Dodaj do ulubionych

twardnienie brzucha

30.05.07, 19:55
Witam! Mam pytanie - po tym plamieniu , które miałam w zeszłym tygodniu (
biorę luteine 3 x dziennie) zaczął mi twardnieć brzuch, co to może oznaczać,
bo myślę, że nic dobrego. Do lekarza jadę w piątek. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 19:59
      a mam pytanie w ktorym tygodniu ciazy jestes?
      • paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:00
        Oj, zapomniałm napisać - teraz jestem w 18 tygodniu.
        • kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:05
          Wiesz ja nie bralam zadnych lekarstw nic jedynie to nospe na bole brzuszka a
          raczej lekkie skurcze..Teraz jestem w 30 tc ale od dawna zdaza mi sie tak ze
          brzuch mam strasznie twardy(napiety)..mowilam o tym lekarzowi ale on powiedzial
          ze to nic zlego i zebym sie nie martwila..moim zdaniem nie powinnas sie nie
          poikoic a przy najblizszej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowismile
          • paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:10
            Ja wiem, że może trochę panikuję, ale po tym plamieniu i całym tym stresie
            który przeszłam teraz boję się wszystkiego. Przy tym twardnieniu lekko boli
            mnie brzuch, naprawdę mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam! smile
            • kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:12
              mnie rowniez przy tym twardnieniu pobolewal brzuch..wcale Ci sie nie dziwie ze
              sie martwisz..ale jak juz napisalam na najblizszej wizycie powiedz o wszystkim
              swojemu lekarzowi..
          • lavetti Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:11
            Skurczybyki Braxtona Hicksa, ot co wink Nic wielkiego, ja też miałam je w 18
            tygodniu. Brałam Nospę i tyle. Ważne, że nie boli.
    • paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:14
      A czy te skurczybyki są bezpieczne ? Nie śmiejcie się ze mnie, ale to moja
      pierwsza ciąża i jeszcze duuuuuuuuużo muszę się dowiedzieć wink
      • kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:23
        A o jakie skurczybyki Ci chodzi bo nie zrozumialamsmile
    • paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:24
      Braxtona Hicksa
      • silje78 Re: paulina 30.05.07, 20:35
        ja także od ok 19tc miałam twardniejący brzuch. był to czas kiedy miałam
        plamienia (od 14tc) więc także byłam lekko spanikowana. w międzyczasie byłam w
        szpitalu w związku z krwotokiem. w 20tc dostałam tak częstych i mocnych
        skurczy, że myślałam, że urodzę (z częstotliwością co 2-3min) zadzwoniłam do
        mojej lekarki i kazała mi brać magnez i nospe. po wizycie u niej dostałam
        fenoterol. teraz od ok 2tyg nie biorę fenoterolu. tylko magnez 3 razy dziennie
        i nospę 1-2 dziennie.
        tak więc zależy to od częstotliwości, jeśli skurcze są bolesne i dość częste to
        radzę ci abyś zadzwoniła do swojej lekarki. jeśli występują do ok 10 razy na
        dobę i raczej określasz je jako nieprzyjemne to wytrzymaj do piątku i
        koniecznie powiedz o tym lekarzowi.
        pozdrawiam
        • emilka371 Re: paulina 30.05.07, 20:45
          Tą są skurcze, też je przechodziłam po 20 tyg. brałam luteine dopochwowo i chyba
          dodatkowo kwas foliowy, lekarz zalecił mi duuużo leżenia z nogami w górze i
          wogóle żebym się oszczędzała. po jakimś czasie skurcze minęły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka