messinia 30.08.07, 13:08 Co polecacie na rozstępy?? Czym sie smarujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.81 Re: rozstępy 30.08.07, 13:17 planuje sobie kupić ziajkę na rozstępy ale nie wiem czy będę sie smarować bardzo tego nie lubię. Koleżanka smarowała się tylko oliwką i rozstępów nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_janek Re: rozstępy 30.08.07, 13:20 Ja smarowalam sie i specjalnym kremem na rozstepy i oliwka 2 razy dziennie. Nic nie pomoglo mam straszne rozstepy, ktore zrobily mi sie w sumie w 8-9 miesiacu ciazy. Kolezanka stosowala krem Mustela- dosyc drogi ale podobno bardzo dobrze dziala i ona rozstepow nie ma. ale to chyba juz zalezy od typu skory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewik0809 Re: rozstępy 30.08.07, 13:25 Ja używałam musteli. Badzo drogi krem i niby najlepszy. ale mam rozstęy. tylko na dole brzucha. Tak jak moja mama, a ona 24 lata temu nie smarowała się niczym. To zależy wyłącznie od skóry. Szkoda dziewczyny pieniedzy i czasu na to smarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dera23 Re: rozstępy 18.09.07, 11:13 Ja stosowałam cała ciąże mustelle 2 razy dziennie i moimi rozstępami mogłabym obdzielić was wszystkie , teraz przy 2 ciąży na szczęście nie pojawił sie już żaden. więc nie ma znaczenia jak masz dostać to i tak dostaniesz bez względu na to jaki krem stosujesz. Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
wiwinek Re: rozstępy 11.09.07, 21:41 Ja od samego początku stosowałam dwa razy dziennie krem przeciwko rozstępom Gerbera (po innych swędziała mnie skóra, po tym nie) i w miarę regularnie smarowałam się taką miksturą: oliwa + sól gruboziarnista. Nie mam na brzuchu ani jednego rozstępu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rzena Re: rozstępy 12.09.07, 19:17 a ja sporo pływałam, spacerowałam i dotleniałam skórę a do tego wklepywałam w siebie własnie ten kremik Gerbera. świetny kosmetyk dla mam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_male Re: rozstępy 13.09.07, 02:41 No właśnie też słyszałam, ze jest niezły,ale nie wiem ile kosztuje. Chociaz z drugiej strony jeśli istnieje możliwość zakończenia ciąży bez takich zbędnych dodatków jak rozstępy,to mogę zapłacić. A czy można w ciąży masowac brzuch szorstką rękawicą? Odpowiedz Link Zgłoś
ma-rzena Re: rozstępy 13.09.07, 22:01 z ta rekawicą to bym nie przesadzała, w koncu skóra na brzuszku wtedy wrazliwsza, ale mysle, ze przed zastosowaniem Gerbera mozesz sobie jakis delikatny piling zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: rozstępy 14.09.07, 08:38 Ja codziennie myję brzuch, piersi, uda i biodra szorstką rękawicą. Wydaje mi sie, ze jest to łagodniejszy sposób niz masowanie, szczypanie brzucha palcami. Trzeba tylko pamietac o tym, ze w bardziej zaawansowanej ciąży, intensywny masaż brzucha moze nasilać czynność skurczową macicy ! Delikatne, niezbyt długie masowanie brzucha szorstką rękawicą, tak zeby tylko pobudzic krążenie w skórze nie powinno zaszkodzić. Byle nie przesadzać Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_male Re: rozstępy 16.09.07, 21:22 Masz rację, będę uważać. A Gerbera chciałam dziś kupić,ale wszystkie "wyszły" w okolicznej aptece. Pani farmaceutka powiedziała, ze ostatnio bardzo im schodzi,więc muszę poszukać gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
laura801 Re: rozstępy 30.08.07, 13:28 smaruję się wszystkim co popadnie rozstępy mi nie straszne, mam po okresie dojrzewania, a w ciąży 9 miesiąc i nic) Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: rozstępy 30.08.07, 13:38 Perfecta Mama z Daxa, ziajka i krem do masażu z arniką Lirene. Ale jak mają się pojawić to się pojawią Odpowiedz Link Zgłoś
mamaania7 Re: rozstępy 30.08.07, 13:48 Dziewczyny mają rację jak mają sie pojawić to i tak się pojawią Ja smarowałam sie ziajką i teraz (40 tydz.) mi powychodziły fioletowe paseczki "upiększające" Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: rozstępy 30.08.07, 13:50 dziewczyny mi WSZYSTKIE (a mam i ch mnostwo) powychodzily w ost miesiacu.naprawde jak maja byc to beda Odpowiedz Link Zgłoś
rogalowa-1 Re: rozstępy 30.08.07, 13:57 W pierwszej ciąży nie smarowałam się niczym i nie miałam rozstępów, a w drugiej różnymi cudami przeciw i mam okropne.............. Odpowiedz Link Zgłoś
messinia Re: rozstępy 30.08.07, 14:08 A ten kem mustela to nazwa kermu czy nazwa firmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
dara80 Re: rozstępy 30.08.07, 14:56 Firma Mustela, a krem nazywa sie 9 Mois.Ponoc jeszcze bardzo dobry krem jest z firmy Galenic.Moja kolezanka go uzywa, za tydzien rodzi i nie ma ani jednego rozstepu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: rozstępy 30.08.07, 14:56 Smaruje sie kremami Musteli-mam specjalny balsam do biustu ,z tej firmy,do brzuszka i calego ciala,tez z Musteli i ostatnio zaczelam stosowac gel do zmeczonych nog rowniez Musteli.Uwazam ,ze sa swietne i super dzialaja,jestem w 8 mc-u i nie mam ,ani jednego rozstepa.Smaruje sie 3 razy dziennieDo kupienia w kazdej prawie aptece,a w nizszych cenach w aptekach internetowych na allegro np.)) Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_79 Re: rozstępy 30.08.07, 21:17 Ja z wlasnego doswiadczenia moge ci polecic Mustele. Krem przeciwko rozstepom. Jest dosyc drogi, ok.90 zł ale u mnie sprawdzil sie rewelacyjnie. Ja mam tendencje do rozstepow, pojawily mi sie juz w podstawowce. A po ciązy nic ale smarowalam sie od poczatku 4. miesiaca codziennnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: rozstępy 30.08.07, 22:36 Ja smarowalam sie od samego poczatku tj 5 tygodnia. Cala ciaze nic a tu pod koniec 8 miesiaca jakbrzusio opadl, skorka popekala. Mysle, ze to jest genetycznie uwarunkowane. Ale z pewnoscia warto sie smarowac specjalnymi kremami i pomagac skorze sie regenerowac. Jednak kolagen to nie to samo co oliwka. A po porodzie... coz zostaja zabiegi laserem. Zycze wam jak najmniej rozstepkow Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: rozstępy 31.08.07, 08:22 Z tego co powiedział mi dermatolog to wynika, ze rozstepy są to przerwy w tkance łącznej leżącej pod skórą i są spowodowane nie tylko mechanicznym naciągnięciem sie skóry i tkanki leżącej pod skórą, ale równiez zmianami hormonalnymi. Skuteczność stosowania wszelkich kremów zapobiegających rozstępów jest wątpliwa. Mój dermatolog powiedział, ze nie zaszkodzi jesli bedę takie kremy stosowac, ale raczej mam sie nastawic na to, ze poprawi to elastyczność skóry i po ciąży brzuch szybciej sie napnie, no i nie bedzie mnie swędziało a nie, ze zapobiegnie to rozstępom. W pierwszej ciązy - krem Gerber - rozstępów brak, mimo, ze mam wiele kreseczek po okresie dojrzewania, głównie na udach, wiec jakas tam skłonność jest. Aktualnie 35 tc bliźniaczej - na zmianę Ziajka, Gerber, Pharmaceris, Dax Cosmetics - i juz są, na razie tylko na biodrach, na brzuchu o dziwo nie, chociaż jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: rozstępy 11.09.07, 22:14 Cała ciąża Fissan 3 razy dziennie, rozstępów zero ) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reewa Re: rozstępy 12.09.07, 09:25 Jak mają być to będą....Ja kupiłam ostatnio Ziajkę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renixx1 Re: rozstępy 12.09.07, 17:35 Co ma byc , to bedzie! Ja sie smaruje Mustela i mam nadzieje, ze mnie przed roizstepami obroni, a jak nie - to przynajmniej mam pachnaca i dobrze nawilzona skore)) Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: rozstępy 13.09.07, 09:21 To kwestia genetyki. Smarowałam Mustelą, żeby potem "nie pluć sobie w brodę", gdyby rozstępy jednak się pojawiły. Chciałam mieć pewność, że zrobiłam co się da, żeby ich uniknąć. Na szczęście nie pojawiły się, ale moja mama po urodzeniu dwójki dzieci nie ma ani jednego rozstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
izapela3010 Re: rozstępy 13.09.07, 09:37 roztępy to indywidualne predyspozycje każdego rodzaju skóry profilaktycznie smarowałam się tylko Ziajką nie narażając się na duże koszty Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: rozstępy 13.09.07, 22:06 W pierwszej Fissanem, w drugiej ciąży niczym. Rozstępów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
eumajos Re: rozstępy 17.09.07, 12:41 Ja się smaruję zwykłym balsamem. Od początku piersi, brzuch, uda i pupę. I mam rozstępy - ale tylko na biuście... paskudne, a reszta jest elegancka. Czyli kolejny dowód, że jak mają być, to będą. Odpowiedz Link Zgłoś
nstepnowska Re: rozstępy 17.09.07, 13:00 ja smaruję się ziajką..no i niestety rozstępy mam racja jak mają się pojawić to się pojawią.Mra używała Musteli,drogi lek i nie ma rozstępów..zalezy od skóry Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka Re: rozstępy 17.09.07, 13:20 od 4m się smaruję wszystkim co dopadnę, ostatnio pharmacis, i do 8 był spokój a teraz pod koniec 9 nie najlepiej, piersi, pośladki, trochę uda i niewiele i bardzo płytki na brzuchu. najwięcej na tyłku i mnie to cieszy bo co jak co ale tyłek mało komu pokazuje, więc jak mają już się robić to tam. Polecam z pharmacis krem zmnijeszający istniejące rozstępy, używam już 6 tydz i naprawdę widać różńicę, tylko strasznie niewydajny, tubka mała a kosztuje ok 34zl. Odpowiedz Link Zgłoś
ikabg Re: rozstępy 18.09.07, 07:19 Polecam Fissan. Jak dla mnie rewelka. Rozstępów nie mam a byłam święcie przekonana, że będą, bo rodzinnie mam mało-elastyczną skórę (moja siostra miała duże rozstepy po ciąży, mama też) i gdzie niegdzie na udach rozstępy mam jeszcze sprzed ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś