gosiaaa9 08.08.07, 13:36 Od początku ciąży mam zgagę.Jest nie do zniesienia....Naprawde jest okropnie mocna...Lekarz przepisał mi tabletki mimo ciąży ale nie pomogły ....Czy może to być jakiś zły znak (33tc) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanulllka Re: Zgaga 08.08.07, 13:40 Nie, to typowe dla tego stanu. Ja mam taką zgagę, że budzę się nawet w nocy. Bardzo pomaga mi herbata miętowa i rennie. Miętówkę piję non stop, tzn do każdego posiłku i robię sobie wielki kubek na noc. Jak się budzę na siusiu, to biorę parę łyków i pomaga na tyle, że można znowu zasnąć. Nie wyobrażam sobie teraz funkcjonowania bez mięty ))) Odpowiedz Link Zgłoś
annzala Re: Zgaga 08.08.07, 13:41 rzodkiewką dziewczyno przegryź i się nie przejmuj,nadmiar kwasów,ucisk-po porodzie jak ręką odjął! Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: Zgaga 08.08.07, 17:16 porod cie uleczy! inne specyfiki ktore zarlam tonami tylko na chwile lagodzily ten stan! wspolczuje chociaz mnie tez to czeka znowu za pare tygpodni Odpowiedz Link Zgłoś
beatiness Re: Zgaga 08.08.07, 21:53 pomaga przegryzanie często w ciagu dnia migdałów Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab Re: Zgaga 08.08.07, 23:21 ja miałam zgagę tylko po KUBUSIACH lub COLI. Odstawiłam oba. Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra_rozycka Re: Zgaga 09.08.07, 14:44 Mi pomagalo jedzenie melonow, picie mleka, rennie(obowiazkowo musialam miec!!!!!!!!!!) Jednak porod to najlepsze lekarstwo- zgadzam sie z innymi! )) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka232 Re: Zgaga 09.08.07, 15:27 to normalne hormony rozluzniaja miesnie w przełyku i stad zgaga polecam wypicie mleka działa wspaniale , sprawdziłam Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: Zgaga 09.08.07, 15:44 e tam zly znak. mialam tak koszmarne zgagi od II trymestru, ze ledwo zyłam. Rennie żarłam kilogramami. Zalamalam sie, kiedy dwie godziny po porodzie znowu zaczelo mnie piec - myslalam, ze po ciąży przejdzie Przeszlo nastepnego dnia i od 8 tygodni luzik. A wiec pociesze cie - pomeczysz sie jeszcze troche, ale to uleczalne Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: Zgaga 09.08.07, 20:39 spróbuj łyżeczkę śmnietany - mnie od razu pomagało Odpowiedz Link Zgłoś
anelka80 Re: Zgaga 09.08.07, 21:12 a ja polecam siemie lniane,najlepiej zmielone, jedna lyzeczka i po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Zgaga 09.08.07, 22:55 renni i spanie na grubej poduszce (nawet dwóch), pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.gro Re: Zgaga 11.08.07, 16:42 czesc ja tez mam okropne zgagi jestem w 36tyg.nieraz az chce mi sie wymiotowac, czesto budza mnie w nocy, cokolwiek zjem, wypije nawet owoce- od razu mam zgage. próbowalam juz wszystkiego migdalów, mleka, miety, manti, sody oczyszczonej z woda . pomagalo na jakis czas a potem jakby organizm sie uodparnial i zgaga wracala. ostatnio bylam kilka dni w szpitalu tam podawali nam ALUGASTRIN i musze Ci powiedziec ze na razie dziala- zobaczymy jak dlugo Odpowiedz Link Zgłoś