kania_08 11.12.08, 11:16 po jakim czasie od zapłodnienia można zrobić test ciążowy.Juz nie mogę doczekać sie kiedy będę w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majeczka262 Re: kiedy robic test 11.12.08, 11:29 Jak pisze na opakowaniu najepiej po dniu spodziewanej miesiączki.Choć wiem,że nie można się doczekać. Ja zrobiłam 7 dni po figo fago i nie wyszedł wkurzona wyrzuciłam go do śmieci,jak przesypywałam do większego worka 2 kreski jak ta lala(ja szok). Rano zrobiłam drugi i już bledziutka druga kreska była. Następnego dnia powtórzyłam i już 2 grube krechy Jak się nie chcesz zadręczać i dołować,radzę poczekać przepisowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: kiedy robic test 11.12.08, 11:35 kania_08 napisała: > po jakim czasie od zapłodnienia można zrobić test ciążowy.Juz nie mogę > doczekać sie kiedy będę w ciąży 1. Do zapłodnienia może dojść nawet 5 a w skrajnych przypadkach i 7 dni po stosunku (domowym sposobem owulacji nie zdiagnozujesz a tylko okres płodny). No chyba, że miałaś monitoring ugina? 2. Do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki dochodzi między 6a 12 dniem po owulacji i dopiero od tego momentu produkowany jest hCG wykrywany przez testy Jak widać, z matematyczną precyzją można określić, że możliwe jest wykrycie ciąży nawet w 7-8 dniu po zapłodnieniu (nie po stosunku, to nie to samo!) jak i możliwe jest nie wykrycie ciąży i 17 dni po stosunku, dając plemnikom 5 dni na zapłodnienie a komórce 12 dni na zagnieżdżenie, bo nigdy nie wiadomo kiedy si u kogo zagnieździ). Ja robiłam test ultra czuły (10 mIU) i dopiero w 13 dniu po stosunku pokazał mega bledziocha, którego tylko ja na teście widziałam. Połówek twierdził, że nic tam nie ma. współżycie było na 2-3 dni przed rzeczywistą owulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9912 Re: kiedy robic test 11.12.08, 18:53 Ja zrobiłam przed spodziewaną@ i 2 testy wyszły pozytywnie. Niestety nie dociera do mnie ta cudowna wiadomość ciągle sprawdzam czy nie mam żednego krwawienia, i że jak pezyjdzie termin @ to sie rozczaruję. Z drugiej strony to cieszę się że zrobiłam test bo teraz jestem strasznie przeziębiona i wiem że nie mogę faszerować się lekami a i skierowanie na prześwietlenie kolana mogłam wyżucić do kosza. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś