lewy2 24.10.08, 17:16 Po jakim czasie USG wykryje ciąże Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
della.bea Re: Pytanko o USG 24.10.08, 17:32 Ja bylam w 8 tc i slyszalam juz bijace serduszko.Wczesniej chyba nie ma co,byly tu posty dziewczyn,ktore mialy USG w 5tc,nie bylo jeszcze slychac serducha i tylko niepotrzebnnie sie stresowaly ,a potem za pare tyg okazywalo sie,ze wszystko jest ok. Sam pecherzyk ciazowy chyba widac juz wczesniej.Ale lepiej chyba robic bete z krwi a na USg najwczesniej w 7-8 tc.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.2 Re: Pytanko o USG 24.10.08, 23:11 nie pamiętam, w którym, ale lepiej duuuużo wypić przed badaniem usg, ja byłam 1wszy raz, zapomniałam i się "wysiusiałam", nic nie było widać, musiałam jechać powtórzyć badanie, wypiłam butlę wody przed i na badaniu lekarz zobaczył pęcherzyk .. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: Pytanko o USG 24.10.08, 23:47 To zalecenie dotyczyloby USG brzusznego, ktore jest robione w pozniejszej ciazy i ktore tez nie wymaga pelnego pecherza. Do USG dopochwowego, ktore jest coraz czesciej robione - trzeba byc wysikanym. A lekarze w tak wczesnej ciazy robia wlasnie USG dopochwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ad0 Re: Pytanko o USG 28.10.08, 09:59 ja jak podejzewalam ze jestem w ciazy poszlam do lekarza to bylam w drugim tygodniu,nic takiego tam niema tylko mala plamka,a teraz jestem juz 30tyg.ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: Pytanko o USG 24.10.08, 22:12 w 4 tc było podejrzenie ciąży w usg, chociaż beta była ciążowa. w 5tc było widać pęcherzyk. Więc usg potwierdzi ciążę najwcześniej w 5 tc licząc od om. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-qa Re: Pytanko o USG 24.10.08, 23:31 Dziś na wizycie u gina słyszałam, jak dziewczyna mówiła, że w 7 tygodniu zrobiła pierwsze usg, żeby sprawdzić, czy płód jest żywy, więc może juz i serduszko wtedy bije. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Pytanko o USG 25.10.08, 00:23 Ciążę czy pęcherzyk? Ciąże mój lekarz potwierdził na podstawie obrazu macicy - z tym, że ja już wiedziałam bo zrobiłam betę. W 5 tygodniu u mnie pęcherzyk nie był widoczny - zobaczyłam go dopiero w 7. Odpowiedz Link Zgłoś
basia9989 Re: Pytanko o USG 26.10.08, 19:09 U mnie było to po 4 tyg.Pozdrawiam:0 Odpowiedz Link Zgłoś
bozenan23 Re: Pytanko o USG 28.10.08, 09:36 U mnie lekarz zobaczył pęcherzyk w 2,5 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarj1981 Re: Pytanko o USG 28.10.08, 10:29 U mnie usg wykazało,że jestem w 3,4 tygodniu,ale lekarz powiedział mi,że jest to bardzo wczesna ciąża.Kazał mi się zgłosić na kolejne usg za 4 tygodnie,wtedy usg wykazało,że jest to na pewno ciąża 8 tydzień.Życzę pozytywnego wyniku, jest to niesamowite przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ula243 Re: Pytanko o USG 28.10.08, 12:56 u mnie w 7tyg.od dnia ostatniej miesiaczki,bylo widac bicie serduszka.no i cos takiegoo o ksztalcie Fasolki-teraz ta Fasolka kochana ma juz raczki,nozki-tylko niewiadomoczy to zenska czy meska Fasolka Odpowiedz Link Zgłoś