Dodaj do ulubionych

Co poradzicie by przetrwać te upały???????????????

26.05.07, 11:10
Jestem w 29 tc, więc jeszcze trochę przede mną a ja już ciężko znoszę tą
pogodę. Jestem okiropnie słaba, bolą mnie nogi (na razie nie puchną), głowa,
ciężko mi się oddycha. Pokój mam od strony południowo-wschodniej, więc słonko
cały czas świeci. Rolety i zasłony nie pomagają. Siedzieć w wannie cały czas
też się nie da, bo by człowiek od zmysłów odszedł. Więc co radzicie?
Obserwuj wątek
    • brydka26 Klimatyzator! 26.05.07, 11:28
      Wlasnie z okazji Dnia Matki Przyszlej dostalam dzisiaj i nie moge sie
      nazachwycac. Wczorajszy dzien spedzilam umierajac z goraca na kanapie, a
      dodatkowo zabila mnie wiadomosc, ze nadchodzace lato ma byc super gorace z
      tempetarurami powyzej 30 stopni. Woda w Baltyku ma miec 23, a w jeziorach 26! I
      klimatyzatorek uratowal mi zycie! Wlewa sie do niego zimna wode i wrzuca lod i
      sobie na czlowieka delikatnie chucha chldnym powietrzem. Tez mam mieszkanie od
      poludnia, wiec zobaczymy jak sie akcja rozwinie kiedy slonce zawita do pokoju,
      ale na razie jestem zachwycona!
      • sierpniowa_mama1 Re:brydka 26 26.05.07, 11:53
        Wiem że klimatyzacja to super rozwiązanie. Na zachodzie to standard a u nas
        mało się słyszy żeby ktoś miał w domu klimatyzację. Nie orientujesz się ile
        takie cudo może kosztować? Bo ostatnio mieliśmy trochę wydatków i nie wiem czy
        nas będzie stać.
    • yola13 Re: Co poradzicie by przetrwać te upały?????????? 26.05.07, 11:32
      tez jestem tegoroczna sierpniowka, i ledwo zyje od tych upałow, trzeba
      uzupelniac duzo płynow, na dwor wychodzic jak najrzadziej(ja w ogole nie
      wychodze), oprócz tego wiatrak chodzi u mnie 24h na dobę
    • mikam99 Re: Co poradzicie by przetrwać te upały?????????? 26.05.07, 12:05
      A ja lubie upały.Na razie mnie bardzo nie mecza,u mnie skończony 28
      tydzień.Dodatkowo 13 miesieczny berbeć biegający wszędzie i codziennie do
      pracy.Dziś czekam tylko az słonce przestanie być niebezpieczne i około 16,30 na
      piaskownice.Tylko z gotowania zrezygnowałam,bo mi sie po prostu nie chce.
      • brydka26 klimatyzator cd 26.05.07, 12:11
        Ten moj klimatyzator jest przenosny: zaden bajer montowany za oknem.
        Podejrzalam specjalnie dla Was rachunek: niecale 300 zlotych. Wyglada jak
        pionowy grzejnik albo jak wieksza wieza CD. Ma kolka i podlacza sie do
        gniazdka. Nazywa sie Summer live i byl kupiony w OBI. To wersja prostsza, bo sa
        jeszcze wieksze (i niestety, drozsze,)ktore jak klimatyzacja w samochodzie
        pilnuja raz ustalonej temperatury. Ten niczego sam nie pilnuje, ale nastawia
        sie sile podmuchu. Poza tym ma bardzo fajny tryb nocny, ktory stopniowo
        zmniejsza sile dmuchania az do wylaczenia badz stalej pracy na najnizszych
        obrotach.
        • sierpniowa_mama1 Re: klimatyzator cd 26.05.07, 12:44
          Dzięki za info! Teraz muszę poszukać, gdzie w mojej okolicy jest OBI smile i
          pojechać zobaczyć to cudeńko. A wcześniej załatwie sobie wiatraczek. A czy ten
          klimatyzator będę mogła potem przy dzieciaczku włączać? Bo dziecko w takiej
          duchocie nie wytrzyma!
        • liance Re: klimatyzator cd 27.05.07, 18:42
          Hej!
          Jak tam test klimatyzatora w upalny sloneczny dzien? Ja tez musze cos kupic, bo
          wytrzymac caly dzien w mieszkaniu z poludniowej strony nie sposob!
    • ulek79 Re: Co poradzicie by przetrwać te upały?????????? 26.05.07, 12:07
      Jak nie klimatyzacja, to przynajmniej wentylator... Ja jestem na finiszu (39
      tydz.) i przez ostatnie dni myślałam, że umre przez te upały. Mąż się zebrał i
      zakupił mi w Obi taki stojący wentylator (59 zl). Nie myślałam, że to aż tak
      bardzo mi pomoże! No po prostu uratowało mi życiesmile I mimo że nie chłodzi tak
      jak klimatyzacja, tylko rodzmuchuje powietrze, to i tak jest przy nim wręcz
      chłodno! Do tego stopnia, że rano musiałam się okryć kołdrą po 10 min. leżenia
      z włączonym wentyaltoremsmile Zdecydowanie polecam, jeśli nie chcesz wydać fortuny
      na klimatyzator, a przed tobą jeszcze przynajmniej 2 miesiace upałow...
      • gizmaaa Re: Co poradzicie by przetrwać te upały?????????? 26.05.07, 12:19
        Ja jestem w 36tc i też sapie na te upały... wentylator też polecam na wielkich
        obrotach wink
        Ja mieszkam jeszcze w środkowym mieszkaniu i mam okna na jedną stronę, więc za
        cholere nie da się zrobić przeciągu.
        Najlepsza rada: nie wychodzić na zewnątrz do godziny 20 wink
        • megra Re: Co poradzicie by przetrwać te upały?????????? 26.05.07, 13:18
          a ja polecam wizyty w centrach handlowych (jeśli macie możliwość). Tam jest
          chłodno i największy upał łatwiej tam znieśćsmile
    • eyes69 Wiatrak 26.05.07, 16:48
      Z nim razniej i przyjemniej. smile
      • michola1 Re: Wiatrak 26.05.07, 18:18
        no tak, tylko co jeśli ma się alergię na roztocza? Czy taki wiatrak albo ten
        klimatyzator nie rozdmuchuje kurzu? Ja codziennie odkurzam, czasem nawet 2X
        dziennie, bo mi kurz zawadza. Też umieram od tych upałów,. Mąż dzisiaj chciał
        iść do Castoramy i zakupić coś ale ja go powstrzymałamsad
        Ania 31tc
    • yaiza Re: Co poradzicie by przetrwać te upały?????????? 27.05.07, 20:46
      Ja mieszkam w Hiszpanii i termin mam na 1 sierpnia. Ludzie patrzą na mnie z
      politowaniem... Za kilka dni przeprowadzam się do nowego mieszkania z
      klimatyzacją, ale nie najlepiej ją znoszę, przeziębiam się. No ale nic jakoś
      wytrzymam, będę dużo piła, będę wychodziła z domu tylko rankiem, albo późnym
      wieczorem, a i nogi w miskę z zimną wodą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka