maaril_1978 10.09.08, 09:36 jak powinno się przybierac na wadze w ciąży? gdzieś czytałam,że w pierwszym trymestrze maksymalnie do 3kg a ja juz 5kg przytyłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida_a Re: tycie w ciąży 10.09.08, 09:39 Nie ma znaczenia, każdy organizm jest inny ja najwięcej przytyłam w 8 miesiącu a do 6 waga stała w miejscu . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lili-a31 Re: tycie w ciąży 10.09.08, 09:40 JA też szybko przybieram na wadze...choć nie obżeram się ciastami, cukierkami itd... To sprawa indywidualna, z 2 tygodnie temu był wątek o tym- to jedne dziewczyny w 1-szym trymestrze chudły 4 kg a inne tyły po 5 kg (ze mną na czele).... te statystki nic nie dadzą... Ja nadal tyję...... Odpowiedz Link Zgłoś
tasiaanunia Re: tycie w ciąży 10.09.08, 09:56 Każda z nas jest inna...ja w pierwszych 3 miesiącach schudłam 5 kg, a teraz chodzę do lekarza co trzy tyg i za każdym razem na plusie 2kg...przy pierwszym dziecku też tak miałam...teraz ważę 73kg a zaczynam 36tc...koleżanka na tym etapie ciąży przytyła 29kg..tak więc każda z nas jest inna i inaczej przybiera na wadze...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tu_mama Re: tycie w ciąży 10.09.08, 10:54 polecam ci ten kalkulator: www.noworodek.pl/index.php?sm=4 ja idę zgodnie z planem, czyli narazie +8kg (30tc), a docelowo +13kg, mam nadzieje, że się uda Odpowiedz Link Zgłoś
kasiac23 Re: tycie w ciąży 10.09.08, 14:09 ja nie bardzo mam 24 tydz i tylko 1kg na plus Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: tycie w ciąży 10.09.08, 14:18 Ja do 13 tyg jak mnie meczyly straszne mdlosci i wymioty schudłam 2 kg teraz jestem w 15 tyg przez ostatnie 2,5 tyg nie wymiotowałam wogole wiec te 2 kg pomału wrocilo i waga stoi w miejscu czyli bedac w 4 m-cu waze tyle samo co przed ciaza...od wczoraj znowu wrocily mdlosci wiec pewnie znowu waga o jakiles 1 kg pojdzie w dol lub bedzie stala w miejscu, brzucha tez nie mam wielkiego, w bluzkach wyglada jakbym sie duzo najadła a na gole ciało mozna sie dopatrzec brzucha ciazowego bo jest zaokraglony i twardawy Odpowiedz Link Zgłoś
izaa81 Re: tycie w ciąży 10.09.08, 14:33 ja jutro zaczynam 34 tydzien ciazy i juz prztylam 20 kg.....duzo przytylam na poczatku ciazy bo bardzo sie obiadalam slodyczami teraz juz jakos mniej mam zachcianek.....w pierwszej ciazy wazylam pod koniec 72 kilo a jakies 2 miesiace po porodzie 49 mam nadzieje ze teraz tez schudne do wagi z przed ciazy 54 kg Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: nie ma reguly. 10.09.08, 14:41 kazda ciaza inna. mozesz przytyc 10 kg i rownie dobrze nawet 30 kg. Odpowiedz Link Zgłoś