wiollinkach.pl 19.08.08, 11:57 Chciałam zapytać co sądzicie o monitorze oddechu dla waszego malucha? kupować nie kupować bo zgłupiałam i już sama nie wiem co Wy mamuśki myślicie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: Monitor oddechu 19.08.08, 12:02 Ja nie miałam.I żałuję... Miałam stracha i baaaardzo często wstawałam w nocy sprawdzać czy dziecko oddycha Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: Monitor oddechu 19.08.08, 12:22 ja nie mialam i nie zaluje. karmilam piersia i dziecko glownie spalo ze mna. teraz przy drugim tez nie mam zamiaru kupowac, mam zamiar karmic piersia i tez dziecko bedzie spac z nami Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Monitor oddechu 19.08.08, 14:07 Nie kupuję. Dla mnie to kolejny bajer, który ma zastraszyć rodziców i wyciągnąć od nich pieniądze. Nawet wcześniaki na oddziałach neonatologicznych nie mają monitorów (z wyjątkiem tych, które naprawdę ich potrzebują). Wystarczy kłaść dziecko na pleckach/na boku, nie pić i nie palić w jego obecności, żeby maksymalnie zmniejszyć ryzyko bezdechu. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Monitor oddechu 19.08.08, 14:11 Kupiłam razem z nianią elektroniczną. Głównie dla wyjazdów. U rodziców dom jest piętrowy, nie mam zamiaru budzić i znosić Malucha każdorazowo, gdy zaśnie a ja będę chciała wymknąć się z pokoju. W domu Mała będzie spała ze mną, więc monitor ani niania najpewniej nie będą u nas używane. Odpowiedz Link Zgłoś
maminek.stasia Re: Monitor oddechu 19.08.08, 19:27 My nie kupiliśmy. Mały śpi w kołysce obok naszego łóżka. Ale na początku zdarzało mi sie wstać i sprawdzić, czy mały oddycha taka fobia... Jeżeli masz sie lepiej (czyt.bezpieczniej) z nim czuć-kup. Ale też uważam, że jest zbędny. Obawa, czy wszystko jest ok jest zawsze. (Czasem sprawdzam, czy malutki nasz nie płacze, mimo włączonej niani, bo a nuż nie zadziałała-fobia,jak już pisałam...) Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Monitor oddechu 19.08.08, 21:08 ja miałam razem z nianią elektroniczną, drogi jak pies, ale tańszy od psychoterapii, bo schizowałam na początku strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Monitor oddechu 19.08.08, 22:42 mialam, mam zapewnia spokojny sen... matce Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Monitor oddechu 20.08.08, 00:19 Mamy Baby Sense, już przy drugim dziecku, które tak, jak pierwsze śpi wyłącznie na brzuchu (czyli o wiele dłużej). Jak pisze Elza, monitor zapewnia spokojny sen, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiollinkach.pl Re: Monitor oddechu 20.08.08, 06:52 Dzięki dziewczyny za wasze opinie jeszcze się prześpie z tą myślą co zrobić bo z kasą sie nie przelewa a dziecko i tak będzie spało obok nas no zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Monitor oddechu 20.08.08, 07:42 ja kupiłam i były to najlepiej wydane pieniądze w moim życiu; Milenka jest wcześniakiem i niejako był to przymus bo takie było zalecenie lekarza, ale polecam każdemu - daje oczywiście ogromny komfort psychiczny rodzicom, ale przede wszystkim pozwala wyłapać ew. bezdechy które mogą się zdarzyć również zdrowemu terminowo urodzonemu dziecku; a na oddziale neonatologii początkowo wszystkie wcześniaki mają podłączone urządzenie monitorujące bezdechy - czujnik podłączony na klatce piersiowej, oczywiście domowy monitor oddechu wygląda innaczej Odpowiedz Link Zgłoś
little_star Re: Monitor oddechu 20.08.08, 09:56 A ja kupię bo bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś