lidek0 Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 02.11.08, 19:11 Mnie lekarka kazała czekać rok i po roku zaczęliśmy starania beskuteczne, potem była cp bo pewnie po cc porobiły się zrosty i starań już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: 3 lata 03.11.08, 21:37 Zapomnialam dodac,ze pomiedzy pierwszym a trzecim porodem mialam poronienie zakonczone lyzeczkowaniem, w te ciaze zaszlam 7 miesiecy po cc. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 02.11.08, 20:10 Osobiście nie, ale mam bliską koleżankę. Zaszła ponownie w ciążę 7,5 miesiąca po porodzie przez cc. Ciąża bez komplikacji, drugi poród też przez cc (z tym że tak by musiało być niezależnie od odstępu - kwestia budowy miednicy). Dziewczynki mają w tej chwili 6 i 5 lat i mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 02.11.08, 20:30 1 rok i 5 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 02.11.08, 22:14 2,5 roku po cc. Moja gin kazała odczekać przynajmniej rok, ale i tak nie byłam gotowa psychicznie na następny poród. Odpowiedz Link Zgłoś
eveola Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 02.11.08, 23:48 1 rok i 11 miesiecy.W szpitalu jak i gin,zalecali 2 lata czekac z nastepna ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_821 Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 03.11.08, 08:18 Ja zaszłam jesli by dobrze policzyl to jakies 3m-ce po cc a dowiedzialam sie o ciazy w sumie jak juz bylam w prawie 5m-cu i strasznie sie balam i boje czy bedzie wszystko w porzadku bo to za szybko, ale poki co ja mam sie dobrze dzidzia rowniez i lekarz tez raczej nic zlego nie przewiduje tak ze jesli jestes w cizy i to mniej niz rok po cc to gratuluje i zycze duzo z drowka na pewno bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kingapp 9 miesięcy 03.11.08, 08:19 Moja córka właśnie skończyła 1,5 roku, w piątek będzie mieć brata. Druga ciąża była nieplanowana (przykład na to, jak czasem zawodzą tabletki ), ale wszystko jest ok. Bez żadnych komplikacji, wręcz książkowo. Teraz kolejna cesarka, mam nadzieję, że będzie równie ok, jak poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: 9 miesięcy 03.11.08, 21:09 Jakie tabletki bralas,tak z ciekawosci pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
kingapp Re: 9 miesięcy 04.11.08, 08:58 Cerazette - czyli standard przy karmieniu. Właściwie to jakoś od początku mi te tabletki nie podchodziły. Dziwnie sie czułam, miałam jakieś plamienia, bóle głowy. Przed ciążą brałam przez 3 lata Cilest i nic takiego nie miało miejsca. Tym razem chciałabym spróbować zastrzyku - tego co 3 miesiące - ale chyba nic z tego. Lekarz powiedział mi, że nie nadaje się dla osób z tendencją do zatrzymywania wody, a ja niestety jestem modelowym tego przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 03.11.08, 08:53 Moja lekarka kazała czekać dwa lata i tego się trzymałam. Ale znam dziewczynę, która zaszła w ciążę 3 miesiące po cesarskim cięciu i wszystko było okej. Odpowiedz Link Zgłoś
adomek Re: Jak szybko zaszłyście po cesarce w następną c 03.11.08, 10:44 Ja zaszłam 9 miesięcy po cc, byłam u ginekologa po 6-ściu miesiącach od cc i powiedziała, ze nie widzi przeciwwskazań. Najlepsze jest to, że teraz nie mam wskazań na cc, żaden lekarz nie widzi zagrożenia rozejście się blizny !!! A ja byłam pewna, że nie można po tak krótkim czasie rodzić sn. Odpowiedz Link Zgłoś