ozana_1 06.08.07, 13:37 Jak wczesną ciążę wykryje usg wewnętrzne. Ostatnią mies. miałam 02.07 cykle ok. 32 dni, test ciążowy robiony wczoraj - jedna kreska. Czy jak pójdę dziś do gina to po usg coś mi konkretnego może już powiedzieć? Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issy25 Re: Wczesna ciąża 06.08.07, 13:41 U mnie USG wykrylo ciąze w 6tc. Ostatnią miesiaczke mialam 19.12, test robiony 23 i dwie kreski, a 28 bylam na Usg i już bylo widać. Cykle 28 dniowe. Jeśli jest jedna kreska to nie lepiej wytrzymać jeszcze pare dni? Odpowiedz Link Zgłoś
visenna_4 Re: Wczesna ciąża 06.08.07, 13:43 Ja byłam u ginekologa gdzieś kilka dni (max do tygodnia) od daty miesiączki, która nie nastąpiła i USG wykazało mały pęcherzyk - już wtedy ginekolog gratulował mi dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika78 Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 09:46 Mi moja Pani doktor powiedziała, że można już "wybadać" ciążę ręcznie i za pomoca usg w dniu spodziewanej m-czki, czyli w 4-tym tygodniu ciąży. Zależy to oczywiście, czy kobieta zaszła ok. 14go dnia cyklu, bo jeżeli później, to może jeszcze nie być nic widać. Pozdrawiam, Angelika www.noangel.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 10:17 jestem w podobnej sytuacji. Ostatnia @ 2.07, i teraz cisza. Zrobiłam sobie test w sobotę 4.08 ale niestety I krecha I juz sama nie wiem czy jestem czy nie jestem w ciąży (a bardzo bym chciała). Mierzę temperaturę i przez ostatnie 5 dni mam podwyższoną ok 36.9-37.0 ale czy to coś oznacza?!Poza tym nie odczuwam jakiś szczególnych objawów. No cóż, zrobię test za kilka dni, jeśli nie nadejdzie @. Odpowiedz Link Zgłoś
kat_maj Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 10:47 reczne wybadanie ciazy w 4 tc - no gratuluje w 4 tc raczej tez usg nie ma sensu robic i poczekac; zrobcie dziewczyny test beta hcg z krwi Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 10:55 Poczekaj cierpliwie i powtorz test ciazowy Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 11:18 dzięki, dajecie mi nadzieję!!! test zrobie w sobote, już nie mogę sie doczekać. mam nadzieję że będą II kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Poczekaj do 8 tygodnia 07.08.07, 11:48 Poczekaj do 8 tygodnia od miesiączki to nie dość że USG podaże ciąże to już można sprawdzić czy bije serce. Wcześniej może wykazać ciąże (jeszcze bez serca) a potem może okazać się, że to był pusty pęcherzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
ninoczke Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 11:54 Jeśli na teście wyszła jedna kreska, to USG też niczego jeszcze nie pokaże. Musisz cierpliwie poczekać, albo zrobić test z krwi na betę. Odpowiedz Link Zgłoś
ozana_1 Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 13:17 byłam wczoraj u lekarza. W usg nic nie widać, dzisiaj robiłam test - jedna kreska. Co do badania krwi w kierunku ciąży to lekarz powiedział mi w ten sposób: Jak test nie pokazuje ciąży to badanie krwi też nie pokaże - to są jego słowa. Dał mi Luteinę dopochwowo, żeby "co się ma złuszczyć - się złuszczyło" no i zobaczymy. Dodam od siebie, że ja nie czekam na ciążę, czekam na miesiączkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: Wczesna ciąża 07.08.07, 14:00 A ja czekam na ciąże i mam nadzieję że się doczekam Odpowiedz Link Zgłoś