Dodaj do ulubionych

Staphylococcus haemolyticus !!!!!!

01.08.07, 13:03
Witam,
wiecie coś może na temat tej bakterii staphylococcus haemolyticus? Szukam
jakichkolwiek informacji, ale nigdzie nie mogę znaleźć nic konkretnego.
Odebrałam dziś posiew i taka bakteria została wyhodowana. Jeżeli wiecie
cokolwiek, to bardzo proszę o podzielenie się ze mną tą wiedzą.
Obserwuj wątek
    • zosia9973 Re: Staphylococcus haemolyticus !!!!!! 01.08.07, 13:24
      ja mam tą samą bakterię. Mój lekarz nie wdraża mi żadnego leczenia,żadnych
      antybiotyków, gdyż twierdzi że bez dokuczliwych objawów nie ma takiej
      konieczności. Trochę się na początku tym martwiłam, ale bakteria mi wychodzi
      już od kilku miesięcy, z ciąża nic się nie dzieje (to już 28 tydz, a bakterię
      pierwszy raz namierzylam w 8 tyg).
      • lavetti Re: Staphylococcus haemolyticus !!!!!! 01.08.07, 13:37
        Zosia9973, ja jestem na niemalże chwilę przed porodem i nie chciałabym niczym
        zarazić dziecka sad A bardzo chcę rodzić naturalnie, bo boję się znieczulenia i
        cięcia i jak tylko sobie o tym pomyślę, to mnie ciarki przechodzą. No nic, dziś
        mam wizytę u ginekologa, zobaczymy, jak ona ustosunkuje się do tych moich
        bakterii. Jeżeli wdroży jakieś leczenie to z całą pewnością napiszę, co mam brać.
        Dzięki za odpowiedź
        Pozdrawiam
      • lavetti Re: Staphylococcus haemolyticus !!!!!! 01.08.07, 19:03
        Właśnie wróciłam od lekarza. Mam brać globulki dopochwowo z augmentinem i innymi
        takimi, oczywiście nie ma ich gotowych tylko dostałam receptę do wyrobienia. Mój
        lekarz powiedział, że przed porodem trzeba to koniecznie wyleczyć, żeby nie
        zarazić niczym dzieciątka.
        • edzia.79 Re: Staphylococcus haemolyticus !!!!!! 01.08.07, 20:20
          ja mialam streptoccocus agalaetiae (jakos tak sie to pisze)bralam antybiotyk bo w moim szpitalu koniecznie kazali-specjalnie konsultowalam-zebym nie miala pozniej pretensji ze dziecko jest chore.
          drugi antybiotyk dostalam na 4 godz przed porodem,niestety urodzilam po 2 godz i mala zarazila sie ta bakteria.
          lezalysmy tydzien w szpitalu i mala brala antybiotyk,na szczescie wszytsko juz ok bo nie leczony paciorkowiec wywoluje sepsesad
          • mango977 Re: Staphylococcus haemolyticus !!!!!! 09.08.07, 08:05
            U mnie też niestety wyhodowali tą paskudę. Dostałam Augmentin, ale doustnie. Za
            miesiąc mam ponownie zrobić posiew. Lekarka uświadomiła mi, że podczas porodu
            dziecko na 100% się zarazi, więc trzeba leczenie podjąć od razu. Mam nadzieję,
            że antybiotyk pomoże. Koleżanka leczyła sie przez 3 miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka