wikigdynia 31.10.08, 09:34 Dziewczyny co o tym myslicie....6 tydzien ciazy, wczoraj wieczorem i dzis rano.... bladorozowa plamka na papierze po oddaniu moczu..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azile.oli Re: różowa plamka 31.10.08, 09:58 Idź do lekarza.To może nic nie być,ja tak miałam w pierwszej ciąży,w tym samym tygodniu.Dostałam leki i miałam leżeć.Ale po USG inny lekarz powiedział mi,że często zdarzają się plamienia z kosmówki na tym etapie ciąży,to w niczym nie zagraża.Ja bym jednak była ostrożna i radzę Ci każde plamienie w ciąży konsultować z lekarzem.Pocieszę Cię,że u mnie dobrze się skończyło,urodziłam zdrową,dużą córę.Ale lepiej idź do lekarza,bo,niestety nikt na forum nie jest w stanie stwierdzić,czy dzieje się coś złego,czy nie.A nerwy w ciąży są niewskazane.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina290 Re: różowa plamka 31.10.08, 10:11 Najlepiej skonsultować sie z lekarzem. Miałam podobnie jak Ty, tyle że w 28 tc. Zadzwonilam do lekarza i troche mnie wtedy uspokoił. Okazalo sie ż to nic groźnego, byla to na szczeście jednorazaowa sytuacja. Obserwuj siebie i gdyby cos sie dzialo to zaraz jedz do lekarza. Takie plamienia mogą miec różne podłoże. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: różowa plamka 31.10.08, 11:09 moze byc mnostwo powodow: zarowno blache jak i zwiastujace cos powaznego wiec w zadnym razie nie mozesz tego zaniedbac pedz do lekarza jak najszybciej, niech Cie obejrzy powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: różowa plamka 31.10.08, 11:10 batutka napisała: > moze byc mnostwo powodow: zarowno blache jak i zwiastujace cos powaznego > wiec w zadnym razie nie mozesz tego zaniedbac > pedz do lekarza jak najszybciej, niech Cie obejrzy > powodzenia blahy - oczywiscie przez samo "h" sorki za blad Odpowiedz Link Zgłoś
edyta-26 Re: Idź do lekarza nie zwlekaj 31.10.08, 11:18 Czasem jak napisała koleżanka odkleja się kosmówka co prowadzi do poronienia. Może to być nic poważnego - ale tylko lekarz ci to powie. Po co potem robić sobie wyrzuty. Idź do lekarza i to dziś Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakos85 Re: różowa plamka 31.10.08, 11:19 uważam podobnie, idz koniecznie jak najszybciej do lekarza, bo roznie moze byc, a takich rzeczy nie wolno zaniedbywac! Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: różowa plamka 31.10.08, 11:34 Koniecznie idź do lekarza. W ciąży żadnego plamienia, nawet najdrobniejszego, nie można lekceważyć. Pewnie to nic poważnego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wikigdynia Re: różowa plamka 31.10.08, 12:46 wlasnie wrocilam.... i ryczec mi sie chce....lekarka dala luteine i powiedziala ze nie wie co to bo to wczesna ciaza....mam siebie obserwowac..... teraz boje sie juz maksymalnie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_i_malutek Re: różowa plamka 31.10.08, 13:18 ja mialam podobnie ok. 6 tygodnia. Najpierw różowa plamka, albo dwie. Olałam to, no bo bez przesady. Po czym po dwóch dniach jak nie chlusnęło krwią! Myslałam, że to koniec. Pojechalismy do szpitala. Dostałam duphaston, zrobili mi usg na którym ustalili, że to nie ciąża pozamaciczna (ale tętna nie było) i zalecenie: odpoczywac, ale nie wiadomo czy cos się z tego wykluje, bo to bardzo wczesna ciąża. Ale po dwóch dniach jak poszłam na kontrolne usg, biło już serduszko. Krwawienie skończyło sie po dniu. Plamiłam dwa tygodnie. Teraz jestem w 13 tygodniu i juz nie biorę duphastonu. Jest wszystko ok. póki co. dzidzia bryka w brzuszku i nie wygląda, jakby cos jej dolegało Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: różowa plamka 31.10.08, 13:55 nie rycz biedactwo, jest nas więcej ja wylądowałam u lekarza w ponieziałek dokładnie z tego samego powodu - 6 tydzień zaczęłam. i też podczas siku, na papierze, nie żebym plamiła jakoś specjalnie czy coś. Po prostu taki podbarwiony śluz... przestraszyłam się, pobiegłam, zrobił USG (już widziałam tętno), więc ciąża żywa, ale dostałam luteinę i mam leżeć, a za tydzień do kontroli. Nie jest to łatwe, bo mam w domu brykającego 4-latka, całe szczęście że mąż akurat poszedł na urlop... 6 tydzień przypada akurat też na spodziewany okres,czasem takie plamienia mogą się pojawiać podobno, tak gdzieś czytałam, ale lepiej chuchać na zimne. Pierwszą ciąże przechodziłam bezproblemowo, 3 dni przed porodem jeszcze prowadziłam samochód... w każdym razie we wtorek rano przestałam plamić, ale leże sobie spokojnie i korzystam z błogiego lenistwa ... nie martw się, wszystko będzie dobrze, świetnie, że byłaś u lekarza... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 31.10.08, 15:02 uccellino 31.10.08, 10:27 Odpowiedz A co tu można myśleć? Niewielkie plamienie jest w ciąży normalne, wystarczy, że pękło Ci jakieś maleńkie naczynko w szyjce. Gdyby się to nasiliło, zawsze możesz pójść do lekarza, tylko nie do takiego, co lubi robić z igły widły. Ja plamiłam przez trzy dni w 7 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Wklejone przez moderatora 31.10.08, 16:06 ja dodam, ze w 7 tc mialam krwawienie i juz myslalam, ze to poronienie ale okazalo sie, ze to byl krwiak bralam luteine i duphaston i lezalam ponad miesiac potem tez sie bardzo oszczedzalam krwiak sie wchlonal, ale jakis czas plamilam dbaj o siebie maksymalnie nie chodz do pracy, tylko jak najwiecej lez, wypoczywaj dziecko najwazniejsze trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: Wklejone przez moderatora 31.10.08, 16:38 I ja trzymam kciuki Jak czytam nasze forum, to mam nieodparte wrażenie, że większość historii z plamieniem kończy się happy endem. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorisw1978 Re: różowa plamka 31.10.08, 17:24 www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5579795,Krwawienia_w_ciazy.html przeczytaj sobie ) Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: różowa plamka 02.11.08, 12:49 Bardzo, bardzo mi przykro. Skontaktuj się natychmiast z lekarzem - może jednak się mylisz, tego Ci życzę, a jeśli nie... Cóż, i tak powinien Cię obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: różowa plamka 02.11.08, 12:54 przykro mi. Zazwyczaj takie sytuacje dobrze się kończą. Widocznie Twoje maleństwo było za słabe. Wiem, że to okrutnie brzmi, ale to się zdarza. I nie świadczy o tym, że następnym razem się nie uda. Pisałam już o tym na innym wątku: Proszę o pomoc 7 tydzień - zrozpaczona!!! Jak już będziesz miała siłę to poczytaj. A na razie trzymaj się. Jak masz blisko swojego mężczyznę to przytul się do niego. Jak to możliwe weźcie dwa dni urlopu i spędzcie razem. A potem zrób dla siebie jakąś przyjemność. I pamiętaj o jednym, to nie jest nasza wina, niektór maleństwa po prostu są bardzo chore. I koniecznie znajdź jakiegoś zaufanego lekarza na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta-26 Re: Tak bardzo mi przykro... 02.11.08, 16:35 Wiki bardzo mi przykro.Natura lubi platać figle, czasem bardzo bolesne. Ale pamiętaj że wszystko przed tobą, musisz być dzielna i napewno drugim razem będzie ok. Ważne, że byłaś u lekarza i sobie nie możesz zażucić zaniedbania. Trzymaj się i trzymam kciuki aby Ci się powiodło. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: różowa plamka 02.11.08, 12:43 To może być wiele rzeczy. Nie czekaj, tylko idź do dobrego ginekologa. I nie pytaj na forum tylko, jak masz takie objawy to się dzwoni do swojego lekarza. Jeżeli go jeszcze nie masz, to najwyższy czas. Dobry lekarz jest pod komórką i zawsze Ci odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś