Dodaj do ulubionych

zakaz seksu

27.09.03, 18:27
Mam pytanie do Was dziewczyny. Moja ciąża jest zagrożona lekarz zakazał
współżycia ale co z innymi przyjemnościami chodzi mi czy orgazm mógłby
zaszkodzić dzidziusiowi (jestem w 28 tyg ciąży)? Troszeczkę brakuje mi tego
Pozdrowionka
Dorota
Obserwuj wątek
    • gochagocha Re: zakaz seksu 27.09.03, 19:08
      Orgazm, a szczegolnie orgazm lechtaczkowy, jest bardzo niebezpieczny dla ciazy
      wysokiego ryzyka (zagrozonej) gdyz wywoluje skurcze macicy i moze spowodowac
      poronienie lub porod przedwczesny.
      Przezywam to samo co Ty, zero wspolzycia, zero orgazmu a tak bardzo mi tego
      brakuje ... Ale mowi sie trudno, dzidzius jest najwazniejszy.
      Pozdrowionka - Gosia i 16-tyg chlopczyk.
    • hanka03 Re: zakaz seksu 27.09.03, 19:35
      Niestety, w zagrożonej ciąży musisz unikać nawet... podniecienia. Warto dla
      Malucha, poradzisz sobie smile
    • mamadwojga Re: zakaz seksu 27.09.03, 21:15
      Oj znam ten ból. Zakazy bolą. Rzuciłam się na męża na drugi dzień po wyjściu
      ze szpitala, hihihi. Ale ja miałam cesarkę i trochę dłużej leżałam ze względu
      na zapalenie ucha Maksia. Ale w ciąży poczekaj. To dla dzidziusia. Chyba nie
      umiałabyś sobie wybaczyć gdyby coś się stało. Pozdrawiam i życzę wytrwałości
    • dorcia.p.22 Re: zakaz seksu 28.09.03, 16:13
      dzięki dziewczyny za odpowiedzi a jak wasi faceci znosili brak seksu
      pozdrawiam
      • jaga2003 Re: zakaz seksu 29.09.03, 16:53
        Czesc,
        wspolczuje - tez mi nie wolno miec orgazmu, ale pan doktor pozwolil "na pol
        gwizdka i teraz co wizyte mnie pyta, czy dotrzymuje slowa (a nie wygladam na
        sex bombe, przytylam 10 kilo itp, wiec troche mnie to smieszy). Generalnie
        stosujemy "alternatywne" techniki, bo nie mam serca calkiem meza odstawic,
        zwlaszcza ze po porodzie bedzie mial gorzej (jestesmy dopiero w 19 tyg.) Mam
        satysfakcje, ze przynajmniej jemu jest przyjemnie i to jest jakas rekompensata.
        Czasem sie kochamy normalnie (na jezdzca), bo wtedy ja kieruje tempem i mamy
        wszyscy gwarancje kontroli sytuacji smile Moj maz znosi to niezle i jest mi
        baaaaardzo wdzieczny nawet za takie skromne, szybkie i delikatne wspolzycie.
        Zobaczy,y, jak dlugo smile))) Trzymaj sie, jaga
    • nadiel Re: zakaz seksu 29.09.03, 17:36
      a ja tez mialam zakaz sexu przy pierwszej ciąży od 27 tygodnia ciąży.Ale
      poczekaliśmy do 9 m-ca i daliśmy czadu , aż z tego wszystkiego urodziłam
      dzidziusia,ale przeciez o to nam chodziło.Urodziłam 2 tygodnie przed
      porodem.Teraz ponownie jestem w ciąży w tej chwili 29 tygodniu i od 2 tygodni
      mamy zakaz.Mam rozwarcie na 1,5 cm. Założyli mi w szpitalu szew na to rozwarcie
      i teraz tylko czekać do 9 m-ca aż ściągną mi szwy i do dzieła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka