Dodaj do ulubionych

zakrzepica

24.04.07, 21:35
jestem w 32 TC lekarz - na podstawie wyników badań stwierdził że grodzi mi
zakrzepica (PLT 515) ... na razie zalecił obserwacje i spacery. z drugiej
strony - z uwagi na skórcze mam duzo wypoczywać ... jak pogodzić jedno z
drugim ? ewentualnie czy są jakieś niefarmakologiczne środki rozrzedzające
krew ?
Obserwuj wątek
    • arabela27 Re: zakrzepica 25.04.07, 09:21
      hej
      nie wiem jak wygąda u Cebie sytuacja, ale ja w ciazy miałam ostre skurcze,po
      jednym zresztą do dziś mam bliznę w postaci popękanych naczynek (wygląda jakbym
      ciągle miała siniaka)i zrobił mi się zylak w którym po porodzie zrobiła się
      zakrzepica-jej powodem było leżenie plackiem 24h po cesarce a tak naprawdę 36 h
      bo moje 1 chodzeniewypadało w nocy więc po paru krokach poszłam poprostu spać.
      Wiem, że są tabletki tylko, że nie pamietam ich nazwy ( na naczynia krwionośńe-
      ok 40 zł za opakowanie) więc dopytaj się o ich nazwę lekarza i zacznij brać za
      wczasu
      • dharma7 Re: zakrzepica 25.04.07, 12:44
        Cyclo3Fort - ja to biorę od jakiś 20 dni.
        Zapisane przez lekarkę prowadzącą ciążę. Nogi mi dalej puchną ale mam nadzieję,
        że przynajmniej nie zrobią się zakrzepy.
        • mysz56 Re: zakrzepica 25.04.07, 14:47
          ja mam brać clexane po porodzie gdyż mam żylaki nóg i nakaz chodzenia od razu
          • maretina Re: zakrzepica 25.04.07, 23:29
            bralam clexane i acard przez polowe ciazy.
    • maretina Re: zakrzepica 25.04.07, 23:28
      nie kombinuj. ssluchaj lekarza. leki zaleza od tego, jaki czynnik krzepniecia
      chcecie zmienic ( sa 4)
      • nie_nowa_ja Re: zakrzepica 26.04.07, 10:17
        smile ja nie chcę kombinoać - dlatego też pytalam o niefarmakologiczne metody smile -
        średnio się znam na medycnie ...nie wiem ...może np. zwyke picie większej
        ilości wody zmniejszy krzepliwość i gęstość krwi smile - sama na pewno nie będę
        wprowadzać żadnych leków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka