnie objawia... no a lekarzowi napewno powiedziec przy wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
gesta Re: dretwienia 24.04.07, 16:54 masz racje ,to najlepiej w ogóle nie pić lepiej łykac sztuczne witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
monikapaulina Re: dretwienia 24.04.07, 17:10 akurat co do magnezu to warto go brac bo nawet pijac kawe go wyplukujemy Odpowiedz Link Zgłoś
justek20 Re: dretwienia 24.04.07, 19:58 "Ból i drętwienie palców lub całej dłoni najczęściej są objawami tzw. zespołu cieśni nadgarstka, który w czasie ciąży występuje dość często. Zespół ten pojawia się u kobiet ciężarnych na skutek zmian hormonalnych powodujących zatrzymanie wody w organizmie. Zastój płynów może wywołać obrzęk torebki stawowej nadgarstka, w której przebiegają nerwy odpowiadające za unerwienie kończyny górnej. Miejscowy wzrost ciśnienia w torebce oraz obrzęk tkanek może uciskać nerwy i wywołać mrowienie, drętwienie oraz ból palców i nadgarstka, który w sporadycznych przypadkach może również promieniować do ramienia. Objawy mogą być znacznie bardziej nasilone w nocy, jak również po dniu, w trakcie którego nadgarstek był znacznie obciążony poprzez wykonywanie czynności wymagających wielokrotnego powtarzania jak np. pisanie, robótki ręczne, krojenie. Objawy najczęściej mijają samoistnie i nie wymagają specjalnego leczenia." pozdrawiam też drętwiejąca ale nie drętwa! )) Odpowiedz Link Zgłoś
marzenes Re: dretwienia 25.04.07, 15:44 dziekuje za odpowiedzi jestem troche spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
monika7920 Re: dretwienia 25.04.07, 16:43 też miałam dretwienie, różnie mówią, że to brak Magnezu lub Potasu mi przeszło jak zaczęłam pić soki pomidorowe (Tymbark classic polecam pycha) Odpowiedz Link Zgłoś