marzenes 22.09.07, 20:08 dziewczyny jesli nosiłyscie to od kiedy po porodzie i przez ile np godzin dziennie i czy rzeczywiscie bylo widac efekty ?? dodam ze jestem po cc dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleska16 Re: pas poporodowy 22.09.07, 22:21 Można po 8 tygodniach, ale nie jest za bardzo zalecany po porodzie operacyjnym. Ja tez miałam cc i nie nosiłam żadnego pasa a brzuch wrócił do formy sam po 6 miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenes Re: pas poporodowy 23.09.07, 16:26 a moze jeszcze kt5oras z Was cos powie na ten temat ? dopiero po 8 tyg? kurcze jestem 5 tyg po i zaczelam nosic na pasie pisze ze po cesarkach i innych operacjach jak najbardziej mozna go zakąłdac ze niby zapobiega to przepuklinie i komu tu ufac? a wizyte u lekarza mam za 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
ikabg Re: pas poporodowy 24.09.07, 09:08 Ja byłam po sn i w zasadzie od samego początku nosiłam i cieszę się, że tak zrobiłam. Po kolej nej ciąży również tak uczynię. Brzuch już w zasadzie mam taki jak przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: pas poporodowy 24.09.07, 10:50 A jaki rozmiar kupilas? Wedlug obwodu pasa po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
figoglinka Re: pas poporodowy 24.09.07, 10:41 kurka, a ja nie nosiłam i nikt mi nie poradził na czas. A miałam wcześniej operowaną przepuchlinę pachwinową, więc wskazanie było jak najbardziej, bo mięśnie mam po prostu jakieś słabe z natury. I niestety brzuch mam teraz bardzo wiotki i chociaż mieściłam się w swoje ubrania sprzed ciąży jakoś +/- rok po porodzie (cc), to sylwetkę mam kiepską. Polecam noszenie pasa + ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
travka1 Re: pas poporodowy 24.09.07, 11:12 ja zaczelam nosic 4 tygodnie po cc ,caly dzien w nic latalam bardzo fajna sprawa,efekty widac ale warto tez pocwiczyc bo zauwazylam,ze brzuch sie zrobil plaski a i owszem ale potrafi czasami puscic,ze tak napisze, bo slabe sa miesnie niestety w moim przypadkuco do rozmiaru to trzeba sie zmierzyc . Odpowiedz Link Zgłoś
lolajna7 Re: pas poporodowy 24.09.07, 12:21 A ja słyszałam że lepiej nie nosić bo osłabiają się mięśnie brzucha (rozleniwiają się bo pas odwala za nie całą robotę)i lepiej po prostu trochę poćwiczyć ale pasa nie nosić, jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu bo jeśli rzeczywiście pomaga to sama sobie taki sprawię po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mazowszanka7 Re: pas poporodowy 24.09.07, 15:03 Długotrwałe noszenie może osłabić mięśnie dlatego należy je ćwiczyć. Pas natomiast bardzo dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, utrzymując ją "na miejscu". Brzuchy bywają różne, czasem mocno obwisłe i w tedy pas powinien pomóc. Np. po zabiegach liposukcji gdzie pozostaje wiotka zwisająca skóra konieczne jest noszenie obciskaczy przez wiele tygodni, aby pomóc skórze "obkurczyć się". Myślę że po ciąży jest podobnie i powinno nosić się pas. Odpowiedz Link Zgłoś
tolapl Re: pas poporodowy 24.09.07, 20:07 Mi gin polecił pas zaraz po porodzie cc, nosiłam cały dzień. Teraz 6 tyg. po brzucha już nie ma . Myślę, że warto, tym bardziej, że zaraz po cesarce ćwiczyć nie wolno. Pas lepiej kupić dość ciasny, bo brzuch szybko się kurczy. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marzenes Re: pas poporodowy 24.09.07, 21:19 bez ćwiczen napewno sie nie obejdzie ale myśle ze pas to dobre rozwiazanie włąsnie na czas połogu, gdzie wysiłek fizyczny nie jest wskazany dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: pas poporodowy 25.09.07, 09:00 W moim szpitalu pas jest zakladany od razu po cc ale nie chodzi o wzgledy estetyczne tylko po to zeby nie bolal brzuch.Jest to rewelacyjna metoda. Odpowiedz Link Zgłoś