stokrotka.a 25.07.08, 23:00 Witam! Może Wy mi dziewczyny pomożecie upolować jakieś fajne stronki(linki)z amerykańskich firm pieluszkowych Mój małż jest teraz w USA i chciałabym żeby mi co nieco dostarczył...Niestety czas nagli,a on tylko będzie tam 10 dni . Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnen Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 25.07.08, 23:30 pomóc nie pomogę a poprzeszkadzam. Bo gdyby były jakieś sensowne w miarę tanie kieszonki to mi by się taka przydała... I jeśli Ty ani Twój mąż nie będziecie mieli nic przeciwko, to może jakoś się podłączę do Twojego zamówienia Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 00:12 Jasne nie ma sprawy .Ja właśnie znalazłam taką stronkę z Bum geniuskami .Wychodzą taniej.Planowałam kupić 3 szt(taki komplet). Podaję link: www.cottonbabies.com/product_info.php?cPath=98&products_id=1280 Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 07:50 Ja tez niestety nie pomoge Ale te bumGeniusy naprawde wychodza duzo taniej Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 07:55 shopping.netsuite.com/s.nl;jsessionid=0a0104451f43c5ed73d643fd4a868262c885f7d2c596.e3eSbNmQaheLe34Mby0?c=427532&sc=7&category=13 tutaj na tej stronce sa fajne zestawy np.bambozles -wydaje mi sie ze w rozsadnych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 10:04 To ja bym też taki komplet bumGenius wzięła. Rzeczywiście jest dużo taniej niż tu. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 12:29 Ja chyba wezmę z 6 szt dl siebie.A ty agnen na ile się piszesz?...ps.muszę tylko złożyć zamówienie,i modlić się żeby mój małż znalazł sklep. ps.Powiedział mi tak: Kobieto ja na co dzień życie ludzkie ratuję,a pieluszek nie znajdę? dobre sobie,hehe zobaczymy A ja nie to przez neta trzeba zamówić. Pozdrawiam! Czekam jak coś na namiary innych pieluszek bądź adresów sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
agnen Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 15:50 napisałam mail na gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Polowanie na amerykańskie pieluszki ;-) 26.07.08, 21:57 Stokrotka, wejdz na yahoo.com i wpisz "cloth diapers" i wyswietla ci sie rozne website'y... polecam : www.tallulahbaby.com pieluszki moze ciut drogie ale na prawde dobre jakosciowo i rozmiarowo; ja od nich kupilam AIO oraz Very Baby po 1 sztuce w rozmiarze XS i S - potem uszylam reszte sama z materialow i wykrojow zamowionych w www.verybaby.com ; zdjecia w galerii; polecam ich na prawde szybka i bardzo dobra obsluga ... www.thediaperhyena.com ten website jest pelen wszelakich info www.greenmountaindiapers.com/diapers.htm ten website byl mi polecony przez znajome z forum kanadyjskiego, nie korzystalam z niego, ale maja bardzo duza oferte i info polecam rowniez z calego serca kanadyjski: www.mother-ease.com/ kupowalam od nich i jestem bardzo zadowolona z obslugi - bardzo szybka i fachowa obsluga nie nastawiona na sprzedaz tylko na dobre doradzenia czego na prawde potrzebujesz; rowniez ich forum jest pelne super info i rad - warto poczytac jesli znacie angielski... Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a :-D 26.07.08, 22:33 Sueper!Dziekuję bardzo za pomoc ewa-krystyna ...A pieluszki super chyba też sobie sprawię kilka,wyglądają na solidne,masz rację... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a Do ewa-krystyna 26.07.08, 22:43 Problem z wyborem pieluszki Co to jest za materiał white sherpa i natural sherpa...są 3 do wyboru za konopie się dopłaca 4$ jakie ty wybrałaś(polecasz)? Podoba mi się ta pieluszka ale kompletnie się zgubiłam i nie wiem co mam tu zaznaczyć www.tallulahbaby.com/index.php?act=viewProd&productId=3 Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.a + 26.07.08, 22:49 Very Basic AIOs ---> rozumie że to są pieluszki all im one? Very Baby Diapers----> a te? czy też all in one czy formowane ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: + 27.07.08, 00:46 ja wybralam white sherpa - nie wiem jak on sie nazywa po polsku, mozesz go obejrzec na www.verybaby.com/ccp0-prodshow/natural-sherpa-knit-terry.html Very Basic AIO - to sa all in one z wierzchnia warstwa Pul - czyli nie potrzeba otulacza i powiem ci,ze mnie bardzo odpowiada ta pielucha, mala nie ma zadnych czerwonych sladow od jej noszenia, ladnie lezy i wydaje sie byc bardzo wygodna; dla starszego niemowlaka dodalabym jeszcze doubler dla chlonnosci; Very Baby Diaper- to jest fitted diaper czyli po polsku chyba wlasnie formowana - na nia potrzebujesz otulacz; z nich tez jestem zadowolona, ale te co sama uszylam sa jakby ciut za waskie w pasie i zep dotyka bokow malej; jesli bedziesz kupowac to jest tez opcja na napy i obie opcje maja jeszcze dodatkowa opcje na front i side zapiecie - ja mam na Aplix front zapiecie; i tu rowniez dla starszego dziecka dodalabym jeszcze doubler... potrzylas na www.mother-ease.com/ pieluchy? mysle,ze cenowo sa duzo bardziej ekonomiczne i wygladaja na solidne rowniez - ja na razie uzywam tylko noworodkowego rozmiaru,bo moja mala ma tylko dwa tygodnie gdybym odkryla mother-ease wczesniej na pewno bym sie zaopatrzyla w ich pieluchy Odpowiedz Link Zgłoś
absit Mother-ease 08.10.08, 14:11 Kobiety pomóżcie...dostałam dwie takie pieluchy : usshop.motherease.com/shopdisplayproducts.asp?id=6&cat=Packages+%2F+Special+Offers na zdjęciu - te białe z frotki zapinane na zatrzaski. Nie znam angileskiego i tak naprawde to nie wiem co to za pieluchy - czy traktować je jako "majtki" a w środek wkłada się tetrową pieluchę, czy wkłada się cokolwiek w te pieluchy (np. jakieś "papierki" na kupę o których gdzieś czytałam, czy też traktowac je jako gotową do uzycia pieluchę, którą po prostu się pierze po zamoczeniu? Bardzo prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
scharon Re: Mother-ease 08.10.08, 14:55 Wydaje mi sie ze sa to pieluszki formowane ,potrzebuja otulacza. Poprawcie mnie jesli sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Mother-ease 08.10.08, 15:52 to sa pieluchy Mather-ease One-Size - co oznacza,ze jest to pieluszka,ktora mozesz uzywac od noworodka do dwu-latka... oto link jak nalezy ja zakladac w zaleznosci od wieku i wielkosci malucha www.mother-ease.com/cloth-diapers/16 na dole tej strony masz niebieski napis: video instructions po kliknieciu na niego otwiera ci sie strona z linkami i tak,zeby te pieluszke zalozyc klikasz na : *noworodka : How to Adjust the One Size™ Diaper for Newborns *dla dziecka od 10-20 funtow : How to Adjust the One Size™Diaper for Babies. 10-20 lbs. *dla dziecka 20-35 funtow: How to Adjust the One Size™ Diaper for Children. 20-35 lbs. ta pielucha wymaga otulacza i najlepiej uzywac do niej ich firmowych Air Flow albo Rikki wkladke,ktora mozna dopiac do tej pieluchy zwykle uzywa sie jak dziecko jest starsze lub bardzo duzo siusia... rowniez mozesz uzywac papierkow na kupe... tak jak Scharon napisala jest to pielucha formowana wielorozmiarowa... jak masz jeszcze pytania to pisz,ja mam jedna One-size i dwie Sandy's ( XS i S) + air-flow otulacze do nich Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Mother-ease 08.10.08, 15:56 jeszcze link do otulaczy: canshop.motherease.com/shopdisplaycategories.asp?id=2&cat=Covers kliknij ,na ktory chcesz po wiecej info... otulacze sa wielorozmiarowe,czyli musisz zalozyc odpowiednio do wagi dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
absit Bardzo dziękuję ... 08.10.08, 20:38 ....za odpowiedź...mam jeszcze pytania dot.tych pieluch - czy dwie mi wystarczą ( pewnie nie ale powinnam chyba zapytać czy jest sens uzywania ich skoro mam tylko dwie? Drugie pytanie - otulacze do tych pieluch - czy mozna je gdzieś kupić w Polsce ( na polskich stronach www ?). Odpowiedz Link Zgłoś