hanulllka Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 00:11 Polecam herbatę miętową. Mi bardzo pomaga, a uwierz mi, cierpię przez to niesamowicie! Czyli miętówka i reenie - tylko to mnie ratuję. Od miętówki już się uzależniłam i piję tylko ten trunek. Nawet na noc sobie zaparzam wielki kubek, który stoim w pogotowiu, kiedy budzę się w nocy ( zresztą pisałam już o tym parę razy). Słyszalam też, że malox też pomaga. I jeść mniej a częściej ( choć w moim przypadku było to trudne, bo mi się chciało jeść non stop, a teraz nawet jak nie jem to mam zgagę - 33tc). Odpowiedz Link Zgłoś
luizka.s Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 06:17 JA podgryzalam migdaly i pomagalo Odpowiedz Link Zgłoś
deigratia Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 08:19 A ja odkryłam, że mam zgagę po witaminach. Na razie 2 dzień ich nie biorę i jest super! Pytanie, czy są dziś jakieś kobiety, które w II trymestrze nie biorę witamin??? Jeden lekarz mnie straszył niedorozwojem dziecka, do drugiego idę w środę. A może znacie jakieś rozpuszczalne witaminy dla kobiet w ciąży? (bo po rozpuszczalnych nigdy nic mi nie było) W każdym razie w moim przypadku na zgagę chwilowo pomagał renie i migdały. Skutecznie - odstawienie przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
gurgulka Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 18.08.07, 06:59 A propos witamin, to ja w całej ciąży (a jestem w 30 tyg) zjadłam może ze 20 tabletek. Było mi po nich strasznie niedobrze, więc próbowałam różnych. W końcu zostałam przy Feminatal, ale lekarka powiedziała mi że nie muszę się faszerować sztucznymi, lepiej urozmaicić dietę, jeść owoce i świeże warzywa, surówki. Poza tym mam bardzo dobre wyniki krwi, więc nie zagraża mi anemia. Więc łykam sobie co kilka dni, w trakcie posiłku (bo tak jak ty mam po nich zgagę, jeśli uznaję że jedzenie tego dnia jest "uboższe" w te wszystkie potrzebne składniki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
eerys Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 10:26 Jak dla mnie rewelacja to wapno rozpuszczone w wodzie. Zgaga to środowisko kwaśne Zasadowe wapno łagodzi objawy Odpowiedz Link Zgłoś
karina210205 Re: mleko 17.08.07, 22:36 Mi pomaga zimne surowe mleko takie 2%, po rennie było mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś