atina11 04.06.07, 12:43 Czy to możliwe, żeby w 23 dc test ciażowy wykazał ciąże?. Właśnie tak mam . Dziś 23 dc źlesię czyłam i zrobiłam test - wyszedł pozytywny - wielka gruba krech. Proszę o opinię... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaw Re: 23 dc - ciąża? 04.06.07, 12:51 ciążę oznaczają dwie krechy nie jedna! przeczytaj instrukcję załączoną do testu Odpowiedz Link Zgłoś
atina11 Re: 23 dc - ciąża? 04.06.07, 13:18 W moim teście Jedna kreska - w miejscu oznaczonym literką C - to ciąża, jedna kreska w miejsu oznaczonym lit T to brak ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: 23 dc - ciąża? 04.06.07, 13:23 ale mam pytanie po co robiłas test skoro uwazasz ze nie powininen w tym dc wykazac ciąży? zrób w dniu spodziewanej miesiączki jezeli jej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba772 Re: 23 dc - ciąża? 04.06.07, 13:25 Moim zdaniem jesli test jest pozytywny, to nie ma innej mozliwosci jak ciaza! Jesli by wyszedl negatywny, to mozna by sie jeszcze spodziewac blednego wyniku... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: 23 dc - ciąża? 04.06.07, 13:36 atina11 napisała: > W moim teście Jedna kreska - w miejscu oznaczonym literką C - to ciąża, jedna > kreska w miejsu oznaczonym lit T to brak ciąży... A jaki to test?? Bo spotkałam ich wiele i zwykle było tak: - jedna kreska w miejscu z literką c to oznacza prawidłowo przeprowadzony test (c jak control), ale jeśli tylko ta jedna to brak ciąży - jedna kreska przy c i jedna przy t- jest ciąża (t- jak test) Nigdy się nie spotakałam z testem gdzie byłaby jedna kreska oznaczająca ciążę, wskaźnik kontrolny zabarwia się zawsze, czy jest się w ciąży, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata06.76 Re: 23 dc - ciąża? 04.06.07, 15:53 dziwny ten test chyba masz, bo zwykle MUSI być pasek kontrolny, czy test zrobiło się prawidłowo - czy się dobrze nasiusiało. Jeśli ten kontrolny pasek jest, to znaczy że można czekać na pojawienie się drugiego paska (ciążowego). A jak nie ma, to znaczy że albo za mało się nasiusiało albo nie w tym miejscu. I co by się tam nie pojawiło, test jest nieważny. Odpowiedz Link Zgłoś