niunia13031 26.06.07, 22:08 Jestem w 8 mies. a od jakiegos czasu mam problem z dziaslami. Krwawia , puchna i czasem tak bola ze gryzc nie moge. Macie jakies sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: nadwrazliwe dziasla 26.06.07, 22:21 płucz szałwią albo rumiankiem. no i do tego porządna pasta - najlepiej na krawiące dziąsła - naprawde dobra - lacalut - droga, ale rzeczywiście powstrzymuje krwawienie. dostępna na pewno w aptekach, a i może w porządniejszych drogeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
wroan Re: nadwrazliwe dziasla 26.06.07, 23:46 Mynia super ja też dziekuję za radę; słuchajcie, mnie krwawią za każdym razem jak myję zęby bezwyjątkowo i to od samego początku ciązy.. teraz jestem w 6-tym Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: nadwrazliwe dziasla 26.06.07, 23:51 ja moge polecic jeszcze paste Elmex Odpowiedz Link Zgłoś
bruyere Re: nadwrazliwe dziasla 29.06.07, 20:12 Z własnego doświadczenia pomę polecić Meridol -tej samej firmy co elmex, ta pasta jest specjalnie na zapalne stany dziąseł, można też wypróbować Lacalut czy Parodium. Polecam tez płukanie naparem z szałwii albo płukanką Parmy- do przepisania przez dentystę, ale dobre efekty daje płukanie rozcieńczoną wodą utlenioną- łyżkę wlewamy do pół szklanki wody przegotowanej i płuczemy po umyciu zębów po śniadaniu i po kolacji- wstrętne w smaku, ale skuteczne. Ta płukanka Parmy jest właśnie na bazie wody utlenionej. Mozna do pasty Meridol dokupić płyn tej samej marki, wtedy ich działanie sie uzupełnia. Aha i bardzo wazna jest metoda szczotkowania- teraz zaleca sie metodę roll, można wklepac w google. Poszukam później to wkleje linka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: nadwrazliwe dziasla 29.06.07, 20:16 Zalozylam dzis podobny watek .Tez straszliwie krwawia mi dziasla ,stosuje meridol i nie pomaga,moj gin zalecil mi stosowanie rutinoskorbinu-i od dzis zaczynam ,moze pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: nadwrazliwe dziasla 29.06.07, 20:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=65076458&a=65086467 Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: nadwrazliwe dziasla 29.06.07, 20:35 Wydaje mi się, że brakuje jakiś witamin. Nić dentystyczna i czyszczenie pod dziąsłem dokładne i polecane pasty. Ale myślę, ze bez dodatkowej porcji witamin się nie obejdzie, czy to z warzyw, czy w kapsułkach ale których nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: nadwrazliwe dziasla 01.07.07, 19:28 Polecam żel torfowy Tołpy, nazywa sie Chamosaldont Gel Odpowiedz Link Zgłoś