rudawka84 25.01.09, 10:57 hej dziewczyny, czy farbowałyście włosy w ciazy?jestem w szóstym miesiacu i nie wiem jakie farby sa bez amoniaku i najmniej szkodliwe?????????zawsze farbowałam Loreal'em.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 11:26 Zanim ktos cie zlinczuje - poczytaj www.google.pl/search?hl=pl&q=farbowanie+w%C5%82os%C3%B3w+w+ci%C4%85%C5%BCy&lr=&aq=0&oq=%22farbowanie+w%C5%82os%C3%B3w+w%22 Pytanie o farbowanie włosów trafia sie tu co drugi dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 11:56 Moja ginekolog powiedziała,ze mozna farbowac wlosy ale w taki sposób aby ograniczyć kontakt farby z glową. Zatem pozostają pasemka albo balejaż.Zrobiłam balejaz, bo włosy sie mniej niszczą i bardziej naturalnie to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 12:16 Ja uważam że nie ma żadnych problemów. Po pierwsze farby nie sa już tak "toksyczne" jak kiedyś. Po drugie możesz zastosowac balsam zamiast farby (jest łagodniejszy). L'oreal, to jak najbardziej trafny wybór. Ja farbowałam włosy już w pierwszym trymestrze - pierwszy raz, tydzień przed tym jak się dowiedziałam, że rodzinka nam się powiększy... następny raz - miesiąc później. I nie robię z tego problemu. A mam zaufanie do mojej fryzjerki/przyjaciółki, wiem że nie zrobiłaby mi i maleństwu "krzywdy" bo chucha na mnie i moją ciążę chyba bardziej niż ja;P. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 12:33 Pier...lenie o Szopenie ze sie tak wyraze, farba nie moze miec kontaktu ze skora glowy, nastepne mity rosna. Farbuje glowe co dwa miesiace od poczatku ciazy i jakos jedyne co wplywa, to mi moj wyglad na samopoczucie. Nastepny sredniowieczny przesad, ty wogole najlepiej nic nie rob, bo nie wolno tez scinac wlosow w ciazy...ale rekordu nie pobilas, najlepsze bylo pytanie jak wplywaja kluski slaskie, ktore spadly na podloge, na ciaze czasem wiecej chemii jest w jedzeniu, niz w w farbie do wlosow, przyklad z wczoraj, zachcialo mi sie jablka, kupilam jablko, umylam, obralam, zjadlam, a po dwoch godzinach wyskoczylo mi uczulenie. Jabluszko musialo byc super spryskane. Teraz musze sie tego swinstwa pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 13:59 A czy ja w jakiś sposób zanegowałam farbowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 15:31 To bylo do kolezanki u gory Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 15:48 A ja kiedy przed wizytą u stomatologa zastanawiałam się czy znieczulenie może mieć negatywny wpływ na ciążę głupio się czułam a tu farba do włosów czy kluski na podłodze.... Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 16:01 zapomnialas dodac, ze noszenie czarnej bielizny powoduje, ze rodzi sie murzyn Odpowiedz Link Zgłoś
magdabdg Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 14:17 ja pofarbowałam włosy w 28 tc, tylko i wyłacznie z konieczności, bo wyrabiałam dowód osobisty , więc przez następne 10 lat nie chciałam chodzić ze zdjęciem z włosami w dwóch kolorach z tego co mi wiadomo, to nie zaszkodziło to ani mnie ani maleństwu, ale gdybym nie musiała to nie farbowałabym... Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 12:32 Wybierz szampon koloryzujący i po krzyku. Ja tak robię już trzecią ciążę - normalnie dałabym w ogóle spokój, ale jestem dość mocno siwa i muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 13:49 Pytasz o farbowanie dopiero w szóstym miesiącu? A nie wstyd ci tak chodzić tyle czasu z odrostami? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 14:07 I po co kolejny raz o tym samym? Odpowiedz Link Zgłoś
a.fosil Re: farbowanie włosów w ciazy 25.01.09, 15:29 Spokojnie możesz farbować włosy, nie zaszkodzi to dziecku. niestety musisz się liczyć że efekt może odbiegać od zamierzonego, czy też tego który zawsze otrzymywałaś. Ja jestem brunetką i po ostatnim farbowaniu moje włosy przybrały zielonkawy odcień... Odpowiedz Link Zgłoś