Dodaj do ulubionych

aqua aerobic

27.12.08, 13:04
Hej,
przed ciążą uczęszczałam na aerobic w wodzie, zastanawiam się , czy wciąż mogę
go kontynuować? Niestety zajęcia dla kobiet w ciąży są w godzinach dla mnie
nieosiągalnych ( 10, 11 , 12 ranosmilesmile), czy myślicie, że mogę praktykować
zajęcia ze zwykłego aua aerobicu, oczywiście nie forsując się za bardzo?
Jestem w 7 tygodniu ciążysmile
Dzięki za odpowiedźsmile
Obserwuj wątek
    • czaarodziejka Re: aqua aerobic 27.12.08, 16:42
      We wczesnej ciąży pytałam ginekologa,czy mogę chodzić na siłownię.Powiedział,że
      na tym etapie jeszcze tak (naturalnie nie przemęczając się).Ale nie
      chodziłam.Wszelkie zajęcia,w tym aqua aerobik muszą być przeznaczone typowo la
      ciężarnych,inaczej chodzisz na własną odpowiedzialność.Na suchy aerobik chodziła
      z nami dziewczyna w ciąży,ale też wyraźnie usłyszała,że na własną odpowiedzialność.
    • katriel Re: aqua aerobic 27.12.08, 18:06
      Ja chodzę, lekarz pozwolił. (Dokładniej: pozwolił po 12 tygodniu, ale to ze względu na wcześniejsze poronienie.) Powiedziałam instruktorce, że jestem w ciąży, i ona czasem mówi mi, żeby jakiegoś ćwiczenia nie wykonywać albo wykonywać inaczej/wolniej. Aquaaerobic jest akurat stosunkowo bezpieczny (znacznie bezpieczniejszy niż aerobic na sucho albo siłownia) i zdrowej ciąży nie powinien zaszkodzić bardziej niż przeciętna praca zawodowa (a - jak rozumiem - pracujesz, skoro nie możesz ćwiczyć przed południem).

• trisze Re: aqua aerobic 28.12.08, 06:10
        Dziękuję za odpowiedźsmile
        Na aerobic chodzę od półtora roku, poza tym moja praca ruchowo raczej aktywna (
        trzy dni na zdjęciach, trzy przy komputerzesmile, więc mam nadzieję, że wszystko
        będzie oksmile

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka