leoni30 03.01.08, 12:52 Miłe koleżanki! Prosze doradźcie dobry i nieszkoldliwy dla maleństwa syrop na kaszel. Męczy mnie od wczoraj mokry, odrywający kaszel!jestem w 8tygodniu ciązy. proszę pomóżcie! pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.81 Re: okropny kaszel 03.01.08, 13:01 my w 34tc, mam takie przeziębienie że zaraz się wkończę kaszel mnie już tak bardzo nie męczy, piłam syrop pini i domowy syrop z mlecza - jakaś medycyna ludowa, polecam też syrop z cebuli i dużo czosnku Odpowiedz Link Zgłoś
odysse Re: okropny kaszel 03.01.08, 13:07 syropy nie za badrzo wskazane ewentulanie prawoslazowy, plukanie gardla sola (gruba) lub kitem pszczelim a najlepiej to Bioparox w aerozolu do psikania bezposrednio do gardla (ale to na recepte) witamina C i wapno (nawet 3 razy dziennie) na kaszle i przeziebienia Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejakm Re: okropny kaszel 03.01.08, 13:24 Witam.Ja w pierwszej ciąży i teraz w drugiej piłam homeopatyczny Drosetux, jest bezpieczny. To syrop na kaszel.inny ale to na przeziebienie to syrop prenalen ktory tez mozesz sobie kupic,jak nie przejdzie idz do lekarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
clo1 Re: okropny kaszel 03.01.08, 16:22 ja polecam syrop prenalen. jest on specjalnie dla kobiet w ciązy i zawiera naturalne składniki tj. czosnek malina. piłam go będąc w ciąży i kaszel, katar i inne objawy minęły.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 A co na ból gardla?? 03.01.08, 19:27 Dziewczyny ratyjcie, gardło boli mnie coraz bardziej. Ratuje się herbata z duzą iloscia cytryny i miodu i płuczę gardło szłwia, ale jakoś nie pomaga Żadnej tabletki do ssania nie mozna chyba wziąsc . Ratujcie Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: A co na ból gardla?? 03.01.08, 21:34 można też płukać wodą utlenioną ale nie wiem w jakich proporcjach, albo dentoseptem ja brałam neoangin, zawsze mi pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
ania_mania Re: A co na ból gardla?? 03.01.08, 22:30 Na bóle gardła są homeopatyczne tabletki do ssania Homeogene9 czy coś w tym stylu a wodę utlenioną miesza się w proporcjach 1łyżka wody utlenionej na 1/4szkl. wody ciepłej. Polecam też płukanie wodą z dodatkiem kilu kropli jodyny również z dodatkiem archaicznego acz skutecznego proszku o nazwie Gargarin. Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: A co na ból gardla?? 03.01.08, 22:42 polecam tantum verde p do ssania, można stosować w ciąży, bierze się chyba góra 3-4 dziennie, ale co najważniejsze na moje zawalone gardło podziałało błyskawicznie i skutecznie; kupiłam toto po przejrzeniu podobnych wątków i kobity polecają Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: A co na ból gardla?? 04.01.08, 10:58 na gardło homeopatycznie np. Beladonna 15ch -Boiron Homeogene -Boiron miód podrażnia Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: okropny kaszel 03.01.08, 22:38 polecam stodal, homeopatyczny, bezpieczny w ciąży i zarówno na mokry jak i suchy kaszel jak będziesz coś łykać a po paru dniach nie przejdzie to idź to lekarza niech posłucha co się tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: okropny kaszel 03.01.08, 23:17 polecam stodal - syrop homeopatyczny. nie powinno się jeść/pić miodu na podrażnione gardło Odpowiedz Link Zgłoś