Dodaj do ulubionych

ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!!

16.08.07, 22:39
Obserwuj wątek
    • hanulllka Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 00:11
      Polecam herbatę miętową. Mi bardzo pomaga, a uwierz mi, cierpię przez to
      niesamowicie! Czyli miętówka i reenie - tylko to mnie ratuję. Od miętówki już
      się uzależniłam i piję tylko ten trunek. Nawet na noc sobie zaparzam wielki
      kubek, który stoim w pogotowiu, kiedy budzę się w nocy ( zresztą pisałam już o
      tym parę razy). Słyszalam też, że malox też pomaga. I jeść mniej a częściej (
      choć w moim przypadku było to trudne, bo mi się chciało jeść non stop, a teraz
      nawet jak nie jem to mam zgagę - 33tc).
      • luizka.s Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 06:17
        JA podgryzalam migdaly i pomagalo wink
    • deigratia Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 08:19
      A ja odkryłam, że mam zgagę po witaminach. Na razie 2 dzień ich nie biorę i jest
      super! Pytanie, czy są dziś jakieś kobiety, które w II trymestrze nie biorę
      witamin??? Jeden lekarz mnie straszył niedorozwojem dziecka, do drugiego idę w
      środę. A może znacie jakieś rozpuszczalne witaminy dla kobiet w ciąży? (bo po
      rozpuszczalnych nigdy nic mi nie było)

W każdym razie w moim przypadku na zgagę chwilowo pomagał renie i migdały.
      Skutecznie - odstawienie przyczyny.
      • gurgulka Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 18.08.07, 06:59
        A propos witamin, to ja w całej ciąży (a jestem w 30 tyg) zjadłam może ze 20
        tabletek. Było mi po nich strasznie niedobrze, więc próbowałam różnych. W końcu
        zostałam przy Feminatal, ale lekarka powiedziała mi że nie muszę się faszerować
        sztucznymi, lepiej urozmaicić dietę, jeść owoce i świeże warzywa, surówki. Poza
        tym mam bardzo dobre wyniki krwi, więc nie zagraża mi anemia. Więc łykam sobie
        co kilka dni, w trakcie posiłku (bo tak jak ty mam po nich zgagę, jeśli uznaję
        że jedzenie tego dnia jest "uboższe" w te wszystkie potrzebne składniki.

Pozdrawiam,
    • renne1 polecam rennie!! 17.08.07, 08:20
    • eerys Re: ZgAgA -pomocy !!!!!!!!!!! 17.08.07, 10:26
      Jak dla mnie rewelacja to wapno rozpuszczone w wodzie. Zgaga to
      środowisko kwaśne Zasadowe wapno łagodzi objawy
      • monikapaulina migdaly migdaly migdaly 17.08.07, 10:29
        • karina210205 Re: mleko 17.08.07, 22:36
          Mi pomaga zimne surowe mleko takie 2%, po rennie było mi niedobrze.
    • agniesia1973 Mi też pomagało zimne mleko n/t 17.08.07, 23:32

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka