madzix88 25.06.08, 05:41 Dziewczyny, wiem, że cc teoretycznie wiązac się może z różnymi powikłaniami. Ciekawa jestem jak w praktyce. Jakie powikłania były Waszym udziałem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 07:46 Nie. Po pierwszym cc czułam, że miałam operację przez 2 tygodnie, po sześciu tygodniach wróciłam na aerobik i siłownię, po drugim cc po pięciu dniach zapomniałam, że byłam w szpitalu (wyszłam w 4 dobie). Odpowiedz Link Zgłoś
betibor Re: komplikacje po cc 25.06.08, 10:21 ja również bez żadnych kkomplikacjji. Odpowiedz Link Zgłoś
syska241 Re: bez komplikacji:) 25.06.08, 10:46 Ja również bez komplikacji.Po kilku dniach zapomnialam,ze rodzilam przez cc. Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa Re: komplikacje po cc 25.06.08, 11:44 siostra urodziła bliźniaki- żadnych komplikacji koleżanka- zapalenie otrzewnej cc to operacja i komplikacje mogą wystąpić (choć nie musza) Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0001 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 12:17 Bez komplikacji, za miesiąc szykuję się do 2 cc Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 13:24 ja także mam za sobą 2 cesarki bez komplikacji. ale trzeba pamietać, że cc to operacja i jak każdy zabieg z przerwaniem ciągłosci tkanek podlega jednak pewnemu ryzyku, na szczęscie dzisiaj jest ono niewielkie Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: komplikacje po cc 25.06.08, 13:48 źle gojąca sie rana, ból, wytworzenie zrostów, przemieszczenie maci i przyrośnięcie jej do otrzewnej - bezpłodność Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikrzys Re: komplikacje po cc 25.06.08, 15:41 W moim przypadku bez komplikacji Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 15:58 problemy adaptacyjne u noworodka... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: komplikacje po cc 25.06.08, 17:21 > problemy adaptacyjne u noworodka... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 23:02 zasinienie, problemy z oddychaniem po urodzneiu cos jeszcze chcesz wiedziec dziecko dostalam po 4 okolo godzinach bez slowa wyjasnienia co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Elza 26.06.08, 22:40 Moje też było sine i nie oddychało po porodzie, dostałam go po niecałych dwóch godzinach. Neonatolog mówił, że to wina wczesniactwa i że już wszystko ok - nikt sie nie zajaknął, że to po cc. A cc miałam dwie - obie bez powikłań (drugą miałam 6 tygodni temu, wiec jeszze ostroznie z tym bez powikłań ale jak dotąd, to chyba wszystko ok). Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Elza 26.06.08, 22:51 moj byl urodzony w 40 tygodniu ciazy z planowej cesarki, i te problemy byly w wyniku ciecia niestety - u dzieci po cieciu jest zawsze wiecej wydzieliny w drogach odechowych i tak sie to moze skonczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
magdasek76 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 16:19 Rozległe krwiaki, niegojąca się rana, prawie miesiąc po cc w szpitalu. W trakcie długiego pobytu w szpitalu dziecko (było razem ze mną) zarażone bakterią. W efekcie zapalenie opon mózgowych u małego. CC to poważna operacja. Powikłania choć rzadko jednak się zdarzają. Sposób bezpieczniejszy chyba dla dziecka, może być ryzykowny dla matki. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: komplikacje po cc 25.06.08, 16:33 bez komplikacji. Bardzo bym chciała by moje drugie dziecko rowniez przyszlo na świat przez cc. Odpowiedz Link Zgłoś
yaga.f Re: komplikacje po cc 25.06.08, 19:37 Ja- bez komplikacji. Moja siostra (2x cc)- bez komplikacji. Cztery sąsiadki (w tym jedna 3x cc)- bez komplikacji. Jedna znajoma- półroczne bóle pleców i kłopoty z poruszaniem, ale to był efekt źle zrobionego znieczulenia w kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: komplikacje po cc 25.06.08, 20:51 rozbabrana rana, ktora nie chciala sie zrosnac brak czucia w miejscu blizny i zgrubienie pod skora poza tym wszystko ok za to moja siostra od cesarki ma non stop problemy jelitowe Odpowiedz Link Zgłoś
aniael Margo_kozak 26.06.08, 22:46 Długo ci się utrzymywał ten brak czucia?? Bo ja tez o drugim cc mam cos takiego, chyba się cofa, nie wiem ile jeszcze - cc miałam 6 tygodni temu. Nie pamieam, żebym miała cos takiego po perwszym zabiegu... No i generalnie mam pewną tkliwość dotykową skóry brzzucha od pepka do blizny. A o tych problemach jelitowych możesz coś więcej napisac?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: komplikacje po cc 25.06.08, 22:04 Żadne. Wszystko w jak najlepszym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: komplikacje po cc 26.06.08, 03:01 Mimo, że fatalnie się czułam po cc do komplikacji u mnie nie doszło. Miało i ma je natomiast moje dziecko, mimo, że urodził się jako zdrowy 5 kg bobas i dostał 10 punktów No i czeka nas teraz niestety bardzo droga terapia z Integracji Sensorycznej Przy cc istotne jest też czy jest wykonywana w trakcie porodu, kiedy ma się skurcze i dziecko jest szykowane do drogi czy na sucho jak u mnie. Mi próbowano mimo zaplanowanej cc wywołać poród (zeby zminimalizować powyższe ryzyko) ale się nie udało, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ariella polecam cc 26.06.08, 14:56 mialam dwie, bylo super, polecam kazdemu. komplikacje zawsze moga byc - zdarzaja sie zgony podczas znieczulania zeba! Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: polecam cc 26.06.08, 16:08 ja tez jestem zadowolona, zadnych komplikacji, cc po 12 godzinnych meczarniach to najwieksza ulga w moim zyciu. Teraz czeka mnie kolejny porod, zdaje sie ze sn, choc nigdy nic nie wiadomo... Zalezy jak kto rodzi, jak w miare szybko, ksiazkowo i bez traumatycznych przezyc, to po co ciac? Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: komplikacje po cc 27.06.08, 08:13 Żadnych komplikacji, dwa cc. Teraz myslę, że nawet gdybym mogła nie chałabym rodzic naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś