niemogewtouwierzyc 21.05.07, 10:16 Dziewczyny, poradzcie jaki specyfik jest najlepszy na opuchniete nogi? Upaly jeszcze sie nie zaczely a ja juz mam problem od okolo 10.00 puchna i zaczynam je "czuc", glownie stopy i lydki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ula207 Re: co na opuchniete NOGI? 21.05.07, 10:42 ja zaczelam nosic podkolanowki uciskowe,jest poprawa,najwiekasza na lydkach,dobre i to,bo na stopach nie ma tam ucisku,ucisk zaczyna sie od kostki,takze przynajmniej kostki sa teraz widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
aniahrrr Re: co na opuchniete NOGI? 22.05.07, 19:24 ja kupiłam sobie chłodzący żel na zmęczone nogi Pharmaceris z serii Minterin( w aptece). po użyciu czuje się tak,jakbym robiła sobie okłady z lodu-bardzo przyjemne i łagodzące chłodzenie. Mogę powiedzieć, że jestem zadowolona. podobnie jak z kremu przeciwko rozstępom z tej samej serii.nie mogę sobie za to poradzić ze skurczami łydek.tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: co na opuchniete NOGI? 21.05.07, 13:01 Nie wiem jakie są Twoje możliwości, czy pracujesz itd. Ja jestem na zwolnieniu - przebywam głównie w domu i mi najbardziej pomagają kąpiele stóp - w misce z chłodną wodą, tak żeby noga była zanurzona do połowy łydki - a później kładę się z nogami uniesionym w górze (np. na poduszce) - powtarzam to kilkakrotnie w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: co na opuchniete NOGI? 21.05.07, 15:24 Moje mozliwosci sa bardzo ograniczone pracuje codziennie co najmniej 8 h, praca jest raczej siedzaca... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: co na opuchniete NOGI? 21.05.07, 15:47 Cyclo3Fort dosc drogie kapsulki, dzialaja po 2-3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: co na opuchniete NOGI? 21.05.07, 15:54 Na pewno mozna je zazywac w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: co na opuchniete NOGI? 21.05.07, 16:02 Na pewno, poza tym poleciła mi te kapsułki moja ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: co na opuchniete NOGI? 22.05.07, 08:17 tez polecam kapiele, albo raczej oklady stop, choc pewnie skoro pracujesz, bedzie z tym problem zwlaszcza w pracy. ale moze choc wieczorem przyniesie ci to ulge. do miski z zimna woda wrzuc kilka kostek lodu, wlej lyzke octu owocowego i lyzeczke olejku mietowego (kupisz w aptece). w tym zamocz recznik i owin nogi (najlepiej kazda osobnym recznikiem). nogi uloz nieco wyzej i polez sobie z tym okladem ok. 20 min. jesli recznik sie zagrzeje wczesniej, to oczywiscie zmocz w wodzie na nowo. u mnie dzialalo super. Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: co na opuchniete NOGI? 22.05.07, 15:09 Jestem w 20 tyg i też od pewnego czasu puchną mi stopy. Doszłam do wniosku że to od siedzącego trybu pracy, pomimo iz siedzę to bardzo mnie bolą stopy i łydki. Problemu nie ma i żadnej opuchlizny w weekend gdy pozostaje w domciu. Kupiłam dziś maść Aescin i będę smarować, a czy przyniesie efekty to dopiero sie okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: co na opuchniete NOGI? 22.05.07, 19:33 Ja mialam super balony napuchniete Mi pomagaly kapiele z sola w letniej wodzie i zele chlodzace, najlepszy jaki mialam i ktorym sie smigalam non stop to SOS turkusowa tuba Yves Rocher, ekstra. Poza tym to ginekolog powiedzial mi ze na puchnace nogi nie ma rady, uroki ciazy ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: co na opuchniete NOGI? 22.05.07, 19:35 Hmm...ja bym się wybrała do lekarza,aby wykluczyć ew.gestozę,która pojawia się zwykle po 20 t.c. Jednym z objawów może być,ale oczywiście nie musi puchnięcie nóg właśnie. Opuchlizna zwykle wtedy nie ustępuje po nocnym spoczynku. Zwróć uwagę na nagły przybór wagi ciała-ponad 500 gr.na tydzień. Nogi trzymaj ku górze np.oparte o kanapę(górę)poprawia się krążenie oraz ruchy w stawach skokowych dają poprawę. Również moczenie nóg w ciepłej wodzie uważane jest za bezpieczną metodę usuwającą płyn z kończyn. Kapiel w wannie,w ciepłej wodzie pop 20-30 min.wyrażnie wzmaga diurezę i zmniejsza obrzęki. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś