paulinka91 08.06.07, 11:26 proszę poradźcie coś po jeszcze nie ma południa a ja już mam dwa baloniki, zwłaszcza stopy i kostki, oczywiście moczę w letniej wodzie, ale może jakiś krem maść. Dodam, że jestem w 31 tc. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.jagna Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 11:52 z ta woda to dobry pomysl, uwazaj tylko zeby nie byla zbyt chlodna, bo ja od trzymania nog w zimnej wodzie przeziebilam sie kremy nie za bardzo pomagaja, z wyprobowanych sposobow polecam calkowita rezygnacje ze spacerow, po domu mozna dreptac,ale tez nie za duzo Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka91 Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 11:57 tylko, że ja mam prawie 4-letnią córeczkę i ciężko jej odmówić spaceru, dlatego chodzę na 2 h ok 10. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
czarno_oka Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 12:21 Opuchnięte nogi niestety i ja czasem miewam, a jestem dopiero w 16 tc. Na tę dolegliwość pomaga mi leżenie na płaskim ze stopami położonymi wyżej niż głowa. Trzeba wtedy poleżec troszkę dłużej niż się moczy nóżki w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
pallmal Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 12:49 mocz nogi w soli do kąpieli to troche łagodzi , ja miałam tak zapuchniete ze az czułam jak mi skóra peka Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka78 Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 12:54 Ja stosuje krem chłodzący dr eris z serii maternity-M przeznaczony dla kobiet w ciąży .Jak dla mnie rewelacja ,stopy schłodzone ,kłade się z nogami wysoko,super uczucie .Stosuję go kilka razy dziennie pomaga zwłaszcza wieczorem.Kupuje go w aptece i co ważne nie jest drogi ok.18-20zł.POlECAM Odpowiedz Link Zgłoś
madlenne1 Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 13:01 nogi w górę, kiedy tylko się da można (a nawet trzeba) spac z podłożonym jaśkiem albo kocem pod stopy (tak żeby cały czas były uniesione). mój gin kazał skontrolowąc dodatkowo poziom kreatyniny, mocznika, potasu i białka całkowitego we krwi (żeby wykluczyc ew. zatrucie ciązowe). minie tez puchna nogi (jestem w 30 tc.); podobno taka uroda a i dodatkowo mało solić ale jak to mówią po porodzie mnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: co na opuchnięte nogi 08.06.07, 13:05 Ja robie ok 3 razy dziennie nogom lodowaty prysznic, tak przez chwile. Parę razy dziennie przez kilka minut gimnastykuje nogi (kręce stopami, rowerek i takie tam) i jak najczęściej staram się leżeć z nogami do góry. Mi wszystkie te sposoby baaardzo pomagają i opuchlizna szybko schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś