paulina-w 30.05.07, 19:55 Witam! Mam pytanie - po tym plamieniu , które miałam w zeszłym tygodniu ( biorę luteine 3 x dziennie) zaczął mi twardnieć brzuch, co to może oznaczać, bo myślę, że nic dobrego. Do lekarza jadę w piątek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 19:59 a mam pytanie w ktorym tygodniu ciazy jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:00 Oj, zapomniałm napisać - teraz jestem w 18 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:05 Wiesz ja nie bralam zadnych lekarstw nic jedynie to nospe na bole brzuszka a raczej lekkie skurcze..Teraz jestem w 30 tc ale od dawna zdaza mi sie tak ze brzuch mam strasznie twardy(napiety)..mowilam o tym lekarzowi ale on powiedzial ze to nic zlego i zebym sie nie martwila..moim zdaniem nie powinnas sie nie poikoic a przy najblizszej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowi Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:10 Ja wiem, że może trochę panikuję, ale po tym plamieniu i całym tym stresie który przeszłam teraz boję się wszystkiego. Przy tym twardnieniu lekko boli mnie brzuch, naprawdę mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:12 mnie rowniez przy tym twardnieniu pobolewal brzuch..wcale Ci sie nie dziwie ze sie martwisz..ale jak juz napisalam na najblizszej wizycie powiedz o wszystkim swojemu lekarzowi.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavetti Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:11 Skurczybyki Braxtona Hicksa, ot co Nic wielkiego, ja też miałam je w 18 tygodniu. Brałam Nospę i tyle. Ważne, że nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina-w Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:14 A czy te skurczybyki są bezpieczne ? Nie śmiejcie się ze mnie, ale to moja pierwsza ciąża i jeszcze duuuuuuuuużo muszę się dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
kaja714 Re: twardnienie brzucha 30.05.07, 20:23 A o jakie skurczybyki Ci chodzi bo nie zrozumialam Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: paulina 30.05.07, 20:35 ja także od ok 19tc miałam twardniejący brzuch. był to czas kiedy miałam plamienia (od 14tc) więc także byłam lekko spanikowana. w międzyczasie byłam w szpitalu w związku z krwotokiem. w 20tc dostałam tak częstych i mocnych skurczy, że myślałam, że urodzę (z częstotliwością co 2-3min) zadzwoniłam do mojej lekarki i kazała mi brać magnez i nospe. po wizycie u niej dostałam fenoterol. teraz od ok 2tyg nie biorę fenoterolu. tylko magnez 3 razy dziennie i nospę 1-2 dziennie. tak więc zależy to od częstotliwości, jeśli skurcze są bolesne i dość częste to radzę ci abyś zadzwoniła do swojej lekarki. jeśli występują do ok 10 razy na dobę i raczej określasz je jako nieprzyjemne to wytrzymaj do piątku i koniecznie powiedz o tym lekarzowi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emilka371 Re: paulina 30.05.07, 20:45 Tą są skurcze, też je przechodziłam po 20 tyg. brałam luteine dopochwowo i chyba dodatkowo kwas foliowy, lekarz zalecił mi duuużo leżenia z nogami w górze i wogóle żebym się oszczędzała. po jakimś czasie skurcze minęły Odpowiedz Link Zgłoś