Dodaj do ulubionych

zarodek - kiedy będzie widoczny?

09.07.08, 17:15
ostatni okres mialam 27.05.2008r. do zaplodnienia doszło prawdopodobnie
11.06.2008r. w dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam test, który wyszedł od
razu pozytywnie. W kolejnych dniach zrobilam jeszcze 3 testy i wszystkie na
"plus". Dzisiaj tj. 09.07.2008r. mialam USG i jest pęcherzyk płodowy 10,8mm
ale bez zarodka. Lekarz kazał po prostu przyjsc za 2 tyg - o co chodzi??? czy
jest za wczesnie czy juz przesadzone ze nie bede miala mojego dzidziusia???
prosze odpiszcie...
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 17:25
      powinno byc juz widac pecherzyk zarodkowy, wychodzi ci ok 6 tc. Jak
      przyjdziesz za kolejne 2 tyg. to bedzie juz wiecej widac i bedziesz
      miała swojego "dzidziusia".
      • eli14 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 17:36
        no wlasnie ale jak to sie liczy bo wg zapłodnienia to jest 4tydz. dopiero ( ja
        wiem kiedy mogłam zajsc) a cykle mam raczej regularne 28-30dni. Czy ktoras z was
        tak miala ze na poczatku był sam pecherzyk bez zarodka?
        • kamelia04.08.2007 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 17:46
          od zadnego zapłodnienia sie nie liczy, bo ciekawe jak wyliczysz
          dzien zapłodnienia. Plemniki moga zyc i 5 dni. Tacy, co uprawiaja
          seks raz na miesiac moze i wylicza orientacyjnie +/- 5 dni.

Tygodnie ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniego okresu.

Na poczatku trudno cokolwiek zobaczyc, pierwszy raz poszłam do gin w
          5 tc, na usg było widac przejasnienia, co oznaczało pecherzyk
          zarodkowy, ot i cala magia owego "dzidziusia".

Za 2 tyg. powinno byc wiecej widac, na pewno nie bedzie takiej
          sytuacji, że sie bedzie pusty pecherzyk sam rozwijał.
          • izazdo a jednak to wazna informacja 11.07.08, 10:39
            Nie wszystkie kobiety, kamelio, maja cykle ok. 28-dniowe. Moj
            ostatni wynosil 72 dni, skok temp. w 60. dc. Gdybym zaszla w ciąze i
            lekarz liczyl jej wiek od OM, wyszlaby starsza o SIEDEM TYGODNI niz
            liczona od skoku. A na tak wczesnym etapie jest zasadnicza różnica,
            czy to 13 tydzień, czy 6. Czasami jednak liczy sie od "zaplodnienia"
            (choc raczej kobieta, nie chcac sie wyklocac z ginem, przy bardzo
            dlugiej I fazie odejmuje 14 dni od daty skoku i podaje "skorygowana"
            date OM).
            • kamelia04.08.2007 Re: a jednak to wazna informacja 11.07.08, 11:27
              podawac to sobie mozna co sie chce, a co innego wychodzi na usg i
              tego sie trzymamy.

A przy 72 dniowym cyklu nie jestes w stanie wyliczyc czy
              orientacyjnie oszacować dnia zaplodnienia. No chyba, ze w tym czasie
              uprawialas tylko raz seks.

Poza tym była mowa o normalnych cyklach, normalny nie oznacza 28
              dni, moze byc 29, 30, 31, 27, 26, 35 dni itd.
              Cykle 72 czy 60-dniowe, jednorazowe lub kilkurazowe do normalnych
              sie nie zaliczają, a wiek ciezy nie wylicza sie tu od zaplodnienia,
              bo i jak tu wyliczyc dni płodne, które przy normalnych cyklach mozna
              dokładniej oszacowac.
              • izazdo Re: a jednak to wazna informacja 15.07.08, 12:50
                kamelia04.08.2007 napisała:

> podawac to sobie mozna co sie chce, a co innego wychodzi na usg i
                > tego sie trzymamy.

??? No toż wlasnie dlatego czasami trzeba "poprawic" termin OM, zeby
                nie bylo rozbieznosci miedzy wiekiem ciazy liczonym od OM i wg USG.

> A przy 72 dniowym cyklu nie jestes w stanie wyliczyc czy
                > orientacyjnie oszacować dnia zaplodnienia.

Dnia zaplodnienia nie, ale mierzac PTC jestem w stanie wyznaczyc
                dzien skoku - a owulacja moze byc najwczesniej 3 dni przed skokiem
                lub max 2 dni po nim. Jesli podam ginowi dzien owulacji i przyjme go
                za dzien zaplodnienia, moge sie pomylic o 2-3 dni. To dokladniejsza
                metoda nawet od oceniania wieku na podstawie USG.

>No chyba, ze w tym czasie
                > uprawialas tylko raz seks.
                >

Nawet jesli wspolzyje sie regularnie, to wyznaczenie skoku umozliwia
                oszacowanie owulacji (a wiec i zaplodnienia, bo komorka jajowa jest
                zdolna do zaplodnienia przez 12-24 godzin) z 2-3 dniowym bledem.

> a wiek ciezy nie wylicza sie tu od zaplodnienia,
                > bo i jak tu wyliczyc dni płodne, które przy normalnych cyklach
                mozna
                > dokładniej oszacowac.

Dni plodnych sie nie wylicza ani nie szacuje, tylko obserwuje - to
                po pierwsze. Po drugie - niezaleznie od dlugosci cyklu mozna
                stwierdzic, kiedy byly dni plodne, a nawet kiedy byla owulacja (z 3-
                dniowym marginesem bledu w kazda strone, w 72-dniowym cyklu to i tak
                duza dokladnosc).

W 72-dniowym cyklu ze skokiem PTC w 60 dniu zaden lekarz nie bedzie
                liczyl wieku ciazy od OM, bo wyjda mu bzdury.
        • kamelia04.08.2007 zawsze mozna pójsć do innego ginekologa - n.t. 09.07.08, 17:47
        • preciosa123 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 17:49
          hej jestesmy w podobnej sytuacji ja mialam @ 2. 06 wczoraj bylam na
          usg i tez widac dopiero pecherzyk mam isc na wizyte za 3 tygodnie 30
          lipca i wtedy bedzie jesne czy jest pecherzyk pelny czy pusty mam
          nadzieje ze jest pelny a tygodnie ciazy liczy sie od pierwszego dnia
          ostatniej miesiaczki ja mam cykle 26 dniowe bedzie dobrze i trzymam
          kciuki bo pierwsza sie dowiesz za masz w sobie dzidzi
          • eli14 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 17:55
            dziekuje za słowa otuchy ale jak czytam rozne fora i wypowiedzi dziewczyn, ktore
            widziały juz w 6tyg zarodek to sie zaczynam strasznie martwic, a moj lekarz w
            sumie nic mi nie powiedzial tylko tyle ze jest ale pusty i widzimy sie za 2
            tyg...okropnie sie boje...
            • preciosa123 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 18:01
              sadze ze lekarz teraz nie moze okreslic czy jest pusty czy pelny
              dopiero tak okolo 8 tc widac jaki jest naprawde nie czytaj glupot ja
              sama sie naczytalam roznych pierdul a potem sie martwilam wiec
              uwierz bedzie oki pewnie bedziemy miec podobny termin teraz dbaj o
              siebie nie spotykaj sie z ludzmi chorymi na choroby zakazne
              oszczedzaj sie mi tak gin zalecil lykaj kwas foliowy albo jakies
              witaminy jakie ci zalecil ja biore prenatal i witamine e + luteine
              • preciosa123 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 18:28
                fotoforum.gazeta.pl/3,0,1271493,1,97,883.html

a tu masz adres strony gdzie zobaczysz jak wyglada ten pecherzyl
                w 5tc
            • memphis90 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 18:32
              Dużo zależy od samego sprzętu... Jak jest starszy i mniej czuły to łatwiej
              przeoczyć zarodek, który ma przecież zaledwie kilka mm, może ulokować się w
              innej płaszczyźnie (usg to przeciez płaskie przekroje przez ciało). To, że go
              nie widać, nie znaczy, że go tam nie masmile Poczekaj te dwa tygodnie, wtedy
              powinno się wszystko wyjaśnić. Ja widziałam swoje maleństwo w 7tc.
              • eli14 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 18:38
                dzieki za pocieszenie, ja niby byłam w lux medzie na tym usg - wydawac by sie
                mogła ze maja tam w miare dobry sprzet...
                nie pozostaje mi nic innego jak poczekac te 2 tyg (kolezanka to mi podpowiada
                zeby poczekac jeszcze dluzej bo zle robic czesto usg w ciazy) - nie wiem jak
                wytrzymam ten okres min. 2tyg...
                • preciosa123 Re: pęcherzyk zarodkowy raczej 09.07.08, 18:42
                  jak poczekasz 3 tygodnie to tez nic ci sie nie stanie policz sobie
                  dokladnie i idz w 8 tc i powinnas juz wtedy serduszko zobaczyc
                  mialas oczywiscie usg dopochwowe? wiem ze ciezko jest czekac ale ta
                  cierpliwosc zostanie wynagrodzona
    • alicja0000 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 09.07.08, 18:51
      jest za wcześnie...
      • eli14 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 09.07.08, 19:37
        no wlasnie moja znajoma tez tak twierdzi ale naczytalam sie juz na forum tyle
        opini ze sama nie wiem, znalazłam nawet wypowiedz lekarza-ginekologa, ktory
        twierdzi ze 5-6tydz. jest juz widoczny zarodek...
        u mnie wg ostatniej miesiaczki wychodzi dzisiaj dokladnie 6tydz i 1 dzien a wg
        zapłodnienia (tak mi sie oczywiscie tylko wydaje) to 4tydz.dzisiaj dokladnie...
        jak to jest w tymi wymiarami zarodka: czy mam brac pod uwage moment zapłodnienia
        bo znalazłam inf ze w 6tydz. zarodek ma juz 4mm i jest na usg widoczny...
      • eli14 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 09.07.08, 23:40
        wlasnie dostrzegłam na obrazie usg takie inf. GS - 1,08cm 5w6d (plus/minus 10d)
        czy to oznacza ze gs to pecherzyk ciazowy i dalej 5tydz.6dzien - oni wyznaczaja
        ten wiek ciaży nie z ostatniej miesiaczki???
        • bezak25 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 09.07.08, 23:58
          ja byłam na USG w 6t5d (od OM) i zarodek miał 0,75cm, poczekaj jeszcze troszke, a na pewno będzie wszystko dobrze, u każdej z nas jest inaczej, każda ciąża rozwija się indywidualnie... trzymam kciuki.
          • anikust Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 10.07.08, 10:15
            eli14 - ja jestem w podobnej sytuacji - ostatnia @ 18.05,
            prawdopodobna owulacja (skok tempki plus charakterystyczne
            ciągnięcie jajnika) 4.06 - czyli dosyć późno bo w 18 dc. Dwa testy
            pozytywne. Na pierwszym usg byłam 5 lipca i lekarz nie zobaczył nic
            oprócz pęcherzyka 11mm. Też kazał mi przyjść za dwa tygodnie. Czekam
            ale muszę przyznać, że trochę sie denerwuję - zrobiłam ten błąd, że
            obczytałam się w necie różnych dramatycznych historii o pustych
            pęcherzykach i poronieniach i sama trochę wpędziłam się w paranoję.
            Nie rób tego - nie szukaj w internecie bo się niepotrzebnie
            zdenerwujesz.
            Obie po prostu musimy poczekać - będzie dobrzesmile))
            Uściski smile))
            • eli14 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 10.07.08, 12:23
              a cos ci jeszcze ten lekarz powiedział - pocieszył, zapewnił ze moze byc jeszcze
              za wczesnie i ze to sie zdarza bo mi nic kompletnie tylko jak zaczelam sie
              denerwowac to powiedzial ze jest pani w ciazy i widzimy sie za 2 tyg.
              zobacz na zdjeciu usg co masz napisane obok wymiaru pecherzyka ciazowego bo ja
              mialam GS - 10,8mm 5w6d +/- 10d. pozdrawiam goraco
              • anikust Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 11.07.08, 09:45
                eli14 sprawdziłam na swoim usg i mam chyba więcej powodów do obaw (u
                Ciebie to zupełny począctek i zarodek może nie być widoczny) - u
                mnie jest napisane: GD:11mm, wiek ciąży wg OM 6,6hdb (w opisie: echa
                zarodka jeszcze nie stwierdzam, obraz odpowiada wczesnej ciąży).
                Czyli u mnie jest o tydzień później jeśli chodzi o datę OM a tu
                tylko sam pęcherzyk. Ja sie pocieszam, że miałam późno owulację i
                ciąza jest młodza niż to wynika z OM ale mimo wszystko się stresuję.
                Lekarz w sumie nic mi nie powiedział - to samo co u Ciebie: Jest
                Pani w ciąży widzimy się za dwa tygodnie i tyle.
                To czekanie jest okropne, choć wiem, że do dopiero początek stresów
                związanych z macierzyństwem - takie małe preludium wink))
                Trzymaj się dzielnie i spokojnie smile))
                • eli14 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 11.07.08, 19:52
                  nie denerwuje sie - ja według ostatniej miesiaczki podczas wykonywania usg 9
                  lipca byłam w 6t1d ale wg usg to co na wydruku mam to gs 10,8mm i 5t6d. Za
                  bardzo wlasnie tego nie rozumiem - czy ten aparat do usg wylicza wiek ciazy na
                  podstawie wielkosci pecherzyka???
                  • memphis90 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 11.07.08, 21:45
                    Tak, aparat orientacyjnie wylicza wiek na podstawie GSsmile A potem na podstawie
                    CRL (czyli długości zarodka), FL (czyli długości kości udowej), BPD (wymiar
                    główki)- też orientacyjnie. To jest ważne, jak przychodzi kobieta np. 12 tyg bez
                    miesiączki, a pęcherzyk "wygląda" na 6 tygodni albo wcale nie rośnie. Tak więc
                    nie przejmuj się, jak wynik nie pokryje się w 100% z Twoim wyliczonym na
                    podstawie OM- łatwo o parę mm błędu w pomiarze, a to przekłada się na kilka dni
                    tego teoretycznego wieku ciążowego.
                    • eli14 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 12.07.08, 17:30
                      dziekuje za wyjasnienia - jeszcze mi zostało 1,5 tyg niepewnosci...
                      • oli.2 Eli14, Anikust! 15.07.08, 18:45
                        Dziewczyny dołączam do Was
                        Anikust, razem testowałyśmy w Dzień Ojca, pamiętasz? mi wyszedł test
                        dopiero 2 dni później.
                        Ostatnią @ miałam 29.05, wyliczona owulacja na 10.07 a zaobserwowana
                        14.07.
                        Na USG byłam 11.07, "Pęcherzyk 18x10mm z widocznym pęcherzykiem
                        żółtkowym 3mm, co odpowiada 3-4tyg po koncepcji" Na zdjęciu napisane
                        6w1d od OM, a przy rozmiarze pęcherzyka 6w4d.
                        Też mało fajnie. Lekarz i sprzęt najlepszy w rejonie wiec to mnie
                        dobija. Powiedział że to niedobrze że jeszcze nie widać nawet
                        zarodka bo już powinien tam fikać- więc załamka. Do zobaczenia za 2
                        tyg.
                        ALeeeeeeeeeee ide na USG w piątek (18.07)wieczorem i na pewno wam
                        napisze czy to może mieć dobry koniec.
                        Jeśli jedak odwazyłyście sie iść już na USg znowu to błagam
                        napiszcie.
                        • anikust Re: Eli14, Anikust! 15.07.08, 19:06
                          oli.2 oczywiście pamiętam jak sobie nawzajem gratulowałyśmysmile

Ja jak przeczytałaś pewnie w poprzednich wpisach byłam na usg 5
                          lipca a OM 18 maja (czyli 6,6tc) - był tylko 11mm pęcherzyk, lekarz
                          kazał mi przyjść za dwa tygodnie - 19.07 (nadal czekam na tę wizytę)
                          ale nie wytrzymałam i poszłam do innego lekarza w piątek 11 lipca
                          (po przeczytaniu wielu opowieści na forum miałam coś na kształt
                          obsesji pustego pęcherzykawink. Te kilka dni temu lekarka zobaczyła
                          zarodek i pęcherzyk żółtowy, niestety nie była pewna czy jest serce.
                          W sumie jest około dwóch tygodni różnicy pomiędzy wiekiem ciąży wg
                          OM a tym co widać na USG - takze na dwoje babka wróżyła może jest ok
                          a może nie... Póki co wyjasniłam, że pęcherzyk nie jest pusty ale
                          musze nadal czekać, jednak mimo wszystko jestem spokojniejsza, że
                          coś się pojawiło.

Myślę, że to, że idziesz też na usg tydzień po pierwszej wizycie
                          jest ok - na pewno się uspokoisz bo na 100% będzie progres smile

Trzymam kciuki, żeby było dobrze - mam nadzieję, że w weekend
                          wymienimy się pozytywnymi wiadomościami smile))
                          Sory, że tak się rozpisałam ale ograniczam sobie dostęp do forum,
                          żeby się nie denerwować więc jak już wchodzę to szaleję wink
                          Sciskam ciepło smile))
                        • alicja0000 Re: Eli14, Anikust! 15.07.08, 19:12
                          przepraszam bo nie rozumiem... "Lekarz i sprzęt najlepszy w rejonie wiec to mnie
                          > dobija. Powiedział że to niedobrze że jeszcze nie widać nawet
                          > zarodka bo już powinien tam fikać- więc załamka"
                          Przecież widać już pęcherzyk ciążowy i zółtkowy-to już dużo.Poza tym zarodki nie
                          fikają w 6 tygodniu ciąży...
                          • oli.2 Re: Eli14, Anikust! 15.07.08, 19:22
                            Cóz ja zrobie że tak powiedział, że dzidziuś juz powinien tam fikac.
                            Anikust, tak się ciesze ze odpisałaś. Cieszę się ze widziałaś więcej
                            na kolejnym USG, mam nadzieję ze w sobote bedziemy obie
                            najszczęśliwsze, choć przez chwile.
                            ech tak kulawo się zaczęło (test) i tak leci kulawo wink
                            • anikust Re: Eli14, Anikust! 15.07.08, 20:19
                              Oli.2 - o ile dobrze pamietam, jest takie powiedzenie: "Trudne
                              dobrego początki", więc obie się tego trzymajmy smile))

Aha, mi lekarka powiedziała, żeby tak bardzo nie przywiązywać się do
                              cyfr: odliczania dni od owulacji, zapłodnienia, implementacji,
                              wielkości pęcherzyka etc, zwłaszcza na samym poczatku ciąży. Każdy
                              organizm jest inny a średnią tworzą także wartości krańcowe. Mnie to
                              trochę uspokoiło, sama też o tym myślałam i wiedziałam, że tak jest
                              ale jednak autorytet w lekarskim fartuchu ma większą siłę
                              rażenia wink))
                              • eli14 Re: Eli14, Anikust! 16.07.08, 17:07
                                Byłam dzisiaj u swojej gin na wizycie odnosnie zrobionego tydz. temu usg i
                                powiedziala mi ze nie widac zarodka bo było za wczesnie...zarodek jest widoczny
                                ale w 6/7tyg od ewentualnego zapłodnienia i wtedy na podstawie jego wielkosci
                                wylicza sie wiek ciazy...wiec sie troche uspokoilam, bo tydz. temu byłam w 6t1d
                                ale od OM, wiec od zapłodnienia na pewno krócej. Za tydz ma kolejne usg i
                                powinnam juz zobaczyc zarodek, mam nadzieje ze tak bedzie. A i jeszcze mi
                                powidziala ze wielkosc pecherzyka ciazowego tez nie ma na poczatku wiekszego
                                znaczenia bo u kazdej kobiety jest inaczej i nie mozna sobie tych wynikow
                                porownywac...
                                • oli.2 Re: Eli14, Anikust! 16.07.08, 22:22
                                  Eli dzięki że sie podzieliłas informacjami. Ja tu koczuję na
                                  wszystkich forach i szukam nadzieji.
                                  CZyżbym miała się dziś wyspać ..wink
                                  Pozdrawiam
                                  i dalej trzymam kciuki
    • monia752 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 17.07.08, 07:04
      chciałam was uspokoić, ja też niedawno przechodziłam to samo.w 5t4d przy krótkich cyklach 26 dniowych na usg był u mnie też tylko pęcherzyk. gin kazał przyjść po 9 dniach.Bardzo się bałam a tu wczoraj zobaczyłam zarodek i pulsujące serduszko.Zobaczycie wszystko będzie dobrze.
      • oli.2 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 17.07.08, 09:09
        Cześć Monia, Napisz jakie ma wymiary, i jakie ma pęcherzyk ciążowy i
        żółtkowy. Pisz ile możesz, proszę.
        • monia752 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 17.07.08, 09:45
          Wiem tylko, że zarodek ma teraz 8 mm a na wcześniejszej wizycie nawet się nie spytałam o wymiary pęcherzyka, lekarz nic mi nie powiedział tylko tyle, żeby przyjść za 9 dni bo jest za wcześnie.Oli wydaje mi się, że ty na usg byłaś w podobnym czasie jak ja,OM miałam 29.05 a owulację 10.06 a na pierwszym usg byłam 7.07(czyli prawie 4 tygodnie po jajeczkowaniu) i wtedy był tylko pęcherzyk.
          • oli.2 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 17.07.08, 19:46
            Monia, bardzo Ci dziękuję za informacje. Tak sie boje jutrzejszego
            USG !!!!!!!!!!
            • anikust Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 18.07.08, 13:56
              Oli.2 o której dziś idziesz na USG? Chcę wiedzieć kiedy mam trzymać
              kciuki smile)) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
              Trzymaj sie ciepło i daj znać jaki jest wynik!!!

Uściskismile
              • oli.2 Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 19.07.08, 09:15
                Dziękuję bardzo za dobrą energię smile))))))
                Zarodek ma 12mm i takie śliczne bijące serduszko!!!!!!!!!!!
                Dostałam duphaston, polecenie wstrzemięźliwości jeszcze przez jakiś
                czas, no i nastepne usg po 12 tyg.
                Tak więc kamień mi z serca spadł.
                Anikust, kiedy idziesz oglądać serduszko??
                Serdecznie pozdrawiam
                • anikust Re: zarodek - kiedy będzie widoczny? 19.07.08, 20:34
                  oli.2 - bardzo się cieszę i bardzo Ci GRATULUJĘ smile))

U mnie niestety nie jest dobrze - u zarodka nadal nie widać serca i
                  co gorsza prawie nie urósł przez ten tydzień. Co prawda lekarz daje
                  mi jeszcze tydzień czekania w nadzieji, że coś się zmieni ale raczej
                  nie pozostawia złudzeń, że będzie dobrze - choć wiadomo nadzieja
                  umiera ostatnia. Muszę przyznać, że nie jest lekko ale ponoć co nas
                  nie zabije to nas wzmocni...

Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojej rodzinysmile Życzę Ci
                  spokojnych kolejnych miesięcysmile

Uściski smile
                  • oli.2 Anikust! 20.07.08, 20:30
                    Kochana, jak to? Moze ci lekarze sa ślepi? Chodzisz zawsze do tego
                    samego????? Jak teraz na badaniu pokazałam zdjęcia z pierwszego USG
                    to lekarz od razu mi pokazał ze tu jest pęcherzyk żółtkowy a tu
                    zarodek. Czyli poprzedni lekarz zrobił zdjęcie a i tak nie widział
                    zarodka, a uważany za najlepszego w rejonie.
                    Wiesz, ja po pierwszym usg tez tak powiedziałam do męża:
                    "co nas nie zabije to nas wzmocni". Wiem co czujesz, ale nie
                    poddawaj się jeszcze. Zrób co możesz żeby go zobaczyć.
                    Trzymam kciuki za twojego dzidziulka.
                    Prosze odpisz
                    Serdecznie pozdrawiam
                    • anikust Re: Anikust! 21.07.08, 17:23
                      oli.2 dzięki za wsparcie smile))
                      Chciałabym, żeby lekarz sie pomylił ale z drugiej strony nie chcę
                      sie łudzić. Zarodek nie ruszył się przez tydzień, jest cztery razy
                      mniejszy niż powinien być w tym tygodniu no i nie ma akcji serca -
                      to nie rokuje dobrze...
                      Oczywiście może zdarzyc się cud i za te pięć dni zobacze piękny,
                      duży i zdrowy zarodek z serduchem ale mówiąc szczerze nie mam za
                      dużo nadzieji. Zrobię jeszcze betę i ona pewnie też pokaże w którą
                      stronę to idzie.
                      Jeszcze raz dzięki za wsparcie smile
                      Uściski smile
                      • oli.2 Re: Anikust! 22.07.08, 23:10
                        Zrobiłaś juz bete?
                        Proszę daj znać jak tylko coś sie wyjaśni. Siedzę jak na szpilach i
                        trzymam kciuki.
                        Przytulam mocno wink
                        • anikust Re: Anikust! 23.07.08, 10:58
                          oli.2 dzięki za wsparcie. Dziś rano powtórzylam betę i wieczorem
                          albo jutro rano odbiorę wynik. Szczerze mówiąc to niewiele nadzieji
                          mi pozostało ale ponoć cuda sie zdarzają...
                          Napiszę jak odbiorę wyniki.

Usciskismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka