mag42 24.10.03, 16:28 czy można używać balsamów odchudzających, antycellulitowych itp. w czasie ciąży i karmienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.5695 Re: Kosmetykiw czasie ciąży i karmienia 29.10.03, 21:32 Ja swego czasu otworzylam watek na temat preparatu antycellulitowego, ale dostalam sprzeczne opinie. Spytalam ostatecznie moja ginekolog i dermatologa i obie potwierdzily mi, ze mozna je bez obaw stosowac. Co do preparatow odchudzajacych, to nie wiem, ale tez bym sie tym nie przejmowala. A-ha, to ze mozna je stosowac dotyczylo okresu ciazy. Nie wiem jak potem z karmieniem, ale nie wydaje mi sie, by smarowanie ud kremem na cellulit mialo miec jakikolwiek wplyw na dzidziusia. Pozdrawiam, Aga i 17 tygoniowe Bobo Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Kosmetykiw czasie ciąży i karmienia 30.10.03, 08:01 Warto używać kosmetyków, na których wyrażnie napisano, że mogą ich używać kobiety w ciąży, np. krem na rozstępy Elancyl dla ciężarnych - pytaj w aptekach. Firmy kosmetyczne prześcigaja sie teraz w udoskonalaniu swoich preparatów i dodaja do nich mnóstwo substancji, niektóre z nich mogą przenikać do krwiobiegu, a z krwią do dzidziusia. uważaj na retinol, sterydy. Należy mieć nadzieję, że firmy kosm. rzetelnie podaj skład preparatów. Te dla kobiet w ciąży na pewno są bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
kasik8 Re: Kosmetykiw czasie ciąży i karmienia 31.10.03, 12:52 Ogladalam calkiem niedawno i to jeszcze przed wlasnym zajsciem w ciaze (pisze gdyz sie nie nastawialam pod jednym kierunkiem) program - dosc obszerny- naukowy o skutecznosci srodkow antycelulitis i odchudzajacych. Ogladalam to z kolezankami , ktore to przescigaly sie w kupowaniu najdrozszych srodkow na te cele. Troche sie zdziwily. Gdyz skutecznosc tych lekow jest praktycznie zadna. Efekt gladkosci i spycenia celulitu jest poprzez codzienny masaz i wcieranie samego kremu a nie przez specyfiki, czy tez dany krem! Moglabys rownie dobrze kupic zwykly krem z wit. E (ktora dobrze wplywa na tkanke laczna) i smarowac nim cialo codziennie efekt bylby ten sam. W ciazy polecam kremy jak juz kolezanka wyzej wspomniala dla kobiet w ciazy. Specjalnie opisane lub polecaone przez lekarza. I tu tez bardziej samo stosowanie dziala..choc jest jeden wyjatek..wlasnie w takich kremach przeciw rozstepom..jest wicej witamin i mikroelementow specjalnie dla oslabionej skory kobiety ciezarnej. A po za tym duzo ruchu...i zimne naprzemienne prysznice i masaz ryzowa szczotka (nie za mocno!) przyniosa super efekty. Sama sprobuj zobaczysz, ze warto. Kasik Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Kosmetykiw czasie ciąży i karmienia 31.10.03, 16:25 Nie ma co ryzykować zdrowia maluszka dla wątpliwego efektu kremu odchudzającego, prawda? Zresztą wiekszość z nich zawiera kofeinę, której należy sie wystrzegać w czasie ciąży. O braku skuteczności wszystkich tych specyfików antycellulitowych w ostatnich (25.10.) Wysokich obcasach... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: do mag42 31.10.03, 16:26 4 2 to może data urodzenia? Ja uodziłam się 4.02. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 krem na cellulitis 31.10.03, 20:34 Co do kofeiny w kremach to sama byłam zainteresowana i upewniłam się na 100%, że nie ma ona żadnego wpłymu na dziecko z prostego powodu: nie przenika ona do łożyska, ani do krwiobiegu mamy bo działa wyłącznie na skórę. Tym między innymi wytłumaczono ich brak skuteczności w działaniu na cellulitis (artykuł we wspomnianym numerze Wysokich Obcasów), tj. że działają wyłącznie na "powierzchnię" problemu, a nie przenikają głębiej. A, właśnie: czy czytałyście może te wyniki raportu przeprowadzonego przez niemiecką federację konsumentów? Bo podobno dwa lub trzy kosmetyki okazały sie jednak skuteczne, ale nie wiem które... Odpowiedz Link Zgłoś