23.06.07, 22:04
własnie zauważylam na brzuchu czerwone pasma - tworza sie rozstepy, co
robicie? czy ktoś tak ma? w poprzedniej ciązy tez takie mialam a blizny mi
sie jednak nie porobiły, uzywalam i uzywam zwyklej oliwki dla dzieci, bo
mustela mi nie odpowiadała (zapach), co uzywacie?
Obserwuj wątek
    • polpotworek Re: rozstepy 24.06.07, 00:08
      Uzywaj dalej. Puki rozstępy sa w fazie zapalnej to mozna jeszce zminimalizowac
      ich późniejszą rozleglośc. Jesli juz zbieleja to dupa zimna.
      • mamanka Re: rozstepy 24.06.07, 21:15
        Z rozstępami to jest tak (wg. opinii fachowca, czyli mojej kosmetyczki, kóra
        skończyłą studia magisterskie w tym zakresie). Jeśli genetycznie skóra jest
        podatna na powsatwanie rozstępów, to żaden krem temu nie zapobiegnie. Krem może
        sprawić, że będzie ich mniej, bo skóra będzie lepiej nawilżona i będzie mniej
        pękać. Wiem coś o tym, bo w pierwszej ciąży wydałam majątek na najlepsze kremy
        typu Vichy Galenic Mustela itp. a i tak okropnie popękała mi skóra. Nie dajcie
        się zwieść opowieściami dziwnej treści, ze są takie specyfiki, które sprawiają,
        że rozstępy znikają bez śladu - jest to fizycznie niemożliwe, gdyż rozstępoy to
        nic innego jak popękane włóokna kolagenowe w skórze, czyli co sna ksztalt
        blizn - blizn nie da sie raczej usunąć. One z czasem bledną, z vzerwonych czy
        sinych robą się perłowo białe i mniej je widać, ale nie da się ich usunąć.
        Niestety. Trzeba się z tym pogodzić. Trzeba brzuch natłuszczać, podobno
        najlepszy krem to Fissan, bo ma taki skład, że to wystarczy, zeby skóra byla
        dobrze nawilżona. WIem to od ww kosmetyczki, kra przestudiowała skład różnych
        kremów i uznala, ze ten ma wszystko co potrzeba i nei trzeba wydawać wielkiej
        kasy na drogier specyfiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka