maddak 04.06.03, 14:47 Jestem w siodmym miesiacu ciazy. Studiuje podyplomow i czeka mnie 120- kilometrowa podroz (w taki upal!!!), by zaliczyc egzaminy. Czy jest to bezpieczne? Co zrobic, by zminimalizowac skutki takiej wypray? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gook Re: upaly i podroz 04.06.03, 16:01 Nie napisałaś czym jedziesz. Myslę, że nie jest to groźne jeśli nie masz jakichś szczególnych dolegliwosci w ciąży i wszystko jest OK. Warto mieć ze sobą No-Spę, bo wysoka temperatura sprzyja wzmożonej czynności skurczowej, więc w razie czego mozna sobie doraźnie łyknąć. Ja jestem w 8-mym miesiącu i byłam w zeszłym tygodniu w delegacji - 140 km w jedna stronę, jechałam sama samochodem, przy dobrym przewietrzeniu, nic sie nie działo, a we wtorek jade 250 km pociągiem w kolejną, tym razem ostatnią delegację i też myślę,że nic się nie bedzie działo. Najważniejsze, żeby się nie denerwować, bo to nie służy maleństwu, choć pewnie dla Ciebie to będzie trudne, bo sesja... Pozdrawiam, gośka z olą w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś