Dodaj do ulubionych

co z ta waga

08.06.07, 22:13
za dwa dni zaczynam 9 tc.dzisiaj weszlam na wage i sie przerazilam. przytylam
przez te 8 tygodni juz 5 kg a gdzie reszta ciazy.Czy to normalne ze az tyle
przytylam?jem jak zwykle, nie objadam sie a mimo to waga tak szybko
skacze.przy pierwszej ciazy niewiele przytylam a teraz....
Obserwuj wątek
    • asiekok Re: co z ta waga 08.06.07, 22:16
      Moze powinnas wiecej wody pic? Ogranicz tez sol, bo zatrzymuje wode w organizmie.
      • olastra Re: co z ta waga 08.06.07, 22:23
        no wlasnie, a moze ja pije za duzo wody i dlatego tyje, sama juz nie
        wiem.wypilam dziennie ok. 3- 4,5 L wody.
        • marysia130 Re: co z ta waga 09.06.07, 21:05
          Ja co prawda jestem w 26 tc ale na karcie ciąży mam wpisane drukowanymi
          literami: MAŁO PIĆ !!! Bo niby, że woda się zatrzymuje i waga rośnie.
    • magda120975 Re: co z ta waga 09.06.07, 10:45
      Niewazne ile tyjesz,ważne aby dziecko było zdrowesmileKażda z nas jest inna tak
      jak i każda ciąża jest inna.
    • karolina33331 Re: co z ta waga 09.06.07, 20:45
      olastra napisała:

> za dwa dni zaczynam 9 tc.dzisiaj weszlam na wage i sie przerazilam. przytylam
      > przez te 8 tygodni juz 5 kg a gdzie reszta ciazy.Czy to normalne ze az tyle
      > przytylam?
      Hej jestem w 16 tygodniu i też przytyłam 5 kg, wg poradników o wiele za dużo,
      moja sylwetka bardzo się zmieniła, martwię się jak cholera, bo mam 35 lat i
      boję się, że do końca ciąży przytyję jescze conajmniej 10 kg. Potem będzie
      ciężko sad
      • magda120975 Re: co z ta waga 09.06.07, 20:58
        Pocieszę was! W ciąży przytyłam 10 kg,5 pierwszych kilogramów właśnie do 5
        miesiąca.Dziś prawie 9 miesięcy po porodzie ważę 20 kg mniej(nie karmię piersią)
        w tym 14 kg schudłam w pierwszym tygodniu chociaż obawiałam sie podobnie jak
        wy,że zbędne kilogramy mi pozostaną.Najważniejsze aby dziecko rozwijało się
        prawidłowo,reszta jest do zgubienia.Pozdrawiamsmile
        • ania-jak odwrotne zmartwienie 09.06.07, 23:45
          hej dziewczyny. Jestem w 34 t.c. - do tej pory przytyłam 8 kg. Boję się ze to
          cholernie mało, ale naprawdę jem normalnie, soli wręcz nadużywam, bo bardzo
          lubię słone sałatki, ziemniaki etc., piję dużo a słodycze są na porządku
          dziennym. Waga od 2 mc stoi w miejscu. Czy to normalne? Dzidzia w 30 tc. wazyła
          1500 g - więc normalnie chyba. Ale dzisiaj się zdenerwowałam - kobieta w
          sklepie patrzy na mój brzuch i mówi: do chyba początek co? A ja , nie! Za mc
          mam rodzić! A ona: a może coś nie tak z ilością wód płodowych? No i weź się
          człowieku nie martw.... sad
          • a.hysa Re: odwrotne zmartwienie 10.06.07, 07:14
            u mnie dokladnie to samo... od jakiegos juz czasu waga stoi w miejscu obecnie w
            36 tc. a na cala ciaze przytylam okolo 7-8kg.
            ludzie sie dziwia ze tak malo... a mi w sumie z tym dobrze... przynajmniej
            widac ze jestem w ciazy a nie ze tluszczyk mnie obrasta... dzidzia jak narazie
            ok... z tego co lekarze mowia..
    • joaska_29 Re: co z ta waga 10.06.07, 12:38
      A ja przytyłam 17 kg!
      Jestem na finiszu 36 tc i tyję jakieś pół kg na tydzień!
      Nie zauważyłam, żeby mi się waga zatrzymała, a uwierzcie mi bardzo bym chciała.
      Mam straszne łaknienie na słodkie sad
    • monisia0812 Re: co z ta waga 10.06.07, 13:54
      Witam wszystkich
      Jestem w 18 tygodniu ciąży i nie przytyłam ani grama. Nadal waże 53 kilo mimo
      że zdrowo się odzywiam dużo pije wody jem warzywka i owocki ale waga ani
      drgnie, brzuszek też jest malutki. Lekarz stwierdził że za jakieś 3-4 tygodnie
      ciąża powinna być juz widoczna. Dzidzius rozwija sie prawidłowo. Czekam na
      brzuszek wink
    • alicja-przemek Re: co z ta waga 10.06.07, 18:03
      hej ja do 5 m-ca nie przytyłam wiele teraz jestem w 35tc i SZOK!!!!strasznie
      tyje mam juz 16 kg wiecej a z dnia na dzien waga rosnie z tym , ze strasznie
      mam nogi spuchniete i duzo pije moze to jest przyczyna boje sie ze do konca
      ciazy jeszcze sporo przytyje juz mam trudnosci z chodzeniem strasznie sie poce
      no i zwykle czynnosci domowe sprawiaja mi trudnosc POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka