28.06.07, 14:34
Byłam dzisiaj na KTG, po zapisie lekarz stwierdził ze wynik jest
niezadawalający ponieważ tętno płodu spadało do 100. Po konsultacji z
ordynatorem kazano mi iść do domu(wegług ordynatora tętno nie spodało poniżej
normy) kazano mi liczyć ruchy dzidzi 3 razy dziennii czekać do jutra. Jestem
zdenerwowana tym wynikiem która miała podobnie prosze o szybką odpowiedz. Z
góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: wynik ktg 28.06.07, 14:53
      a jutro co???

jezeli lekarz tak mowil to on chyba wie nic nie poardzisz, moge cie tylko
      pocieszyc ze jak dziecko ocenia sie wedlug skali agpar to tetno ponizej 100
      ocenia sie na 1 pkt, a powyzej 100 na 2 pkt czyli maksymalnie, moze takie
      dziecko, moze akurat taki moment trafilas

obserwuj ruchy a jutro zobaczysz co tam masz zobaczyc
    • joaska_29 Re: wynik ktg 28.06.07, 15:01
      Wiem, że się denerwujesz, ale my mamy nieanarodzonych jeszcze Dzieci często
      panikujemy. Lekarz wie co jest prawidłowe, a co nie i gdyby cos bylo nie tak na
      pewno nie wypuściłby Cię do domu. A może Dziecko spało jak miałaś KTG i
      dlatego tętno sie obnizyło. Nic sie nie martw, głowa do góry. Wszystko jest na
      pewno ok.
    • mamusia30 Re: wynik ktg 28.06.07, 15:19
      U mnie było tak,że 4 dni po terminie poszłam na ktg.stwierdzono że z tętnem
      mojej córci jest coś nie tak,pózniej zrobili dokładne usg.i wyszło że mała jest
      obwiązna pępowiną na szyji.Lekarka najpierw mówiła że mogę iść do domu i
      przyjść wieczorem,ale z porodówki zszedł inny lekarz i po obejrzeniu badań
      stwierdził,że idziemy na porodówkę rodzić!Po podaniu oxytocyny za cztery i pół
      godz.córcia była na świecie cała i zdrowa.Życzę zdrówka dla maleństwasmile
    • cora73 Re: wynik ktg 28.06.07, 15:26
      u mnie bylo podobnie jak u mamuska30 ., z ta roznica iz bylam 7 dni po terminie
      ale dziecko NIE bylo owiniete pepowina! mimo to po paru godzinach obserwacji
      wywolali porod. corka przaszla na swiat 16 godzin pozniej cala i zdrowa!!!
      Dziwi mnie troche ze cie wyslali do domu...Jestes juz po terminie??
      • sylwia_216 Re: wynik ktg 28.06.07, 19:41
        Termin mam na sobotę.Wczoraj sie zdenerwowałam bo starszy syn rozciął sobie
        głowę aż musieliśmy jechać na zszycie. Czy to też może być przyczyną takiego
        wyniku ktg. Dzidzia wczoraj była bardzo aktywna a dzisiaj troche mniej ale po
        powrocie z ktg i odpoczynku wszystko chyba wraca do normy rusza sie to chyba
        najważniejsze.Zobacze co jutropowie lekarz jak pojade na ktg. Dzięki za odpisanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka