moni4444 05.12.07, 09:03 Dziewczyny napiszcie prosze czy to cos zlego jak jest bialko w moczu? lekarz widzial wyniki i nic za miesiac kazal powtorzyc jesli nadal bedzie to leczenie,a ja jestem w 9 tyg ciazy i sie nadal martwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madtea Re: 9 tydz i bialko w moczu 05.12.07, 09:25 w jakimś nastym tygodniu też miałam trochę białka w moczu i lekarz też zadecydował tak jak twój Odpowiedz Link Zgłoś
zolwica Re: 9 tydz i bialko w moczu 05.12.07, 09:37 Jeśli w ciąży razem z białkiem w moczu występuje nadciśnienie (powyżej 140/90) i do tego obrzęki, to jest zagrożenie rzucawką Jeśli tylko samo białko, to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: 9 tydz i bialko w moczu 05.12.07, 09:57 ale w 9tyg. to chyba zbyt wcześnie na stany "rzucawkowe" Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: 9 tydz i bialko w moczu 05.12.07, 10:39 Moni, w moich wynikach wykryto ślad białka i leukocyty w polu widzenia. I tak w 2 badanich pod rzad, dopóki jakaś przytomna pielegniarka nie pouczya mnie, jak pobierać materiał do badania. Po pierwsze, wysiusiaj pierwszy strumień. Nastepnie musisz się podmyć, włożyć do pochwy tampon albo gazik jałowy i dopiero wtedy pobrać mocz do próbówki. Tak samo na posiew. Zrobiłam, jak mi kazano Okazało się, że wyniki są OK! Zero białka. Natmiast, jesli ono wystąpi mimo to, najczęściej są to probelmy z nerkami. Postaraj się więcej pić. Odpowiedz Link Zgłoś
moni4444 Re: 9 tydz i bialko w moczu 05.12.07, 15:41 Dzieki wielki,uspokoilam sie troszke.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś