Dodaj do ulubionych

dziewczyny z krwiakami

06.06.07, 10:33
Przeglądając posty na tym forum zauważyłam kilka dziewczyn, które tak jak ja
mają krwiaka. Chciałabym Was zapytać w którym tc jesteście aktualnie, w
którym tc zostały wykryty krwiak, jeżeli się wchłonął to po jakim czasie,
jakiej był wielkości.
Ja jestem w 11 tc, krwiaka na USG odkrył mój lekarz półtora tygodnia temu
(jego wielkość 21 x 12 mm, a maluszek miał wtedy 23 mm). Zalecenie to
duphaston + odpoczynek i kolejne USG za 2 tygodnie.Chodzę do pracy, nie wiem
czy powinnam. Jak to jest u Was? Jesteście na zwolnieniu lekarskim?
Obserwuj wątek
    • ninoczke Re: dziewczyny z krwiakami 06.06.07, 11:20
      Ja miałam problemy z krwiakiem w pierwszym trymestrze. Około 8 t.c. wykryto u
      mnie krwiaka 20 na 14 mm. Najpierw 2 tygodnie leżałam plackiem praktycznie
      jedynie na plecach - potem krwiak się wchłonął, ale lekarz kazał mi dalej leżeć
      do końca pierwszego trymestru. Na USG genetycznym w 12 t.c. nie było już śladu
      po krwiaku.
      Teraz kończę 7 miesiąc.
      • aaggaak Re: dziewczyny z krwiakami 06.06.07, 14:59
        Ja też miałam krwiaka, wykryty ok. 7 tygodnia, i duży ponad 2 cm. Brałam
        duphaston i miałam się oszczędzać, żadnego dźwigania i dużo odpoczynku. Do
        pracy mogłam chodzić (pracuję w biurze. W 11 tygodniu krwiaka juz nie było.
        Teraz to już 17 tydzień i wszystko ok.
        • asiat99 Re: dziewczyny z krwiakami 06.06.07, 15:26
          Ja tez miałam krwiaka,tyle że mi pekł w 7tc. Przez miesiąc praktycznie leżałam
          płasko bo było ryzyko odklejenia się kosmówki. W 12 tc na usg genetycznym po
          krwiaku nie było śladu.
          Te dziewczyny z którymi leżałam w szpitalu z krwiakami też leżały
          plackiem,zdziwiona jestem ze ty chodzisz do pracy. Brałam duphaston i
          rutinoscorbin.
        • luna333 Re: dziewczyny z krwiakami 06.06.07, 15:26
          mi wykryto w 7/8 tc, krwiaka oraz odklejającą się i rozwarstwiającą kosmówkę, miałam tylko leżeć, nie dźwigać, leków nie dostałam - po tygodniu kontrolne usg wykazało że krwiak się wchłania a następnie że już go nie ma tlko jakieś reszteczki pozostały, reszta ciąży była bez problemów
          • aga8382 Re: dziewczyny z krwiakami 06.06.07, 15:39
            Mi wykryto krwiak w 8tc , nastepnie pekł i sie wylał , ale cały czas mam lekko
            rozwarstwiajaca sie kosmowke (juz 16 tc) . Nie moge pracowac (w biurze). Musze
            duzo lezec cały czas.biore duphaston , nospe, rutinoscorbin a bralam jeszcze
            przez tydzien cyclonamine. Niestety jeszcze w zeszlym tygodniu miałam brunatne
            plamienia. Teraz cisza i bole brzucha tez ustepują , mam nadzieje ze bedzie
            tylko lepiej.
    • women28 Re: dziewczyny z krwiakami 13.06.07, 02:09
      witaj
      Jestem z zawodu położną,ale też znalazłam się w takiej sytuacji jak ty.
      Powiem tylko jedno jeśli chcesz urodzić to dzieciątko to połóż się do łóżka jak
      najszybciej, u mnie wszyscy mówili żebym chodziła bo jak mam poronić to i tak
      poronię ja się zaparłam za długo na nią czekałam położyłam się do łóżka na 2
      miesiące ( leżałam plackiem)chociaż miałam kilka krwawień niektóre bardzo
      obfite to udało mi się urodzić moją córeczkę, więc myślę że muszisz
      leżeć,Pozdrawiam i trzymam kciuki
    • wer03 Re: dziewczyny z krwiakami 13.06.07, 06:39
      Jestem ponad 7 tygodni w ciąży, a krwiaka 13x8 mm i odklejającą się kosmówkę
      lekarz stwierdził tydzień temu we wtorek gdy zgłosiłam sie z lekkim krwawieniem.
      Od początku miałam bóle podbrzusza, w krzyżu i skurcze i jestem po zabiegu
      łyżeczkowania (luty br. z powodu pustego jaja płodowego) w 8 tygodniu. Mam
      leżeć, jestem na zwolnieniu, biorę Duphaston 3x1 i Nospę 3x1. Dzisiaj mam
      kontrolną wizytę i zobaczymy co się dzieje.
      Moim zdaniem powinnaś leżeć.
      • jagoda.li Re: dziewczyny z krwiakami 13.06.07, 07:47
        Ja miałam krwiaka ok 6-8 tyg trafiłam do szpitala tam leżałam ok 2 tyg i po
        powrocie do domu miałam lezeć i abolutnie zapomnieć o pracy.Zrobiłam jak kazali
        i moja Karolinka ma teraz 15 mies.Leż dziewczyno i zrób tak jak mi kiedyś
        powiedział mój lekarz,,jeśli zalezy pani na dziecku to w d... mieć pracę".To
        była moja 5 ciąza 3 poronołam nie wiadomo dlaczego więc gdyby się ta otatnia
        nie powiodła to juz bym więcej nie próbowała i miała tylko synka a tak mam też
        córcie.Pozdrawiam i zyczę zdrówka -napewno będzie dobrzesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka