annaagnieszka 22.10.07, 08:45 Czy mi się wydaje, czy masaż stóp i ścięgna Achillesa są niewskazane, bo mogą wywołać skurcze? gdzieś tak wyczytałam i juz sama nie wiem... ktoś może wie na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.t Odpręż się! 08.03.09, 09:30 >Jaskinia solna to specjalny pokój o powierzchni ok. 30 m kw., którego podłoga, ściany i sufit wyłożone są czystą solą morską. #lol, sol morska ze zloz w wieliczce cyz klodawie Odpowiedz Link Zgłoś
zaria uwaga na olejki eteryczne niewskazane w ciąży!! 07.05.10, 18:56 Autorki niestety nie odrobiły lekcji i nie przygotowały się rzetelnie do części na temat stosowania aromaterapii w ciąży. Chociaż wymienione olejki faktycznie mają dobroczynne działanie, niektórych z nich nie powinno się stosować w ciąży! * w pierwszych miesiącach ciąży NIE WOLNO stosować olejku CYPRYSOWEGO * olejek MELISOWY wpływa na układ hormonalny kobiety i jest również niewskazany w ciąży * LAWENDA chociaż jest olejkiem wszechstronnym nie powinna być stosowana w czasie ciąży ponieważ pobudza krwawienie. Według niektórych aromaterapeutów - nie wolno jej stosować wcale, według innej autorki można ją stosować w bardzo niewielkich stężeniach. *olejek SANDAŁOWY należy stosować w o wiele mniejszych ilościach - ma bardzo silne działanie W czasie ciąży stężenie olejku powinno być o połowę niższe niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
jombusiowa Re: Odpręż się! 07.05.10, 19:06 Hmmm... ja robię peelingi i masaże, ale akurat brzucha i piersi nie tykam-jakoś nawet rękawicą wydaje mi się dość mocne i nie wiem czy to takie super dla brzucha zwłaszcza,że nie mam zbytniej warstwy tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś