iza-263 12.11.07, 10:42 Czy Wam też po wypiciu kawy jest niedobrze ( 3 lub czwarty tydzień ciąży)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na_forum_na Re: mdłości po kawie 12.11.07, 10:47 mnie na samą myśl, od początku a kiedyś nie wyobrażałam sobie poranka bez kubka kawy przygotuj sie, ze takich niespodzianek teraz bedziesz miala sporo iza-263 napisała: > Czy Wam też po wypiciu kawy jest niedobrze ( 3 lub czwarty tydzień > ciąży)? Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: mdłości po kawie 12.11.07, 11:14 ja odkąd dowiedzialam sie, ze jestem w ciąży nie piję kawy. zawiera kofeinę i po co sie truć. A co do nudności to ja mam obecnie po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: mdłości po kawie 12.11.07, 11:20 Ciężko mi funkcjonowac w pracy bez kawy, na ogół mam niskie ciśnienie a teraz to już wogóle. Dolewam dużo mleka ale to i tak nie pomaga, właściwie to jeszcze gorzej. Wołałabym bym nie pić ale wtedy usypiam przy biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: mdłości po kawie 12.11.07, 11:36 Ja na poczatku też usypiałam. Cały czas chciało mi sie spać. Przeszło mi to około 5-6 tyg. Ale jak ci kawa nie pomaga a masz po niej nudnosci to nie pij. Teraz jeszcze ta smetna pogoda pogłębia senność. Jak będziesz u lekarza powiedz mu , o sennosci. Moze brakuje ci jakiejś witaminy Albo weź urlop lub zwolnienie jak nie mozesz funkcjinować Odpowiedz Link Zgłoś
na_forum_na Re: mdłości po kawie 12.11.07, 11:59 jestes na początku ciązy i za chwile prawdopodobnie nie bedziesz mogla o kawie nawet myslec. mnie zmeczenie/senność utrzymywaly sie do jakiegos 10tc, teraz powoli czuje sie lepiej ale mdlosci w dalszym ciagu nie daja mi np. spokojnie podrozowac samochodem. cisnienie tez mam niskie - ostatnio 80 pare/50 pare, wiec wiem co czujesz jesli źle sie czujesz, to może weź zwolnienie jak radzila ktoraś z forumowiczek (szprycowanie sie kawa nie wiele Ci pomoze) i wypoczywaj dużo po pracy pozdrawiam iza-263 napisała: > Ciężko mi funkcjonowac w pracy bez kawy, na ogół mam niskie > ciśnienie a teraz to już wogóle. Dolewam dużo mleka ale to i tak nie > pomaga, właściwie to jeszcze gorzej. Wołałabym bym nie pić ale wtedy > usypiam przy biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: mdłości po kawie 12.11.07, 11:37 Ja staram sie pic wody, troche dziala orzeźwiająco, chociaz 3, 4 tc i tak do 10,to spałam na biurku, tak jest w ciąży i już. potem przechodzi ta senność przynajmniej u mnie (tydz 13) łapie mnie koło 18 dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
betahcg Re: mdłości po kawie 12.11.07, 11:44 Zaczął się mój 11tc i dopiero dziś wypiłam normalną kawę. Wcześniej sam zapach mnie osłabiał. Ja również jestem uzależniona od kawy i dlatego kombinowałam z jakimiś cappuccino w proszku i innymi wynalazkami... na nic. Nie pij z mlekiem bo działa odwrotnie - nie pobudza tylko odpręża. Ja spróbowałam taką słabą rozpuszczalną (1,5 łyżeczki) bez cukru - i nie mdli tak bardzo bo nie zakwasza. Cukier zakwasza treść żołądka. lepiej do tego zagryzać jakąś drożdżówkę lub herbatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: mdłości po kawie 12.11.07, 12:13 Ja nie piję kawy od samego początku ciąży. Zanim jeszcze się zorientowałam, że jestem w ciąży już mnie odrzucało (aż się dziwiłam, bo nie wiedziałam dlaczego). Teraz jestem w 17 tc i wciąż nie piję kawy, nawet patrzeć na nią nie mogę. To samo, co gorsza, mam z herbatą. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: mdłości po kawie 12.11.07, 12:18 Kawa ma kofeine a herbata teine pewnie dlatego i po i po tym moze byc niedobrze. Cukru nie uzywam wogóle. To moja druga ciąża, przy pierwszej nie pracowałam więc nie odczuwałam tego tak bardzo, a teraz porazka. Wołałabym unikac zwolnień ale jezeli tak dalej pójdzie... Pozdrawiam Was wszystkie, powodzenia )))) Odpowiedz Link Zgłoś